dilluns, 4 d’abril de 2011

ORADA A LA SAL




INGREDIENTS

1 orada de 800 g
1 k sal grossa per cuinar
1 cullerada de Flor de Sal – Verdú Cantó
1 cullerada de Flor de Sal con Pimientas – Verdú Cantó
1 cullerada de Sal Rosa del Himalaya – Verdú Cantó
Una mica d’aigua

Quan comprem la orada, demanem que ens la netegin però sense obrir-la i sense escatar-la.

Farem una barreja amb les tres sals, espolsant-les pels dos costats de la orada. Reservem

A una plata pel forn farem un llit de sal grossa a sobre posarem la orada que tenim salada i reservada, pressionant-la una mica sobre la sal i la recobrim amb la resta de sal. Espolsem per sobre una mica d’aigua perquè la sal ens quedi una mica compactada.

La posem al forn que tindrem escalfat a 220º C, hi deixem coure durant vint-i-cinc minuts.

Quan la tinguem llesta, trenquem la sal hi l’anem retirant poc a poc, perquè a la vegada també retirarem la pell, que ens quedarà enganxada a la sal, anirem posant els filets al plat de servir.

Podem acompanyar amb maionesa encara que a mi m’agrada mes sense.


27 comentaris:

  1. La meva mare també la feia així, però jo no l'he fet mai. I no sé perquè, ja que és boníssima i no costa gens de fer. I a més, sense embrutar gaire!
    A veure si em decideixo!!!

    ResponElimina
  2. Sion, si señoreta aquesta proposta teva es la correcta per fer una bóna orada a la sal, que per cert es exquisita, salutaçións paco

    ResponElimina
  3. Ara fa temps que no en menjo, però com m'agrada! La veritat és que no n'he preparat mai, però la pròxima vegada que en compri seguiré la teva recepta. Ha d'estar deliciosa!
    Petonets!

    ResponElimina
  4. A mi també m¡agrada sinse mahonesa.
    T'ha quedat perfecta.
    Besets

    ResponElimina
  5. Sión i Miquel; Jo a la sal he fet el llobaro, i realment -també- és exquisit, i sense maionesa, que a mi també m'agrada més sense.
    Que vagi de gust Miquel i Sión¡¡ :-D ;-D

    ResponElimina
  6. Hola,
    Jo també m'afegeixo als que preferim sense la maionesa. Un plat senzill però boníssim! petons

    ResponElimina
  7. Que bo el peix a la sal! no li calen més floritures... i si te'l posen al plat tant ben desespinat emcara més!

    ResponElimina
  8. Aquest plat és sal-ludable i deu conservar a la perfecció tot el gust de l'orada sense enmascaraments...si és que el peix, com menys el toquem millor! Una abraçada Sión i Miquel.

    ResponElimina
  9. Una recepta molt sana i molt saborosa! M'agrada la barreja de sals que has fet!

    ResponElimina
  10. Una de les maneres més bones de menjar un peixet, i més si és una orada tan maca com aquesta!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  11. Una receta muy sana y seguro sabrosa. Mi suegra también la hace así y nos encanta a todos!

    ResponElimina
  12. Al peix fresc ni li calen gaires guarniments. Venen ganes de agafar la forquilla i començar a menjar.
    Petons.

    ResponElimina
  13. Un clàssic sensacional que vosaltres encara heu millorat amb aquesta barreja de flors de sal. Ha de quedar molt més aromàtic!
    Un plat super sa i molt molt molt bo ;)

    ResponElimina
  14. Hola Sión, guapa tu

    i que bona que queda a l asal,...fa llunes que no la faig, crec que des de abans de Nadal,...me han entrat ganes,..je,je

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  15. Un plat que fem ben sovint perquè té les 3 s: sa, senzill i suculent!!

    ResponElimina
  16. SION una buena receta y sana esta dorada a la sal.Yo prefiero acompañarla con una mayonesa tipo tartara.
    una abraçada
    Miquel

    ResponElimina
  17. Pel que dieu deu estar boníssima, però jo he de vigilar amb la sal...
    Jo me la menjaria sense sal, amb un rajolí d´oli i potser acompanyada d´alguna salsa...Ja sabeu si em convideu a orada tingueu-lo em compte...jo gaudiré veient com us la mengeu a la sal;-D

    ResponElimina
  18. Que buena,me gusta asi tal cual sin mayonesa....me apunto la mezcla de sales,seguro que la hara mas sabrosa.
    Besets.

    ResponElimina
  19. Jo també la prefeixo sense maionesa, un petit raig d'oli extra verge i no cal res més.
    Molt bona.

    ResponElimina
  20. Margarida
    Tens tota la raó es una recepta amb poca feina, no embrutes, i molt bona que mes es pot demanar.
    Molts petons

    Paco
    Moltes gracies
    Una abraçada

    Marina
    Es una recepta molt bona però que es fa molt de tant en tant.
    Petonets

    ResponElimina
  21. Orquidea59
    Ets de les nostres, jejeje
    Petons

    Josepb. Menja de bacallà
    També l’he fet amb llobarro i també queda boníssim
    Una abraçada

    La cuina de l´Eri
    També ets de les nostres jejeje
    Petons

    ResponElimina
  22. Teresa
    A la sal, amb el peix ja nia prou
    Petons

    Mercè
    Queda deliciosa, i amb tot el seu sabor
    Petonets

    Visc a la cuina
    La barreja de sals encara li ressalta mes el seu sabor
    Petons

    ResponElimina
  23. Elsfogonsdelabordeta
    Es la millor manera de no emmascarar el peix
    Petonets

    Damilena
    Esta muy buena
    Besos

    LA COCINERA DE BETULO
    Si es fresc, no li fa falta res mes
    Petons

    ResponElimina
  24. Gemma
    Es un clàssic, però la barreja de sal la millorat.
    Molts petons

    SUSANNA
    Nosaltres la fem de tant en tant i encara la gaudeixes mes
    Petons

    Jordi
    Es un plat molt bo
    Una abraçada

    ResponElimina
  25. Miquel
    “ contra gustos no hay nada escrito” l’important es menjar-se-la a gust.
    Una abraçada

    Cristina
    Quan la tens al plat no esta salada. Però quan has de vigilar molt, el millor es a la planxa amb un raig d’oli
    Petonets

    Mesilda
    A nosaltres també sola, les sals li donen un toc molt bo
    Petonets

    Els fogons del pare
    T’agrada com a nosaltres.
    Una abraçada

    ResponElimina
  26. Tant l'orada com el llobarro m'agraddn molt cuinats a la sal. El que no he fet mai es barrejar diverses menes de sal, així que la propera vegada ho provaré així que deu ser molt gustos.
    Petons

    ResponElimina
  27. Pilar
    La barreja de sals li dona un toc especial i molt bo
    Petons

    ResponElimina