dijous, 20 de gener de 2011

PEU DE PORC ACOMPANYAT


INGREDIENTS

1 peu de porc
10 llagostins
1 culleradeta concentrat de carn (Bovril)
Espàrrecs verds
Cebes de platillo
1 ceba petita
1/2  got de cervesa
1 nou de mantega
Oli
Sal
Pebre blanc

Comprem el peu de porc cuit, per desossar-lo l’emboliquem amb paper film i el posem al microones uns dos minuts, llavors ens serà fàcil traure-li els ossos.

Amb els ossos, una culleradeta de concentrat de carn i un litre d’aigua preparem un brou, deixem bullir uns vint minuts el conjunt. Reservem

La carn la tallem a daus d’uns dos centímetres. Reservem

A una olla amb aigua i una mica de sal, escaldem els espàrrecs, quan els tinguem refredem amb aigua i uns glaçons, escorrem i reservem.

Pelem els llagostins (els caps els podem guardar per algun brou). Reservem

A una paella amb una mica d’oli, salpebrem i confitem la ceba ratllada, quan  la tinguem hi posem la cervesa, deixant reduir. En aquest punt, posem les cues de llagostins, el peu que tenim tallat,  posem-hi la nou de mantega per abrillantar la salsa i una mica del brou de bullir els ossos, remenem  molt bé.

Per servir podem posar espàrrecs al centre del plat, i al voltant el peu amb llagostins i les cebes




34 comentaris:

  1. Tot i que a casa no som molt de peus de ministre, aquests es veuen suculents ... el que fan les bones companyies, eh!... ;-))
    Una abraçada

    ResponElimina
  2. Me gusta mucho els peus de porc y esta receta me gusta en su conjunto y creo que tiene que estar muy buena.
    Me la guardo para buscar un momento y hacerla.No sabia el detalle de poner film y darle un poco de calor al mico y asi ser mas facil sacar los huesos.
    Siempre se aprende algo
    Una abraçada Sion i Miquel
    miquel

    ResponElimina
  3. Que maca aquesta recepta, no sé si m'agrada més el peu o l'acompanyament ;)

    ResponElimina
  4. Jo tampoc no solc menjar-ne, tot i que quan el taste m'agrada. En aquest plat deu estar molt melós, i amb una companyia tan selecta, esdevé un plat de festa. En prenc nota.
    un bes

    ResponElimina
  5. En casa nos gustan mucho los caminantes, ó adidas, ó peuets, manitas, ó como los quieras llamar, pero así desosados y con langostinos nunca se me pasó por la cabeza prepararlos. La cosa está en probar platos nuevos. Me apunto la idea, y no tengo dudas que nos va ha gustar!

    ResponElimina
  6. Som amants dels peus de porc, els fem sovint a la brassa, ofegats, agredolços, amb sanfaina.... però mai amb llagostins i tenen molt bona pinta !!!
    Petons

    ResponElimina
  7. Ja sabeu que jo no sóc de peus de porc, però reconec que aquest mar i muntanya l'heu brodat... Una bona llesca de pa i a disfrutar! I amb cervesa a la salsa, clar, je je je... ;)

    ResponElimina
  8. Aquests peus de porc m'apunto la recepta per donar-li a la meva mare!, a casa meva els hi encanten els peus de porc!!! i cuinat així és ben original i ha d'estar boníssim...
    ja et diré que talll....
    Petonets

    ResponElimina
  9. Esta pierna de cerdo me gusta mucho y con la salsita, los langostinos y esparragos trigueros mucho más. Gracias por visitar mi blog y compartir. Besos Marimi

    ResponElimina
  10. A mi m'encanten els peus de porc ! Deuen ser boníssims. M'agrada i m'apunto la recepta

    ResponElimina
  11. i tan ben acompanyat....

    bon cap de setmana

    ResponElimina
  12. Què maca i bona aquesta recepta. Jo tampoc sabia el truc de posar en film al micro... Bona idea. Una combinació ben bona. Petons,

    ResponElimina
  13. Me encantan las patas de cerdo. Esta receta se ve muy rica.
    Beso

    ResponElimina
  14. Uns peus molt ben calçats!, un goig de presentació...com sempre!Una abraçada macos!

    ResponElimina
  15. StHilari
    A casa ens encanten, i si son amb bona companyia encara més, jejejeje
    Una braçada

    Miquel
    Quan els peus estan una mica calens se lis poden treure mes bé els ossos, espero que t’agradin
    Una abraçada

    Visc a la cuina
    Totes dues coses queden delicioses.
    Petons

    ResponElimina
  16. Queti B
    A en Miquel al principi no li agradaven, i ara li encanten, tot es anar-los provant.
    Petons

    El taller de cuina
    De festa grossa, si t’agraden els peus.
    Petons

    Damilena
    Si los pruebas repetirás.
    Besos

    ResponElimina
  17. Com Gat i Gos
    A casa també ens agraden de totes les maneres, ja em diràs que tal si els proves
    Petons

    Gemma
    La cervesa no pot faltar a la salseta, seria un pecat, jejejeje
    Petons

    Tast de cuina
    Si la teva mare els fa segur que li agradaran
    Petons

    ResponElimina
  18. Garlutti
    No es la pierna si no los pies, pero esta igual de bueno
    Besos

    El plat blanc
    Si la proves ja amb diràs
    Petons

    Lidia
    Acompanyats estan molt millor
    Petons

    ResponElimina
  19. La cuina de l´Eri
    Es un truc que don molt bon resultat.
    Petons

    Orquidea 59
    Muchas gracias
    Besos

    Mercé
    Es que ben calçats es quan son mes bons jejeje
    Petons

    ResponElimina
  20. Es veu una recepta deliciosa, pero a casa no hi ha maneres d'acostumar-nos als peus de porc, que i farem!!!

    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  21. però quins peus, no són de porc, ni de Ministre, aquests són de Senador!!
    Una abraçada.

    ResponElimina
  22. Aquesta recepta m'agrada molt, me la guardo! Quin plat més bo!

    Petons i bon diumenge!

    ResponElimina
  23. La cuina de l’estany
    Quan una cosa no agrada no agrada.
    Petons

    Cuinetes – Carme
    I molt bons jejeje.
    Petons

    Carme – cocina con sabor
    Si la proves ja amb diràs
    Petons

    ResponElimina
  24. Els peus de porc ens agraden molt i aquests estan tan ben acompanyats que segur són una delícia.

    ResponElimina
  25. M'encanten els peus de porc. Així, combinats amb llagostins han d'estar molt bons. Es sembla una recepta molt interessant i molt ben presentada. Una abraçada.

    ResponElimina
  26. Sion, a mi m'encanten els peus de porc i no saps la salivera que m'heu fet venir! ;)
    Petons!

    ResponElimina
  27. ANNAFS
    Es una preparació una mica diferent i queda molt bé
    Petons

    Asela Masiá
    El conjunt queda molt bé. Moltes gracies
    Petons

    Mercé
    Celebro que t’agradin
    Petons

    ResponElimina
  28. T'ha quedat un plat perfecte, molt ben presentat i amb un acompanyament genial. Un plat de 10!
    Petonetsss

    ResponElimina
  29. Si sols m'agraden... amb aquesta companyis encara més! què bons!!!
    petó

    ResponElimina
  30. El peus de porc en casa sols ens agraden al meu home i a mí, i aquestos tenen una pinta....
    Un plat molt bó.
    Bessets

    ResponElimina
  31. Miquel i Sión; La veritat que haurìen de tenir una super pinta -dic haurìen- doncs, crec que deuen està més que acabats, bonísims Sión i Miquel¡¡
    Que vagi de gust¡¡

    ResponElimina
  32. Guau que propuesta peus de porc con langostinos, no lo he probado pero apuesto que está para chuparse los dedos!!!
    bsts. maite

    ResponElimina
  33. HOLA SION, GUAPA TU

    ETS DE LES MEVES QUINA COLECCIÓ MÉS DIVINA DE RECEPTES AMB PEUS DE PORC


    PETONETS SUSANNA

    ResponElimina