diumenge, 2 de gener de 2011

SUQUET DE PEIX


INGREDIENTS

Peix de roca per el fumet

Aigua
Patates

Sal
1 ceba
1 tomàquet

Posem a una olla aigua a bullir per a preparar el fumet.

Netegem el peix de roca.

A una paella posem oli i passem a daurar el peix, quan estigui daurat, el tirem a l'olla que tenim preparada, amb l'oli sobrant, saltegem la ceba i el tomàquet, quan estigui aboquem a l’olla tot el contingut de la paella,  que bulli uns 30 minuts.

Passat el temps colem, i bullim les  patates, que ja tindrem esqueixades.

Mentrestant preparem el peix, rap, escorpora, llagostins, cloïsses etc.

Quan a les patates els faltin una mica per estar cuites, posem el peix que tenim preparat i que faci xup xup uns deu minuts i ja el tindrem llest.


Oli

Rap, escòrpora o el peix que més ens agradi

36 comentaris:

  1. He provat tres vegades de fer-ne i la que em va agradar més va ser amb escorpora... És una delicia de plat... Salut!.

    ResponElimina
  2. un plat molt apropiat per un dia de fred! petons

    ResponElimina
  3. Un plat fantàstic. La foto ja ho diu tot.. Petons,

    ResponElimina
  4. El suquet de peix que has preparat té una pinta fantàstica. A més, lleuger, com cal després de dates en què abusem una miqueta del menjar. Gràcies per la recepta.
    Besets

    ResponElimina
  5. Un plat genial per començar l'any, de "diumenge"! Té una pinta d'escàndol
    Petonets,
    Sandra

    ResponElimina
  6. Sion, el suquet de peix te una pinta extraordinaria, per a mi tant en invern ó el estíu me encanta........salutaçións paco

    ResponElimina
  7. Un plat de festa cent per cent!. Important el detall d'esqueixar les patates!

    Bon 2011 i fins aviat!

    ResponElimina
  8. con este plato y los ingredientes que le pones exito seguro
    Bon any nou
    miquel

    ResponElimina
  9. Boníssim, una de les maneres top five de menjar peix per a un servidor :)

    ResponElimina
  10. Ja la imagino, calenteta, saborosa, amb el peix tan bo... és una menja exquisida que reconforta les ànimes. molts petons família!

    ResponElimina
  11. Estimats, aìxò sí que és una bona manera de començar l'any! Sí senyor!!
    A casa no no hi ha hagut costum de fer suquets, però vista aquesta foto i la recepta potser que vagi sent hora de crear una nova tradició!

    Salut!

    ResponElimina
  12. Un suquet de peix es un bon àpat, donen ganes de menjar-ne un plat.
    Petons.

    ResponElimina
  13. Qui platet més bo!!! Me l'apunte!! Enhorabona.

    ResponElimina
  14. Che que plat més bó.
    Besets de Orquidea59

    ResponElimina
  15. Sión, hola guapa!
    Sóc fan del suquet de peix! Que dir-te d'aquest que ens presentes...Bonissíssim! Un plat perfecte per rebre els Reis! Els Reis de la casa ;) Feliç any! Petons per tu i en Miquel!

    Marina

    ResponElimina
  16. M'encanta el suquet de peix, i després de menjar rostit uns quants dies ara ve molt de gust!
    PTNTS
    DOLÇA

    ResponElimina
  17. Que pinta y que sabor tiene!!!.....me ha encantado!!.....lo mejor de lo mejor en este 2011 y siempre!!......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  18. Que bo! nosaltres en vem fer per Nadal!

    ResponElimina
  19. Ricard Sampere
    A nosaltres també es un dels que mes ens agrada, es un peix molt gustos.
    Una abraçada

    Judith
    Un bon suquet entre bé sempre
    Petons

    La cuina de l’Eri
    Moltes gracies
    Petons

    ResponElimina
  20. Queti B
    El suquet es un plat deliciós, suau i la vegada potent, que desprès de tanta carn s’agraeix
    Petons

    Elsfogonsdelabordeta
    Moltes gracies
    Petons

    Paco
    Es un plat per a tot l’any
    Una abraçada

    ResponElimina
  21. Gloria
    Si, no es lo mateix esqueixades que tallades
    Petons i fins aviat

    Miquel
    Als de casa els encanta quan el preparo.
    Una abraçada

    Starbase
    Queda deliciós
    Una abraçada

    ResponElimina
  22. La cuina vermella
    Has descrit perfectament el plat a taula. Boníssim jejeje
    Petons

    Massitet
    Es un plat deliciós, primer gaudeixes d’una sopa deliciosa, acompanyada d’unes patates de vici i remates amb el peix
    Una abraçada

    La cocinera de Betulo
    Es un plat que va molt bé
    Petons

    ResponElimina
  23. Francesc
    Moltes gracies
    Una abraçada

    Orquidea 59
    Tens tota la raó
    Petons

    Marina
    Nosaltres també en som fans, els Reis varen estar molt contents
    Feliç Any també per a tu
    Molts petons

    ResponElimina
  24. Dolça
    Desprès de les menges de carn aquest plat es de 10
    Petons

    Foodtravelandwine
    Muchas gracias
    Feliz año
    Besos

    Albota
    De ben segur que boníssim
    Petons

    ResponElimina
  25. Ohhh m'encanta el suquet de peix, bona recepta per a començar l'any!!

    Bon any 2011 per a tots!!

    Una abraçada,

    Anna

    ResponElimina
  26. Felice Anno Nuovo ♥
    Stefania Italy
    http://coolchicstyleconfidential.blogspot.com/

    ResponElimina
  27. Delicioso!El suquet de peix,es un plato de categoria,nosotros tambien lo cenamos en noche vieja....nos rechupeteamos los dedos,uno a uno.
    Bon any nou!
    Besets.

    ResponElimina
  28. És un plat de luxe, boníssim. L'he fet alguna vegada i ens agrada molt a casa. Una abraçada.

    ResponElimina
  29. Anna de Llepadits
    Es un plat ideal per desengreixar de la carn.
    Bon Any 2011
    Petons

    Stefania
    Feliz Año Nuevo
    Besos

    ResponElimina
  30. Mesilda
    Un plat deliciós com molt bé dius.
    Petons

    Asela Masià
    Es boníssim, i no cansa el repetir-lo.
    Petons

    ResponElimina
  31. mm... un suquet d epeix amb ingredients de luxe! És d'aquells plats per disfrutar amb una bona llesca de pa per sucar ;)

    ResponElimina
  32. Mmmmmmm... per sucar-hi pa!!!!... quina pinta més genial!!!!
    Petonets
    Bons reissss

    ResponElimina
  33. Una recepta bàsica i gairebé imprescindible a la nostra cuina de peix.
    I ara a l'hivern ve molt de gust.
    Petons.

    ResponElimina
  34. mmm!!! Sion, quines ganes m'heu fet venir de menjar-ne!! La foto parla per sí mateixa! ;)
    Feliç 2011!

    ResponElimina
  35. Gemma
    Quan el preparo a mes del ingredients he de pensar amb el pa i sempre en falta !!!!!!
    Petons

    Tast de cuina
    Et dic el mateix que a la Gemma, sempre falta mes pa.
    Petons

    ResponElimina
  36. Els fogons del pare
    Es un plat de festa i de hivern ideal per aquets dies.
    Una abraçada

    Mercè
    La propera vegada estàs convidada jejeje
    Bon Any 2011
    Petons

    ResponElimina