dimarts, 26 d’abril de 2011

LLUÇ A LA “KOSKERA”




Aquest es el nom que els meus fills varen posar-li al plat ja fa anys, no se si es correcte, però es com en diem a casa.

INGREDIENTS

6 talls de lluç
2 ous durs
1 llauna d’espàrrecs blancs
Pèsols
Oli d’oliva
Sal
Farina

Preparem els ous durs com tinguem costum de fer-ho, els pelem hi reservem.

Bullim els pèsols durant uns dos minuts, doncs a la cassola s’acaben de coure.

Posem oli a una cassola, quan el tinguem calent hi posem el lluç que tindrem salat i enfarinat molt suaument, donem volta i volta nomes perquè es quedi agafada la farina al peix.

Afegirem a la cassola, els pèsols i la meitat de l’aigua dels espàrrecs, reservarem la resta per si ens fes falta. Sacsegem la cassola suaument, com si féssim un pil-pil durant uns tres minuts, donarem la volta al peix, si fes falta posem una mica mes del aigua que tenim reservada, tornem a sacsejar una mica.

Posem els espàrrecs i els ous durs tallats per la meitat, donem temps a que s’escalfin i ja podem servir.




32 comentaris:

  1. Que plato más esquisito y ligero a la véz! Me encanta! Eso lo tengo que hacer, si, ó sí!

    ResponElimina
  2. Un plat perfecte per tonar el cos a la normalitat alimentaria, després dels díes de festa i excesos.
    Un petonet

    ResponElimina
  3. Un plat sanísssim que combina peix amb verdures. Ideal per després de festes.

    ResponElimina
  4. Quina bona pinta, aquest plat si que és sa i lleuguer!!
    Ahhh! m'agrada el no que li han posat els teus filles, jajaja

    ResponElimina
  5. Sabroso y sanito....perfecto para despues de estas fiestas.
    Besets.

    ResponElimina
  6. Davant d'un plat així el nom és el de menys, je je je... boníssim, seguríssim!

    ResponElimina
  7. Com és que no ha quedat suc al plat?! Jo el preparo de forma similar, però amb espàrregs verds i una bona trinxada d'all i julivert que ajuden a donar al plat el característic to verdós! I és un plat que sempre té èxit, oi?

    Petons!
    La Taula d'en Bernat

    ResponElimina
  8. Hola Sión.Un plat molt apetitós i molt saludable.
    Petonets.

    ResponElimina
  9. Jo et dono un excel.lent, per aquest plat, pel que fa al nom és correcte i la presentació meravellosa.
    Muxuak

    ResponElimina
  10. un plat molt bo i saludable
    bonissim
    miquel

    ResponElimina
  11. Pues a la koskera.Se ve bien rica esa merluza y muy, muy apetitosa.
    Besets

    ResponElimina
  12. Sense complicacions ens presentes un gran plat.

    ResponElimina
  13. El plat boníssim, i el nom queda molt bé!!

    ResponElimina
  14. Es ideal per un sopar lleuger, encara que invita a sucar-hi pa.
    Petons.

    ResponElimina
  15. Quin plat més sa i saborós. Tant com el nom que és molt divertit. Petons

    ResponElimina
  16. Aquest lluç em recorda el lluç a la salsa verda. Té una pinta espectacular, i amb el que a mi m'agrada el peix...a mossegades me'l menjava!...Una abraçada.

    ResponElimina
  17. ja me'n pots posar un plat, però, sobretot, no et descuidis de posar-m'hi força suquet d'aqueset que veig a la cassola i no veig al plat!

    ResponElimina
  18. Damilena
    Si lo pruebas ya me dirás
    Besos

    Nuria
    Celebro que a casa teva agradi aquest plat
    Petonets

    Neus
    Desprès de tanta festa, bunyols i pastissos, toca un plat lleugeret
    Petons

    ResponElimina
  19. Cristina
    Desprès de festes toquen aquests plats
    Petons

    La cuina de l´estany
    Un plat bo i lleuger per aquests dies
    Petons

    Mesilda
    Tens tota la raó
    Petons

    ResponElimina
  20. Anna
    Es que primer mengem el peix i desprès acaben el suquet amb força pa
    Petons

    Lidia
    Mes o menys si
    Petons

    ANNAFS
    Tens tota la raó
    Petons

    ResponElimina
  21. Gemma
    Tens tota la raó, quan el plat es bo el nom es de menys
    Molt petons

    ResponElimina
  22. GEMMA
    Un plat ideal per desprès de festes
    Petonets

    Rosa
    Moltisimas gracies, m’encanta saber que el nom del plat es correcte, ja els o diré als meus fills.
    Molts petons

    Miquel
    Moltes gracies
    Una abraçada

    ResponElimina
  23. Orquidea59
    Estaba muy buena
    Besos

    Els fogons del pare
    Moltes gracies
    Una abraçada

    Teresa
    Doncs es tot un complement jejeje
    Petonets

    ResponElimina
  24. LA COCINERA DE BETULO
    El prefereixo per dinar, perquè amb el suquet el pa va que vola.
    Petons

    La cuina de l´Eri
    Desprès de festes toquen plats així.
    Segons a comentat la Rosa el nom es correcte.
    Petons

    Mercè
    Aquest es sense julivert, que no m’agrada massa.
    A taula desapareix sense donar-te’n conta.
    Petons

    Manel
    Quan en torni a fer ten guardo un plat, també et posaré suquet, es que ens el reservem per desprès de menjar el peix i per poder sucar-hi molt de pa
    Una abraçada

    ResponElimina
  25. Doncs si els teus fills li diuen així, està perfecte! :) Té molt bona pinta i, com no, és saníssim! Un plat ben deliciós!
    Petonets!

    ResponElimina
  26. Quin plat més rebò!!! Me l'apunte a pendents!!! A més, trobe que és bastant de règim, no? Besades

    ResponElimina
  27. ue delicia....sabroso y sano...como me gusta!!.......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  28. Aquest plat abans era un clàssic de molts restaurants... I ara ha com desaperegut de les cartes oi?. Però jo el demanva sovint... Son aquells dinar que ja han desaparegut de coktel de gambes de primer, aquest lluç de segon i pijama de tercer.. :). Però jo els gaudia eh?.. I ara tb ho faria igual.. :).

    ResponElimina
  29. Marina
    El nom que posen els fills es sagrat, jejeje
    El plat es molt bo
    Petons

    Francesc
    Si el proves ja amb diràs
    Una abraçada

    Foodtravelandwine
    Muchas gracias, celebro que te guste
    Besos

    Ricard Sampere
    Es un plat de sempre i que esta molt bo, però la moda es la moda jejeje
    Una abraçada

    ResponElimina