divendres, 15 abril de 2011

AMANIDA DE FAVES




Amb aquesta recepta participo a La recepta del 15, del mes de abril que organitzen Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta

INGREDIENTS

½ k faves tendres pelades
1 ceba tendra
150 g pèsols
100 g xampinyons petits
Escarola
Oli d’oliva
Sal

Les faves un cop desgranades, tenim que treure'ls-hi l’altre pell.

Dels xampinyons en reservem dos o tres, que tallarem a filets, la resta els tallem petits, i els saltegem amb una mica d’oli. Reservem

Netegem l’escarola l’amanim i reservem.

Tallem petita la ceba tendra. Saltegem amb una mica d’oli, quan la tinguem llesta incorporem les faves i els pèsols,  donem unes voltes només per que se`ns confitin una mica, espolsem amb una mica de sal, afegim els bolets que tenim preparats, donem un altre volta i ho tenim llest.

Per emplatar, fem un llit amb les faves, els pèsols i els bolets a sobre posem l’escarola i els xampinyons que tenim reservats tallats a filets prims, reguem el conjunt amb un raig d’oli.

40 comentaris:

  1. Oh!! quina amanideta més bona, gustos i refrescant!! M'agrada molt!!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets!
    Sandra

    ResponElimina
  2. Una alternativa deliciosa per menjar faves diferents. M'encanten les amanides amb llegums, sovint mé que no pas estofades. I ara que comença la caloreta ja vénen molt de gust ;)

    ResponElimina
  3. Que plato más rico! Es que a mi las habas no me gustan mucho, pero como tenemos un montón de matas en la huerta, este año he comido más de lo normal. Me apunto la receta para hacerla el domíngo cuando voy a coger otra animalada de faves! Es que no sé como hacerlas más!
    Besos y feliz finde!

    ResponElimina
  4. Una amanida de faves genials! Segur que el contrast amb el xampinyó hi queda excel·lent!

    un petó :)

    ResponElimina
  5. I jo que sempre deia, ui, a mi les faves no m'agraden! Potser a partir d'avui hauré de començar a canviar d'opinió, perquè amb tantes propostes diferents n'he vist de molt temptadores! La teva amanida és una d'elles, m'agrada la ideia, amb unes favetes ben tendres ha d'estar molt bona!
    Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  6. Sion, termino de ver el plato de Glória, y me he puesto a sus piés diciendole Baronesa, a ti no puedo hacer menos, que sacarme el sombrero y hacerle una reverencia, qué habitas por favor.......saludos paco

    ResponElimina
  7. gracias por tu comentario, que ensalada mas rica

    ResponElimina
  8. El riques que estan crues, i que poques vegades es veuen amanides amb faves. Una amanida senzilla i molt saborosa.

    ResponElimina
  9. Quina amanida mes bona, poques vegades les fa amb favetes. Petons

    ResponElimina
  10. Una altra amanida de faves... i aquesta amb xampinyons que tant m´agraden...Queda en la llista de pendents. Friso amb les amanides.

    ResponElimina
  11. Un administrador del bloc ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  12. Una amanida excel·lent!! i si són fresques com aquestes, encara més bona!Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  13. A mi no m'agraden gens les faves, però avui me n'esteu fent venir ganes de tastar algunes receptes!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  14. Hola,
    Posar-li els xampinyons en aquesta amanida em sembla una idea genial!! Què bona ha de quedar en el conjunt!! Petons i bon cap de setmana

    ResponElimina
  15. Muy buena ensalada,las habas tiernas estan riquisimas.
    Besets.

    ResponElimina
  16. me gusta asi en version ensalada
    bona setmana santa
    miquel

    ResponElimina
  17. Quina amanida mes bona. Les faves m'agraden molt.
    Besets

    ResponElimina
  18. Sión,
    El toc d'escarola, per a mi, és el que li dóna el punt diferencial a aquesta amanida. Et felicito per la combinació d'elements.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  19. Tots els ingredients junts fan un bon contrast de sabors i jo que no he menjat les faves amanides?
    Petons.

    ResponElimina
  20. Molt adient al temps que fa. Aquesta amanida entra per la frescor i el coloret!Una abraçada.

    ResponElimina
  21. Coincidim amb la idea que amb aquest bon temps venen més de gust en amanida!
    Molt bona!
    Petonets

    ResponElimina
  22. M'encanta aquesta amanida de faves. Exquisita.
    Petons.
    Belén

    ResponElimina
  23. Que delicia!!....me encantan las habas.....y se ven deliciosas!!......super tiernas....y con champinones mas aun!!.........Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  24. les faves si realment son tendres, crues o gairebé com en aquesta amanida, estan boníssimes...
    petons gastronòmics

    ResponElimina
  25. Una amanida amb llegums que ha de ser ben bona i força nutritiva, tot en una!

    ResponElimina
  26. Quina amanida més primaverenca. Aquestes verdures fresques son bonissimes, tan tendres.
    Petons!

    ResponElimina
  27. Una bona amanida amb favetes i pèsols tendres, que refrescant i bona!

    ResponElimina
  28. Vaja... ja tinc un altre amanida per copiar-te
    petonets

    ResponElimina
  29. Les faves amanides.
    Que bones.
    Una alternativa de primavera.
    Petons

    ResponElimina
  30. Elsfogonsdelabordeta
    Moltes gracies a vosaltres per la iniciativa
    Molts petons

    Gemma
    Una amanida diferent ara que estem amb temps de fabes
    Petons

    Damilena
    Puedes hacerlas de mil maneras y si te sobran las congelas para mas adelante que seguro te apetecerán más
    Besos

    ResponElimina
  31. Anniki
    Queden molt bones amb el contrast
    Petons

    Gemma
    Així amb amanida, surt fora de les tradicionals-
    Petons

    Paco
    Moltes gracies, estaven molt bones jejeje
    Una abraçada

    ResponElimina
  32. Señorita mandarina
    Gracias a ti
    Besos

    El Oteador de los Mercados
    Amb amanida estan molt bones i es una forma diferent de menjarles
    Una abraçada

    Angels
    Si les proveu us agradaran
    Petons

    ResponElimina
  33. Cristina
    Si la proves ja amb diràs
    Petons

    Teresa
    Estaven molt bones, moltes gracies
    Petons

    Dolça
    Al Miquel no li agradaven i poc a poc em acabat que les demana ell
    Petons

    ResponElimina
  34. La cuina de l´Eri
    Els xampinyons els donen un toc molt bo
    Petons

    Mesilda
    Moltes gracies
    Petonets

    Miquel
    M´agraden mes com amanida ara que comença a fer caloreta.
    Bona setmana Santa
    Una abraçada

    ResponElimina
  35. Orquidea59
    Si que son molt bones
    Petons

    Els fogons del pare
    L’amanida els dona frescor
    Moltes gracies
    Una abraçada

    LA COCINERA DE BETULO
    Si las proves repetiràs, de ben segur
    Petons

    ResponElimina
  36. Mercè
    Moltes gracies
    Petons

    El taller de cuina
    Doncs si, ara millor amb amanida
    Petons

    A la cuina, amb un parell d’ous
    Moltes gracies
    Petonets

    ResponElimina
  37. Foodtravelandwine
    Si las pruebas ya me dirás, pues el conjunto queda muy bien
    Besos

    Com Gat i Gos
    Si son tendres amb poca cocció en tenen prou per ser bones
    Petonets

    Gloria
    El conjunt queda molt bé
    Petons

    ResponElimina
  38. Pilar
    Tens tota la raó
    Petons

    ANNAFS
    Ideal per aquest temps
    Petons

    Neus
    Això va bé, doncs vol dir que t’agrada la meva proposta
    Petonets

    Isabel
    Un plat ideal per aquest temps
    Petons

    ResponElimina
  39. Qué delicia de habas, un plato exquisito y saludable.
    Besos

    ResponElimina
  40. Molt bó !!
    Tens un Premi al nostre blog.
    Petons.
    Sara

    ResponElimina