dijous, 13 de gener de 2011

BRAÇ DE TONYINA




INGREDIENTS

3 patates
3 ous
1 llauna tonyina amb oli
8-10 gambetes
Olives farcides
Maionesa
Pebrot vermell confitat

Bullim las patates tallades a trossos,  amb aigua i una mica de sal.

També les podem fer al microones, però senceres, deu minuts per una banda, i segons com estiguin de toves, uns cinc minuts per l’altre. Les passem pel pasapurés, amanim amb una mica d’oli i un polsim de sal, barregem molt bé i reservem.

Escaldem las gambetes, pelem i reservem.

Mentrestant hem preparat els ous, que hem bullit i pelat. Reservem

Escorrem la tonyina de l'oli, posarem a un plat, ratllem un ou i mig, trossegem petites les olives, tallem a rodelles las gambetes, unes cullerades de maionesa, remenem fins que ens quedi tot molt ben incorporat.

Estenem la patata amb el corró, sobre un paper de cuina o d’alumini fins que ens quedi una capa no massa gruixuda, al centre posem la barreja que tenim preparada, enrotllem.

Posem el braç a la safata de servir, decorem amb una capa de maionesa que cobreixi tota la patata, la resta d’ou a talls rodons o mitja lluna, com més ens agradi, i el pebrot vermell a tires.

Es pot menjar tebi o fred, encara que ara bé més de gust tebi.

37 comentaris:

  1. Aquest braç deu ser força gustós...
    És com una mena d'ensalada russa divertida!

    Que bo!

    ResponElimina
  2. Jo només el faig a l'estiu, provaré de fer-lo per menjar-nos-el tebi!!
    PTNTS
    dolça

    ResponElimina
  3. ummm delicioso, y con una presentación que entra por la vista!! me gusta mucho, y se puede rellenar con lo que más nos apetezca.
    bsts. maite

    ResponElimina
  4. Com diu el Xavier, una amanida russa amb forma, i amb una fila deliciosa.
    Una abraçada

    ResponElimina
  5. La meua sogra en fa, i quan el trau a taula és tot un èxit. Està molt bo, i amb aquesta presentació guanya categoria.
    Besets

    ResponElimina
  6. Esa una comida muy buena tanto en verano como en invierno cuando ya no sabemos que hacer más de comer!
    Besos!

    ResponElimina
  7. Ummm... deliciós... i no hem d'esperar a l'estiu per disfrutar de un plat tan gustos...
    un petonet

    ResponElimina
  8. A casa el fem a l'estiu i el servim ben fred... però no hi poso les gambes, m'ho apunto pel proper cop ;)

    ResponElimina
  9. Son boníssims aquests pastissos i a mi m'agraden tant a l'hivern com a l'estiu! M'agrada molt que li hagis donat el toc de la gamba, no sé li sol veure i poc quedar-hi molt bé :)

    Un petó!

    ResponElimina
  10. Fa molt bona cara aquest braç amb tots els seus ingredients. Me l'apunte com a àpat de festa. Salutacions

    ResponElimina
  11. Hola,
    Jo mai l'he tastat tebi, sempre fred.. Una bona opció que tindrem en compte i també afegir les gambes...

    ResponElimina
  12. Amb aquest plat ja m'imagino als incis de primavera! t'ha quedat fantàstic, és d'aquelles receptes clasiques que mai fallen.
    Fins aviat! ;)

    ResponElimina
  13. És un plat que a casa solem preparar a l'estiu, ben fresquet. Però una mica tebi segur que també resulta a l'hivern!

    Salutacions!
    La Taula d'en Barnat

    ResponElimina
  14. Que cosa mas buena!!Me encanta este brazo....mis hijos lo devoran.
    Besets.

    ResponElimina
  15. Hola , al verano si que lo hago bastante , pero tibio no lo he probado.
    Me gusta mucho este brazo y la idea de hacerlo tibio
    una abraçada
    Miquel

    ResponElimina
  16. Una pinta fantàstica... i així tebi ha d'estar molt bo!

    ResponElimina
  17. A l'hora de presentar-lo a taula fa molt de goig.
    Petons.

    ResponElimina
  18. M'encanta el braç de tonyina, és deliciós!

    Petonets

    ResponElimina
  19. Mmm... Quina pinta! És com una ensalada russa, però amb una presentació diferent. Has provat de fer-la també amb carn a la bolonyesa? També està molt bona. Una abraçada.

    ResponElimina
  20. La meva mare ens el feia sovint però jo no el faig.. ho huré de fer! està boníssim!

    ResponElimina
  21. Xavier
    Si però en forma de braç, i el pots farcir de lo que mes t’agradi
    Una abraçada

    Dolça
    Nosaltres normalment també, però davant de la demanda dels meus fills, el vaig fer tebi i esta força bé.
    Petons

    Don Camilo i caldereta
    Por descontado, la patata admite todas las variantes en el relleno.
    Besos

    ResponElimina
  22. Josep
    Si es per variar una mica i el resultat molt satisfactori
    Una abraçada

    Queti B
    A casa també, quan venen els fills no en deixen ni les engrunes
    Petons

    Damiela
    Es para variar un poco, i además esta riquísimo
    Besos

    ResponElimina
  23. Neus
    Es un plat que bé de gust tot l’any i ara una mica tebi entra molt bé
    Petons

    Gemma
    Si pot posar tot el que ens vingui de gust, les gambes li donen un toc molt agradable
    Petons

    Com Gat i Gos
    Si, un plat de tota la vida
    Petons

    ResponElimina
  24. Anniki
    Son plats que queden bé tot el any, i amb aquest toc canvia una mica i li queda molt bé
    Petons

    Francesc
    Moltes gracies, si el proves ja amb diràs
    Una abraçada

    La cuina de l’Eri
    Tebi, també esta molt bo i les gambes li donen un toc agradable
    Petons

    ResponElimina
  25. Acabatdefer
    Es un plat de tota la vida , que esta molt bo i ara tebi entra molt bé
    Petons

    Anna
    Es un plat que normalment es menja mes al estiu, encara que tebi també esta molt bo
    Petons

    Mesilda
    A casa passa el mateix, amb els meus fills es un vist i no vist.
    Petons

    ResponElimina
  26. Miquel
    Si el proves tebi, segur que també t’agrada
    Una abraçada

    Elsfogonsdelabordeta
    Et dic el mateix que al Miquel també t’agradarà
    Petons

    LA COCINERA DE BETULO
    Es un plat mol agraït a taula
    Petons

    ResponElimina
  27. Carme – cocina con sabor
    Esta molt bo
    Petons

    Asela Masiá
    Si però en forma de braç, farcit de carn el tinc pendent de publicar.
    Petons

    Teresa
    Jo el faig normalment quan els fills mel demanen
    Petons

    ResponElimina
  28. Si preparo aquest braç demà, triomfo segur!

    ResponElimina
  29. Les meves filles estaríen encantades que els fes un braç així!.. i jo també!Una abraçada, ens veiem a Caprabo!

    ResponElimina
  30. Entra por la vista, debe estar riquísimo!
    Besos

    Un grupo de blogeras estamos tratando de que la gente retire la verificación de palabras y/o la publicidad que aparece en una ventana emergente, es una simple sugerencia que nos ayudaría a agilizar el sistema de comentarios. Gracias!

    ResponElimina
  31. Visc a la cuina
    Doncs si el fas ja amb diràs, jejeje
    Petons

    Mercè
    Es el que passa amb els meus fills, però ells mel demanen
    Ens veurem al Bonpreu
    Petons

    Kako
    A la vista parece bueno pero a la boca lo es.
    Besos.

    ResponElimina
  32. M'encanta el braç de tonyina i aquest t'ha quedat espectacular!!

    ResponElimina
  33. Boníssim !!!

    Jo encara no l´he preparat mai, així que m´hauré danimar.

    Petons,
    Marga

    ResponElimina
  34. Pot semblar una mica exagerat, però m´encantaaaaaaaaaaaaaa, a l´hivern i a l´estiu, aquest és un dels plats de diumenge quan era petita, a l´estiu el braç de tonyina el diumenge, o l´ensaladilla que també m´encanta eren un clàssic que no faltava mai i s´anaven alternant amb els macarrons gratinats , oh que nostàlgica m´he posat, fa tant de temps que no en menjo que demà que és st Antoni , el sant del meu marit potser n´hi faré que també li agrada molt.
    petons Sion

    ResponElimina
  35. Xaro
    Esta mol bo, moltes gracies
    Petons

    Marga
    Si t’animes ja amb diràs
    Petons

    Mai
    No amb sembla exagerat, quan jo era petita també era el plat de diumenge, a casa ens agrada moltísim, ara moltes vegades quan han de vindre els meus fills a dinar amb demanen que el prepari, i jo encantada doncs així tenim la excusa per menjar-ne mes sovint.
    Petons

    ResponElimina
  36. La mare fa anys en feia un de molt, molt igual, i la veritat és que estava genial. Quins records!

    Per cert, de cara a l'hivern, es pot variar una mica aquest mateix braç, però amb farciment de carn, i tebi, esclar... també molt i molt bo.

    Una abraçada!

    ResponElimina