ORADA A LA SAL
INGREDIENTS
1 orada de 800 g
1 k sal grossa per cuinar
1 cullerada de Flor de Sal – Verdú Cantó
1 cullerada de Flor de Sal con Pimientas – Verdú Cantó
1 cullerada de Sal Rosa del Himalaya – Verdú Cantó
Una mica d’aigua
Quan comprem la orada, demanem que ens la netegin però sense obrir-la i sense escatar-la.
Farem una barreja amb les tres sals, espolsant-les pels dos costats de la orada. Reservem
A una plata pel forn farem un llit de sal grossa a sobre posarem la orada que tenim salada i reservada, pressionant-la una mica sobre la sal i la recobrim amb la resta de sal. Espolsem per sobre una mica d’aigua perquè la sal ens quedi una mica compactada.
La posem al forn que tindrem escalfat a 220º C, hi deixem coure durant vint-i-cinc minuts.
Quan la tinguem llesta, trenquem la sal hi l’anem retirant poc a poc, perquè a la vegada també retirarem la pell, que ens quedarà enganxada a la sal, anirem posant els filets al plat de servir.
Podem acompanyar amb maionesa encara que a mi m’agrada mes sense.
La meva mare també la feia així, però jo no l'he fet mai. I no sé perquè, ja que és boníssima i no costa gens de fer. I a més, sense embrutar gaire!
ResponEliminaA veure si em decideixo!!!
Sion, si señoreta aquesta proposta teva es la correcta per fer una bóna orada a la sal, que per cert es exquisita, salutaçións paco
ResponEliminaAra fa temps que no en menjo, però com m'agrada! La veritat és que no n'he preparat mai, però la pròxima vegada que en compri seguiré la teva recepta. Ha d'estar deliciosa!
ResponEliminaPetonets!
A mi també m¡agrada sinse mahonesa.
ResponEliminaT'ha quedat perfecta.
Besets
Sión i Miquel; Jo a la sal he fet el llobaro, i realment -també- és exquisit, i sense maionesa, que a mi també m'agrada més sense.
ResponEliminaQue vagi de gust Miquel i Sión¡¡ :-D ;-D
Hola,
ResponEliminaJo també m'afegeixo als que preferim sense la maionesa. Un plat senzill però boníssim! petons
Que bo el peix a la sal! no li calen més floritures... i si te'l posen al plat tant ben desespinat emcara més!
ResponEliminaAquest plat és sal-ludable i deu conservar a la perfecció tot el gust de l'orada sense enmascaraments...si és que el peix, com menys el toquem millor! Una abraçada Sión i Miquel.
ResponEliminaUna recepta molt sana i molt saborosa! M'agrada la barreja de sals que has fet!
ResponEliminaUna de les maneres més bones de menjar un peixet, i més si és una orada tan maca com aquesta!
ResponEliminaPetons
Sandra
Una receta muy sana y seguro sabrosa. Mi suegra también la hace así y nos encanta a todos!
ResponEliminaAl peix fresc ni li calen gaires guarniments. Venen ganes de agafar la forquilla i començar a menjar.
ResponEliminaPetons.
Un clàssic sensacional que vosaltres encara heu millorat amb aquesta barreja de flors de sal. Ha de quedar molt més aromàtic!
ResponEliminaUn plat super sa i molt molt molt bo ;)
Hola Sión, guapa tu
ResponEliminai que bona que queda a l asal,...fa llunes que no la faig, crec que des de abans de Nadal,...me han entrat ganes,..je,je
mil petonets Susanna
Un plat que fem ben sovint perquè té les 3 s: sa, senzill i suculent!!
ResponEliminaSION una buena receta y sana esta dorada a la sal.Yo prefiero acompañarla con una mayonesa tipo tartara.
ResponEliminauna abraçada
Miquel
Pel que dieu deu estar boníssima, però jo he de vigilar amb la sal...
ResponEliminaJo me la menjaria sense sal, amb un rajolí d´oli i potser acompanyada d´alguna salsa...Ja sabeu si em convideu a orada tingueu-lo em compte...jo gaudiré veient com us la mengeu a la sal;-D
Que buena,me gusta asi tal cual sin mayonesa....me apunto la mezcla de sales,seguro que la hara mas sabrosa.
ResponEliminaBesets.
Jo també la prefeixo sense maionesa, un petit raig d'oli extra verge i no cal res més.
ResponEliminaMolt bona.
Margarida
ResponEliminaTens tota la raó es una recepta amb poca feina, no embrutes, i molt bona que mes es pot demanar.
Molts petons
Paco
Moltes gracies
Una abraçada
Marina
Es una recepta molt bona però que es fa molt de tant en tant.
Petonets
Orquidea59
ResponEliminaEts de les nostres, jejeje
Petons
Josepb. Menja de bacallà
També l’he fet amb llobarro i també queda boníssim
Una abraçada
La cuina de l´Eri
També ets de les nostres jejeje
Petons
Teresa
ResponEliminaA la sal, amb el peix ja nia prou
Petons
Mercè
Queda deliciosa, i amb tot el seu sabor
Petonets
Visc a la cuina
La barreja de sals encara li ressalta mes el seu sabor
Petons
Elsfogonsdelabordeta
ResponEliminaEs la millor manera de no emmascarar el peix
Petonets
Damilena
Esta muy buena
Besos
LA COCINERA DE BETULO
Si es fresc, no li fa falta res mes
Petons
Gemma
ResponEliminaEs un clàssic, però la barreja de sal la millorat.
Molts petons
SUSANNA
Nosaltres la fem de tant en tant i encara la gaudeixes mes
Petons
Jordi
Es un plat molt bo
Una abraçada
Miquel
ResponElimina“ contra gustos no hay nada escrito” l’important es menjar-se-la a gust.
Una abraçada
Cristina
Quan la tens al plat no esta salada. Però quan has de vigilar molt, el millor es a la planxa amb un raig d’oli
Petonets
Mesilda
A nosaltres també sola, les sals li donen un toc molt bo
Petonets
Els fogons del pare
T’agrada com a nosaltres.
Una abraçada
Tant l'orada com el llobarro m'agraddn molt cuinats a la sal. El que no he fet mai es barrejar diverses menes de sal, així que la propera vegada ho provaré així que deu ser molt gustos.
ResponEliminaPetons
Pilar
ResponEliminaLa barreja de sals li dona un toc especial i molt bo
Petons