dilluns, 17 de gener de 2011

CRESTES



INGREDIENTS

3 carxofes
8 – 10 gambes
Sal
Pebre blanc molt
Pasta per crestes
Oli

Netegem les carxofes, reservant-ne els cors, que posarem a bullir uns minuts, quan els tinguem, passem a un bol amb aigua freda, escorrem, i els tallem a trossets. Reservem

Reservem gambes per emplatar, i la resta les tallem a rodanxes, salpebrem i saltegem amb una mica d’oli, quan les tinguem hi aboquem la carxofa talladeta petita, remenem perquè es barregin molt els dos gustos. Reservem

Per les crestes, estenem sobre el marbre la pasta, posem una cullerada de la barreja, tanquem, segellant-les molt amb l’ajut d’una forquilla. Les podem fregir, o coure al forn, amb molt de compte, perquè es torren molt aviat.

Posem una planxa al foc, quan la tinguem calenta reguem amb unes gotes d’oli i un polsim de sal, posem a coure les gambes que tenim reservades, servim les crestes acompanyades de las gambes reservades.


36 comentaris:

  1. cuando he leido la entrada creía que se trata de las crestas de gallo. Jajajaja! Que tonta! Pero luego leyendo la receta me díi cuenta que se trata de otra cosa. Que receta más buena! Mmmmm!

    ResponElimina
  2. Que ricas, las gambas con la alcochafa me parecen una excelente combinacion. Un bocado exquisito.
    bsts. maite

    ResponElimina
  3. Hola!!!
    mai he tastat gambes i carxofes juntes... aixó ho tindrem que solucionar...

    Ajuda!!!... estic veient el teu slide... i veig que has pogut treure la publicitat que va a sota, de les fotografíes. Com ho has fet, es que jo el vuldria posar, pero no vull publicitat.
    Gràcies

    Un altre cosa, has vist el nouu bloc Gastropuntcat,http://gastropuntcat.blogspot.com/p/gastroblocs.html, esta d'estrenar.

    un petonet

    ResponElimina
  4. Ens encanta!!! Com tot el que porta carxofes.....
    Una abraçada

    ResponElimina
  5. Ostres, farcides de carxofes i gambes no les he provades mai... i deuen ser boníssimes! Me les apunto!

    ResponElimina
  6. Me encanta este relleno, yo como la Neus de esta combinacion me falta probar y ahora que es la temporada de la alcachofa del prat a por ella
    Una abraçada parella
    miquel

    ResponElimina
  7. Quin farciment més bo i enginyós! un 10 ben gros i molts petons ;)

    ResponElimina
  8. Que delicia!!.....gambas y alcachofas....una combinacion que me encanta!!.......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  9. Que bó!! haurem de tastarlo...
    Bessets
    http://desdelacuinadelhort.blogspot.com/

    ResponElimina
  10. Mira que acabe de berenar, i llegint la recepta m'ha tornat a entrar gana. Que bones!
    Una pregunta: la farina per fer les crestes, té algun nom especial? Ara mateix enviaria el meu fill a comprar-ne.
    Gràcies i un bes

    ResponElimina
  11. Quin farcit més original, ha de ser deliciós!

    ResponElimina
  12. La combinació de carxofa i gamba és boníssima. Jo la faig amb pasta i m'encanta. Amb les crestes també estarà molt bona. Ja m'imagine el sabor i eixe toc tan cruixent. Una abraçada.

    ResponElimina
  13. Quand he vist la paraula carxofa he llegit desseguida la recepta, es que m'encanten de qualsevol manera. Aquestes crestes son molt originals, agafo una.
    Petons.

    ResponElimina
  14. Damilena
    Las crestas de gallo, también son deliciosas, pero bueno a estas se les puede ir variando el sabor con el relleno
    Besos

    Don Camilo y Caldereta
    Queda una mezcla deliciosa
    Abrazos

    Neus
    Es un farcit del mes “resulton” si el proves ja amb diràs
    Si m’envies l’slide tel retorno amb les modificacions.
    Petonets

    ResponElimina
  15. Com Gat i Gos
    Si t’agraden les carxofes, segur que t’encantarà
    Un peto

    Elsfogonsdelabordeta
    Si les proves ja em diràs
    Petonets

    Miquel
    Doncs si les proves repetiràs de ben segur
    Una abraçada

    ResponElimina
  16. La quinta de Luculus
    Tor es provar, un dia que dius de que les puc fer? mires la nevera i endavant.
    Petons

    Foodtravelandwine
    Para mi queda una combinación perfecta.
    Besos

    Teresa
    Si ho proves ja amb diràs
    Petons

    ResponElimina
  17. Queti B
    Jo sempre les compro preparades, per mi les de “La Cocinera” son las que mes m’agraden, així les pots fer en qualsevol moment.
    Petons

    Visc a la cuina
    Aquest farcit es molt agraït i bo
    Petons

    ResponElimina
  18. Asela Masià
    La combinació queda molt bé, si les proves ja amb diràs
    Petons

    LA COCINERA DE BETULO
    Les tenia reservades per tu jejeje
    Petons

    ResponElimina
  19. Hola,
    Quin farciment més original.. No se m’hagués acudit mai. Aprofitarem la temporada de carxofes! I amb les gambetes.. què bo. Petons,

    ResponElimina
  20. M'encanta aquest farcit, el trobo molt original i gustós. La combinació mar i muntanya de carxofes i gambes queda deliciosa!

    ResponElimina
  21. Mmmmmmm te'n puc agafar una???... aquestes crestes fan molt bona pintaaaa....
    Petonets

    ResponElimina
  22. HOLA SION, GUAPA TU

    UN MAGNIFIC PLAT, COM SEMPRE,....ET DEISTJO QUE TINGUIS UN BON ANY

    MIL PETONETS SUSANNA

    ResponElimina
  23. Sion, quin farcit més original! L'haurem de provar perquè aquesta combinació és nova per mi. :p
    Petons!

    ResponElimina
  24. Ostres, Sión!
    L'altre dia vaig fer un saltat de gambes i carxofes. Però sense cap mena de dubte, aquestes crestes són molt més interessants!

    Apuntades, doncs...

    Salut, parella!

    ResponElimina
  25. Gràcies!!!
    després te l'enviaré, el Slide.
    un petonet

    ResponElimina
  26. El relleno es genial!!Las tengo que probar.
    Besets.

    ResponElimina
  27. Un farciment deliciós per aquestes crestes, jo en faig moltes vegades, i sempre va bé incorporar nous ingredients.

    ResponElimina
  28. Hola,tienes un blog maravilloso,me encantan las recetas y las fotos.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  29. Quines panadetes més bones!!!! Em fa gràcia el nom de "crestes". El farciment és de luxe!!! Besades

    ResponElimina
  30. La cuina de l´Eri
    Accepten tots el farcits que els posis, així canvies dels sabors de sempre.
    Petons

    Gemma
    La combinació queda molt bé, i es un farcit diferent.
    Petons

    Tast de cuina
    Te la estava guardant, jejeje
    Petons

    ResponElimina
  31. SUSANNA
    Moltes gracies, Molt Bon Any per a tu també
    Petons

    Mercé
    Es una combinació molt resultona, si la proves ja amb diràs
    Petons

    Massitet
    Que vols que et digui, jo amb quedaria amb un saltat de carxofes i gambes.
    Queda apuntat, bé sembla que em fet intercanvi de plats, jejeje
    Una abraçada

    ResponElimina
  32. Neus
    Quan el rebi, t’envio la correcció
    Petons

    Mesilda
    Si el proves ja amb diràs
    Petons

    ANNAFS
    Canviant els farcits, sempre sembla un plat nou
    Petons

    ResponElimina
  33. Miren
    Muchas gracias, ahora voy a pasar por el tuyo.
    Besos

    Francesc
    Moltes gracies.
    Es el nom que li diuen els meus fills
    Una abraçada

    ResponElimina
  34. Hola torno a ser jo :))
    ahir quan t'anava a enviar el slide, vaig mirar i hem vaig arriscar, vaig tallar la part d'abaix del códig i va funcionar.
    Ara ja el tinc com volia sense publicitat!!!
    moltes grácies per ofererir -me el teu ajut.
    Un petonet

    ResponElimina
  35. Celebro que ja o tinguis solucionat
    Petonets

    ResponElimina
  36. Haig de probar aquesta combinació tant genial!!!

    Ptnts

    ResponElimina