dimecres, 26 de gener de 2011

PEBROTS DEL PIQUILLO FARCITS I AMB DUO DE SALSES




INGREDIENTS

1- 2 pots de pebrots del piquillo confitats
250 g bacallà remullat
Molla de pa
1 gota de concentrat de carn Bovril
Sucre
Oli

Per la salsa de tomàquet
Tomàquet triturat
Oli
Sal
3 pebrots del piquillo

Per la salsa de pebrot verd
2 pebrots verds
Oli
Sal

Dessalem el bacallà, o ja el comprem dessalat.

Quan tinguem el bacallà llest per cuinar, li traiem la pell i l’eixuguem de l’aigua que li pugui quedar, el desfem a trossos i el passem a la picadora juntament amb el pa que tenim remullat i escorregut, triturem fins que la barreja ens quedi fineta.

A una paella amb una mica d’oli, posem la barreja del bacallà triturat, i la gota de concentrat de carn ( nomes mullo la punta de la forquilla amb la que remenaré el bacallà) li dona un toc molt bo i especial, donem unes voltes perquè tots els ingredients quedin ben incorporats. Reservem.

Posem els pebrots a una escorredora perquè treguin tot el suc. Reservem.

Mentrestant anem preparant la salsa, a una cassola plana posem el tomàquet triturat, una mica de sal i sucre, (perquè ens tregui l’acidesa del tomàquet) tallem molt petits un ó dos pebrots i els incorporem a la salsa, podem fer servir els trencats si en tenim, posem a foc mitjà fins que tinguem la salsa ben confitada.

A una altre paella amb una mica d’oli, posem a confitar els pebrots verds tallats petits, a foc suau per tal que s’estovin, quan els tinguem els triturem ben fins. Reservem.

Farcim els pebrots del piquillo, amb el bacallà , quan els tinguem, els passem per farina i els donem un tom a una paella amb oli que ja tindrem calent, nomes volta i volta,

Els posem a la cassola que tenim amb la salsa de tomàquet llesta, que faixin chup chup, els donem la volta i un altre vegada chup chup. Ja els tindrem llestos.

Per emplatar posem els pebrots, una cullerada de salsa de tomàquet i una cullerada de salsa de pebrot, queda molt bé la variació de la salsa.

Aquesta recepta feta un dia abans de menjar queda molt més saborosa

36 comentaris:

  1. Aquesta combinació de salses pinta molt bé.... i els pebrots farcits amb bacallà són tan bons!
    Felicitats.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  2. La combinacion deliciosa.....como me ha gustado.....no dejaria ni un poco!!......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  3. M'encanten els pebrots farcits de bacallà, fa temps que no en menjo per això! A veure si m'hi poso, que amb les salsetes tenen una pinta fantàstica!
    Petonets,
    Sandra

    ResponElimina
  4. Els pebrots farcits són sempre un plat que triomfa, però de bacallà encara no n'he fet... Amb aquest dúo de salses han de ser d'allò més gustosos!A reveure!

    ResponElimina
  5. Uep!
    Els pebrots del Piquillo em pareixen genial i aquesta proposta que fas em sembla molt interessant: el punt que li deu donar el Bovril ha de ser genial!
    Uns pebrots d'aquests d'entrants i després un plat de peus de porc com el d'aquí a sota i a gaudir, que la vida són dos dies!!

    SAlut!

    ResponElimina
  6. A mi els pebrots farcits em fan molt feliç, i amb aquestes salsetes em semblaria que som a la festa major!

    ResponElimina
  7. esta receta de pimientos con las dos salsas esta de lujo y el contraste de salsa un acierto.tendre que probar con el toque de la salsa Bovril,no la he probado nunca.
    Una abraçada parella
    miquel

    ResponElimina
  8. Ara en fa molt que no mejo pebrots farcits i veient els teus amb aquestes dues salsetes, t'han quedat genials.

    Muas!

    ResponElimina
  9. Que plato más bueno, así acompañado de dos salsas, una mezcla de sabores estupenda!

    ResponElimina
  10. Boníssims!!! Els heu tastat amb bechamel???
    una abraçada

    ResponElimina
  11. M'encanten els pebrots del piquillo farcits, que bons!

    Petons

    ResponElimina
  12. Sión quina manera més bona de fer els pebrots, i les salses....prenc nota!
    Ens veiem aviat!
    Ptnts
    M

    ResponElimina
  13. Un bon truco el punt del concentrat de carn, segur que el farcit queda molt gustós ;)

    ResponElimina
  14. Buenisimos!Me gusta tanto el relleno como las salsas....no dejaba ni uno.
    Besets.

    ResponElimina
  15. Llàstima que no m'agradi el bacallà perquè tenen una pinta!!!

    ResponElimina
  16. Quin plat més bo... que son de bons els pebrots... i amb el contrast d'aquestes dues salses, si tenim per triar i tot.
    un petonet

    ResponElimina
  17. Els piquillos amb el farcit de bacallà sont molt bons, ara que les salses no es queden enrera.
    Petons.

    ResponElimina
  18. Ja ho he comentat altres vegades que el bacallà no m'agrada, però em passa un cosa ben curiosa i és que allí on el veig se me'n van els ulls. I això m'ha passat amb els teus pebrots. Clar que, me'ls podria imaginar amb carn, o amb lluç, però mira, em van un goig impressionant amb el bacallà. I això que no m'agrada... :-)

    Escolta, cada vegada que t'ho veig et vull comentar una tonteria. No m'agrada cuinar amb pastilles, però jo també tinc un potet de bovril a la nevera que faig servir en contades ocasions. Trobo que a vegades és un toc molt encertat i no se'n veu massa a les cuines, oi?.

    Un petó guapíssima

    ResponElimina
  19. Els pebrots farcits amb tant de gust i estima pel que fas deuen estar de vici pur. A casa, quan en fem, em sembla festa major. i el toc del concentrat... l'haurem de tastar!
    Besets

    ResponElimina
  20. ¡¡Que ricos!! me gustan los pimientos de piquillo de cualquier manera. Los tuyos tienen una pinta increible.
    Besos

    ResponElimina
  21. Els fogons del pare
    Normalment estan boníssims i amb aquestes dues salses encara milloren una mica mes.
    Una abraçada

    Foodtravelandwine
    Nosotros tampoco jejejejejeje
    Besos

    Elsfogonsdelabordeta
    Dons endavant i ja amb diràs que tal.
    Petons

    ResponElimina
  22. Mercè
    A casa ens encanten farcits de bacallà
    Petons

    Massitet
    El punt de confitar el bacallà amb un toc de concentrat de carn, es extraordinari, sembla que no però varia totalment. No havia pensat en el segon plat jejeje
    Una abraçada

    Visc a la cuina
    Es un plat que a casa ens encanten i amb les dues salsetes li dona un algo especial.
    Petons

    ResponElimina
  23. Miquel
    El toc de Bovril, es espectacular, si ho proves ja amb diràs
    Una abraçada

    Gemma
    Amb les dues salses varies una mica el sabor
    Petons

    Damilena
    Es una mezcla de sabores muy interesante
    Besos

    ResponElimina
  24. Com Gat i Gos
    Si però ens agraden mes amb aquestes salsetes
    Petons

    Carme – cocina con sabor
    Son molt bons
    Petons

    Marta
    Si les proves ja amb diràs
    Fins el proper dissabte
    Petons

    ResponElimina
  25. Gemma
    Lis dona un toc diferent que resulta molt agradable.
    Petons

    StHilari
    Moltes gracies.
    Una abraçada

    Mesilda
    A nosaltres també, no en va quedar ni la salsa
    Petons

    ResponElimina
  26. Xaro
    Es poden farcir de lo que mes ens agradi i sempre queden molt bé.
    Petons

    Neus
    Amb les dues salses, menjant el mateix vàries de sabor.
    Petons

    LA COCINERA DE BETULO
    Per a mi son la combinació perfecta jejeje
    Petons

    ResponElimina
  27. Maduixa
    Els pots farcí del que mes t’agradi, amb tonyina queden deliciosos també.
    Bé a mi tampoc m’agrada cuinar amb pastilles, però el Bovril trobo que dona aquell toc, que li donaries amb un brou fosc de carn, però amb segons quins plats no interessa posar-hi massa líquid, crec que per això es perfecta.
    Petons

    Queti B.
    Si proves amb el toc de concentrat ja amb diràs.
    Petons

    Crismas
    Tu lo has dicho, son buenísimos de cualquier manera
    Besos

    ResponElimina
  28. Bona idea per utilitzar un pot de pebrots que fa temps que tinc per l'armari i que no sé per quin motiu no obro mai... Salut!.

    ResponElimina
  29. Bovril amb el bacallà!! Ostres quina idea tan enginyosa. Ho haig de tastar i de segur que et farè cas i en posarè mooooolt poquet, que és ultra-potent aquest concentrat:)

    ResponElimina
  30. El concentrat de carn Bovril li deu donar un puntet diferent, veritat? M'ha encuriosit aquest ingredient.
    PTNTS i fins aviat!
    Dolça

    ResponElimina
  31. Que pimientos mas ricos ...el relleno deliciosos ....Bssss...MARIMI

    ResponElimina
  32. Bon dia, us retorno la visita que personalment i per timidesa no us vaig fer ahir al taller amb en D. Lienas Tornant cap a casa en Miquel em va fer cinc cèntims del vostre bloc...

    M´agrada el bacallà i crec que aquest contrast i el farciment déu resultar d´allò més saborós.

    Em quedo per aquí a tafanejar...Espero que ens tornem a veure en un curset.

    ResponElimina
  33. Ricard Sampere
    M’encanta que la recepta t’agradi tant, que la vulguis fer aviat.
    Una abraçada

    Starbase
    Es un detall que fa que els bacallà tingui un toc diferent que li va molt bé per farcir els pebrots.
    Una abraçada

    ResponElimina
  34. Dolça
    Com li dic a l’Starbase, si els proves amb el Bovril i sense veuràs la diferencia, i que consti que no he treballat ni coneix-ho a ningú de la casa Bovril, jejejeje
    Petons

    Cristina
    Bé nosaltres no sabíem que també tenies un blog, ara aniré a tafanejar, jo també espero tornar-nos a trobar amb algun altre curset.
    Per nosaltres aquest contrast queda molt bé i ens agrada molt
    Petons

    ResponElimina
  35. Se'm fa la boca aigua amb aquests pebrots del piquillo, que m' encanten i farcits de bacallà... A més a l' estar fregits segur que són encara més gustosos.

    ResponElimina