BUNYOLS
INGREDIENTS
Per la pasta choux:
250 ml d’aigua
150 g Farina
120 g mantega
6 ous
Sal
Per la crema catalana:
½ l de llet
4 rovells d’ou
100 g sucre
40 g maizena
½ branca canyella
Pell de llimona
Per preparar la crema catalana
A un got posem una mica de llet freda, afegim la maizena i remenem fins que la tinguem ben dissolta. Reservem
A un cassó al foc, posem la resta de la llet, el sucre, la pell de la llimona i la canyella. Quan comenci a bullir, trèiem del foc i deixem temperar una mica.
Mentrestant a un bol barregem els rovells d’ou amb la maizena que tenim dissolta i reservada. Afegim la llet que tenim temperada, barrejar molt bé i colem.
Tornem a posar la crema al foc, remenant sense parar. A la que arrenqui a bullir, traurem del foc i abocarem a una plata.Tapem amb paper film tocant la crema per a que no ens faci crosta, posem a la nevera.
Per preparar els bunyols
A un cassó posem l’aigua i la mantega al foc, amb un polsim de sal. Quan l’aigua bulli i la mantega s’hagi fos, afegim d’un sol cop tota la farina que tindrem tamisada i deixem coure, sense parar de remenar, fins que la massa es separi de les parets del cassó. Fora del foc afegim un ou i remenem fins que el tinguem ben incorporat. Anirem fent així, fins haver afegit tots els ous. Reservem.
Amb la meitat de la pasta vaig fer els bunyols sense farcir. Omplim la màniga pastissera i aboquem petites porcions de massa a l’oli calent. Quan siguin daurats els traiem de l’oli i els arrebossem amb sucre.
A l’altra meitat de pasta choux li vaig afegir cinc cullerades soperes de crema catalana, remenant perquè quedi molt ben incorporada.
Omplim la màniga pastissera i aboquem petites porcions de massa a l’oli calent. Quan siguin daurats els traiem de l’oli i els posem sobre paper absorbent.
Al cap d’uns moments els podem farcir amb la resta de la crema i els arrebossem amb sucre. Si ens agrada els podem regar amb una mica d’anís.
Aquesta recepta es de la Gemma de La cuina de casa
Bons els bunyols... i només mirar-los ja m'has despertat la fam... i encara tinc feina per quasi dues hores... però d'aquí dues hores, vacances...
ResponEliminaQuina temptació més dolça! Ara mateix me'n menjaria... dos? tres? Millor no pensar-hi. Gràcies per la recepta!
ResponEliminaBesos
Sion,
ResponEliminaQuins bunyols, solament de mirar-los ja tinc salivera.
Bona Setmana Santa!!
Vaya pinta!!!...Y qué ricos, éstos entran muy bien a cualquier hora...
ResponEliminaBesitos
Hola Sion, guapa tu
ResponEliminaquin bunyols més macos, anoto la teva recepta, i mil gràcies per compartir aquesta delicia
petonets Susanna
Farcits de crema... posem una dotzena.
ResponEliminaVeig el bloc en dimensions grans i veig aires de primavera.
Bona setmana Santa
petonets
Unos buñuelos deliciosos y con crema doblemente rico, además estan preciosos.
ResponEliminaBesos
Eixos bunyols tenen que estar molt bons.
ResponEliminaBesets
Ana, ja he anotat la recepta, t'han quedat de cine i amb una pinteta deliciosa.
ResponEliminaMuxuak
Una de les coses per les quals m'agrada la quaresma, es aquesta:
ResponEliminaELS BUNYOLS. Fantàstics!!
Una abraçada
Quina bona pinta aquests bunyols, nosaltres també els fem el divendres però sense crema i amb l'ajuda dels nens. Petons
ResponEliminaIrresistibles!
ResponEliminaMare meva!! Amb crema jo no podria resistir-me. Deliciosos!! Bona Setmana Santa. Petons
ResponEliminaDeu meu!! que bons, m'encanten !!
ResponEliminaI amb crema, perfecte pels mixelins, però un dia és un dia.
Petonets i que vagi molt bé la setmana santa.
Petonets.
ummmmmmm què ganes de menjar-me uns bunyolets!!! T'han quedat fantàstics!!
ResponEliminaBesets
Estos buñuelos con crema son un capricho, de los más deseados. Me apunto la receta. Me gustan mucho!
ResponEliminaQuina bona pinta!!! i si són de la Gemma segur que han sigut un èxit! Aquesta noia hauria de patentar la seva cuina. T'han quedat molt i molt bé!
ResponEliminaBona setmana santa!
Son una temptació.
ResponEliminaPetons.
sion, bendita tentación estos buñuelos, maravilla de luxeeeeeeeee.........paco
ResponEliminaEls bunyols de quaresma són la meva perdició! Cada any en preparo amb matafaluga o sense, però mai m'he atrevit amb la crema. A veure si abans que acabi la Quaresma m'animo a farcir-los! Els teus tenen una pinta sensacional!!!
ResponEliminaFins aviat!
La Taula d'en Bernat
T'han quedat espectaculars, semblen de pastisseria!
ResponEliminaPetons
Que bons els bunyols de vent farcits de crema
ResponEliminaBona cuina
ai, quina temptació! aquest any encara no he tastat els bunyols, i me'n menjaria una bona colla d'aquests de crema.
ResponEliminabona setmana santa!
Jo crec que aquests són els millors! Ja els he fet diverses vegades aquest any, i la veritat és que en menjaria cada dia i no els avorriria!!!
ResponEliminaT'han quedat tan macos....!
Que maravilla de bunuelos!!.....Felices Pascuas......Abrazotes, Marcela.....voy a hacer un concurso.....ojala puedas participar......pasa a verme!....
ResponEliminaSensacionals, sobretot ben farcits de crema, je je je...
ResponEliminaEls bunyols de vent farcits de crema és com més m'agraden. Boníssims!!!
ResponEliminaPetons!
Uns bunyols fantàstics, m'agraden les teves receptes, et segueixo
ResponEliminaPetonets
Ricard Sampere
ResponEliminaNo era la meva intenció, però desitjo que t’hagin anat molt bé les vacances,
Una abraçada
Queti B
Si els fas ja amb diràs
Molts petons
Cuinetes – Carme
Espero que la Setmana Santa t’hagi anat molt bé
Petonets
Goyi
ResponEliminaCuando empiezas a comer no pararías
Besos
SUSANNA
Desitjo que et quedin molt bé
Petons
Neus
Tens una dotzena de reservats. Jejeje
Petons
Annie
ResponEliminaMuchas gracias
Besos
Orquidea59
Estaven molt bons jejeje
Petons
Rosa
Son de no parar
Petons
Josep
ResponEliminaQue seria una quaresma sense BUNYOLS ???
Una abraçada
Angels
Amb crema o sense, que bons que son els bunyols.
Una abraçada
Cristina
Moltes gracies
Petons
La cuina de l´Eri
ResponEliminaDoncs ja en som dues, amb crema Ummmm
Petons
Joana
Un dia es un dia, desprès ja pensarem amb el mitxelíns
Petons
Asun Serna
Moltes gracies
Petons
Damilena
ResponEliminaMuchas gracias
Besos
Gemma
Amb les receptes de la Gemma tenim l’èxit garantit
Petons
LA COCINERA DE BETULO
I tant que o son
Petons
Paco
ResponEliminaMoltes gracies
Una abraçada
Anna
Els bunyols son la perdició de la Quaresma, sort que nomes en tenim una a l’any perquè com a dit la Joana els mitxelíns ????
Molt petons
Gemma
Moltes gracies
Petons
La lionesa – Narcis
ResponEliminaI tant que son bons farcidets de crema
Una abraçada
Manel
Els bunyols son molt bons, però els de crema son una temptació.
Una abraçada
Margarida
No crec que es puguin avorrí, amb lo bons que son jejeje
Petons
Foodtravelandwine
ResponEliminaMuchas gracias, ahora voy a verte.
Besos
Gemma
Ben farcits de crema, boníssims sobretot si la recepta es de la reina dels postres
Molts petons
Mercè
Ben farcidets, també son els que m’agraden més
Petons
Bulma
Moltes gracies, ara passaré a veure’t
Petons