PERNIL D`ÀNEC
INGREDIENTS PER PREPARAR EL PERNIL
Un magret d’ànec fresc
Mig quilo de sal gruixuda (per cuinar a la sal)
Pebre negre molt
Posem a un recipient de la mida del magret, una capa de sal, el magret i una altre capa de sal, tapem i deixem a la nevera unes divuit hores.
Passat el temps, netegem molt bé tota la sal, si fes falta amb unes gotes d’aigua.
Quan el tinguem net de sal, el cobrim de pebre negre acabat de moldre, i el pengem a un lloc que passi l’aire.
Passats uns vuit o deu dies segons el gruix, ja el tindrem al punt, tot depèn de com ens agradi de curat, si encara no el tenim al nostre gust, el deixem un parell de dies mes.
A la nevera embolicat amb un drap de fil i posat al calaix del embotit se`ns guardarà uns quants dies.
PER PREPARAR LA TAPA
INGREDIENTS
Pa
Tomàquet madur
Oli d’oliva verge
Quan preparo el pernil d’ànec, generalment es per preparar aquesta tapa i les gírgoles amb pernil d’ànec.
Tallem unes escalopes primes del pernil.
Tallem unes llesques de pa, les suquem amb tomàquet i unes gotes d`oli d’oliva verge, posem a sobre el pernil i bon profit.
Hola Sion, guapa tu
ResponEliminam´encanta la teva recepta i el pernil d´ànec,...moltes gràcies per compartir-la, i queda anotada
mil petonets Susanna
Jo la faig sense passar per nevera. Uns 8 dies en temps de fred a les golfes de casa al costat d una finestra oberta i embolicat amb drap de coto.... xo clar, només ho faig en gener o febrer. Queda bonissim.
ResponEliminaI pel tema guardar-se, en vaig fer per Nadal i a final de març vaig descobrir que m havia oblidat un bon tros en un tapper al fons de la nevera... I estava igual de bo...!.
Quina recepta més bona!!! Això de fer pernil d'ànec casolà és fantàstic. Segur que és molt més bo que el de compra. Gràcies per compartir aquesta tapeta tan saborosa i bona de fer. Me l'apunte. Besades
ResponEliminaSion, aquesta si que l'apunto. Mencanta el pernil d'ànec i no m'havia atrevit a fre-ne mai. Ara ja no tinc excusa.
ResponEliminaPetonets
Ostres! quin pernil!!!! està de vici!! que bé que t'ha quedat! i amb aquesta tapeta...mm!! m'encanta!
ResponEliminaMolts petonss
Això s'haurà de provar a casa, t'ha quedat molt autèntic!
ResponEliminaTiene m uy buena pinta y es bastante fácil de hacerlo en casa. Lo tengo que probar, aunqué a mi personalmente no me va mucho, pero a los chicos les encanta.
ResponEliminaGracias por la receta!
Què bé t'ha quedat!!! jo en vaig fer per Nadal, per`po saps que em va passar... que m'en vaig oblidar!!! i després ja estava massa sec! però queda molt bo. El tornaré a fer!
ResponEliminaBon cap de setmana!
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaNo l'he fet mai, entre altres coses perque a casa no tinc un lloc fresquet on posar-ho, fora del balcó al gener com el Ricard, es clar hehe.
ResponEliminaQuina recepta més bona, m'ha encantat, sembla fàcil de fer i amb una torradeta de pa amb tomata ha d'estar boníssim. També he vist la del lluç i la dels bunyols, t'han quedat preciosos, ara mateix me'n menjaria uns quants, quina pinta... Besets.
ResponEliminaPer cert, els vitets són els bitxos, o en castellà guindillas. Gràcies pel teu comentari.
ResponEliminaT'ha quedat de meravella. Perfecte.
ResponEliminaTinc una recepta i el volia fer per Nadal, al final es va tirar el temps a sobre i ja no el vaig fer.
Petons.
Te ha quedado perfecto,que color mas bonito tiene...me guardo la receta por si me decido,estas cosas me dan un poco de miedo,siempre pienso que no me quedara bien.
ResponEliminaBesets.
Que bo!!!
ResponEliminaJo també acostumo a prepar-lo a casa i queda molt més bo!!
Quina meravella!! ho penso fer ben aviat!
ResponEliminauauuu!!!quina delicatessen!
ResponEliminaSUSANNA
ResponEliminaMoltes gracies. Si el proves ja amb diràs
Petons
Ricard Sampere
Jo el porto a la nevera quan esta amb la sal, però desprès nomes i va el trosset que sobra desprès de menjar-ne, bé si es que en sobra, perquè si els nois son a casa ja no hi arriba
Aquest any encara ne pogut preparar un a primers de març
Una abraçada
Francesc
Es molt fàcil de preparar, molt mes econòmic i mes bo a gust nostre.
Si el proves ja amb diràs
Una abraçada
GEMMA
ResponEliminaSi t’agrada prova de fer-lo es molt fàcil i el resultat molt bo
Si el proves ja amb diràs
Petonets
Ingrid
Queda molt bé l’acompanyis de pa o de gírgoles.
Petons
Visc a la cuina
Prova de fer-lo, que repetiràs seguríssim
Petons
Damilena
ResponEliminaEs muy fácil, y creo que a tus chicos les encantara, como a los míos, es un peligro!!!!!!
Besos
Teresa
A casa quan s’assabenten que ne preparat no paren fins que esta a punt per menjar.
Petons
Starbase
Jo tinc la sort que tinc un lloc on sempre passa aire, i puc aprofita m’entres fa fred
Una abraçada
Asela Macià
ResponEliminaEs molt fàcil i el resultat boníssim.
Celebro que t’agradin totes questes receptes.
Petons
Asela Macià
Ja amb semblava que havia encertat. Moltes gracies
Petons
LA COCINERA DE BETULO
Es molt fàcil i amb un resultat boníssim
Petons
Mesilda
ResponEliminaSi el vols preparar no tinguis cap recança, es molt fàcil, si vols ajuda demana-me-la sense cap problema.
Petons
La cuina de l´Estany
Si que queda mes bo
Petons
El taller de cuina
Si el proves ja amb diràs
Petons
Cristina
Tu acabes de dir-ho !!!
Petons
Ostres Sion,
ResponEliminaUna recepta per fer pernil casolà! Això si que és una molt bona idea!! M'encanta. A veure si ho puc fer algun dia! Petons i bon cap de setmana.
Quina bona pinta Sion, en Joan de tant també en fa i dura poquisim. Petons
ResponEliminaEixe pernil, te una pinta pero que molt bona.
ResponEliminaBesets
Sion, el problema que li veig al pernil d'ànec aquest és que, almenys a ma casa, tota aquesta feinada no duraria gaire temps a la nevera. M'encisa! Gràcies per la recepta!
ResponEliminaBesets
N'he fet alguna vegada, amb ànec i amb llomillet, queda boníssim. Però sempre hoi he fet en temps més fresquet, ara aquí ja a preta la color i em fa por que no es conservi bé del tot! A més si en tinc me'l menjo i porrto uns dies fent una miqueta de bondat!!
ResponEliminaPTNTS
DolçA
M'agrada moltíssim el pernil d'ànec, no sabia que es podia fer a casa, a veure si ho provo
ResponEliminaEs molt bo el pernil d' ànec. Jo normalemt l' enrotllo, ja veig que així també va bé i no porta tanta feina. Ja ho provaré.
ResponEliminaLa cuina de l´Eri
ResponEliminaSi proves de fer-lo, ja veuràs com t’agradarà
Petons
Angels
Quan el tens al punt desapareix amb un no res
Petons
Orquidea 59
I també esta molt bo
Petons
Queti B.
ResponEliminaA casa no dura res, gairebé no arriba a la nevera
Petons
Dolça
La sort es que nomes es pot fer quan fa fred, perquè seria perillós pel regim
Petons
Cristina,
Quan comences a fer-lo a casa queda tant bo, que ja no en compres mes del preparat
Petons
ANNAFS
Fet així es molt fàcil de preparar.
Petons
Ja fa molt temps que tinc aquesta recepta pendent de prova a casa, però no me'n recordo mai... segurament deu ser per l'espera dels 10 dies, al final sempre acabo comprant el pernil fet. A veure si m'animo i la provo que estic segura que no deu tenir res a veure amb el comprat ;)
ResponEliminaSion, no hi ha res com fer-te tu mateix el pernil d'ànec i no té cap complicació... El vaig fer per Nadal i va volar! ;)
ResponEliminaPetons!
Gemma
ResponEliminaL’únic inconvenient que te es el temps d’espera.
Com molt bé dius no te res a veure amb el comprat ni amb sabor ni amb butxaca.
Petons
Mercè
A casa passa el mateix vola.
Petons