dilluns, 11 d’abril de 2011

BACALLÀ AJOARRIERO




INGREDIENTS

4 talls bacallà de 200g. c/u.
1 ceba
3 alls
1 cullerada de polpa de nyores
½ k. de  tomàquets
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
½ caiena
Oli d’oliva

Comprem el bacallà remullat, el posem sobre paper de cuina per eixugar tota l’aigua que encara pugui tenir.

Traiem la pell, i la triturem molt finament, desfem el bacallà a trossos de la mida d’una nou i l’ajuntem a la pell.

A una cassola, posem oli, quan el tinguem calent hi afegim la ceba, els alls i la caiena que tenim ratllats molt fins, deixarem confitar molt bé.

Mentrestant a una altre cassola, ratllem els tomàquets i preparem la salsa, com tinguem costum de fer-la.

A una paella amb un mica d’oli saltegem els pebrots tallats a daus. Reservem

Quan tinguem la ceba al punt, hi posem el bacallà remenant fins que ens quedi tot ben incorporat, llavors hi afegim la salsa de tomàquet que tenim preparada, la polpa de la nyora i els daus de pebrot. Deixem coure lentament durant uns quinze minuts, fins que estigui molt ben lligat tot el conjunt.

Abans de servir rectifiquem de sal si fes falta.

41 comentaris:

  1. M'ho poses dificil avui...m'ho apunto per quan baixi a BCN: bacalla, nyores....i quan torni ho preparo!

    petons,

    ResponElimina
  2. Enamorada de esta receta.....bacalo que me encanta y con una presentacion divina!!.......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  3. Que cosa más buena. Me quedo con la receta, esa la tengo que probar yo! Promete mucho!

    ResponElimina
  4. Ohhhh!!! quina bona pinta, m'agrada moltíssim el bacallà i aquesta recepta és veu boníssima.

    ResponElimina
  5. Ana, m'agrada moltíssim així el bacalla, ben bé m'agrada de totes maneres.T'ha quedat genial.
    Muxus

    ResponElimina
  6. El bacallà és un dels peixos que més m´agraden, tan sols de veure la foto ummmmmm :)) petonets

    ResponElimina
  7. Que delicia, nada menos que bacalao..
    una receta muy rica.
    Besos

    ResponElimina
  8. No he preparat mai aquest plat! Ja sabeu que el bacallà no és gaire el meu punt fort... però haig de reconèixer que aquest plat fa un goig molt temptador ;)

    ResponElimina
  9. Solo con verlo ya apetece,el bacalao me chifla....me llevo la receta.
    Besets.

    ResponElimina
  10. Hola,
    Quina bona pinta que fa.. i amb la presentació encara fa més goig. Jo només l'he menjat una vegada al ajoarriero i em va agradar moltíssim. No tenia la recepta, així que queda apuntada. Petons

    ResponElimina
  11. El bacallà me'l menjo de totes maneres, és un peix que m' agrada molt. I fet així ha de ser un plat de luxe.

    ResponElimina
  12. Mare meua que bueno.
    El bacalao así me encanta.
    Besets

    ResponElimina
  13. un plat que me encanta y que despues de verlo lo bien que te ha quedado tengo que volverlos a hacer ya.
    una abraçada parella
    miquel

    ResponElimina
  14. Quin plat més bo!!! Això d'usar nyores em recorda molt la meua àvia. Salutacions

    ResponElimina
  15. Un plat de categoria!(com diria la Vicenteta...) m'agrada molt!!!

    ResponElimina
  16. Ho has presentat molt maco i es que d'aquesta manera està molt bo.
    Petons.

    ResponElimina
  17. Que rico y que bien presentado, te ha quedado irresistible.

    Bsss.

    ResponElimina
  18. Una recepta de bacallà d'aquelles de festa grossa, m'encanta!

    ResponElimina
  19. Evidentment, hi ha tantes possibilitats de cuinar bacallà, que una es perd una miqueta. A la Foia de Bunyol, l'"ajoarriero" és una mena de puré lligat al morter, amb bacallà, creïlla i ou. Aquest teu em pareix molt sucoset, veritat?
    Un bes

    ResponElimina
  20. Tot i que he menjat bacallà a l'ajoarriero, mai he provat de cuinar-lo. Tindré que evolucionar una mica, que amb el bacallà (plat que m'encanta) m'he estancat una mica... Salut!.

    ResponElimina
  21. No n´he menjat mai el bacallà d´aquesta manera però la vostra recepta m´ha fet venir salivera

    ResponElimina
  22. Sonia L’Exquisit
    Si el proves ja em diràs, segur que t’agrada
    Petons

    Foodtravelandwine
    Esta riquísima
    Besos

    Damilena
    Si la pruebas, seguro que repites
    Un beso

    ResponElimina
  23. La cuina de l’Estany
    Segur que t’encantarà, el bacallà així queda boníssim
    Petonets

    Rosa
    Com molt bé dius el bacallà esta boníssim de totes les maneres
    Un petonas

    MªJose-Dit i Fet
    A casa també ens encanta
    Petos

    ResponElimina
  24. Annie
    Que esta bueno de mil maneras
    Besos

    Gemma
    Quan una cosa no agrada molts cops provant un plat que entre pels ulls, t’acaba agradant al Miquel el bacallà no li agradava i ara l’encanta
    Petonets

    Mesilda
    Doncs tota teva, jejejeje
    Besos

    ResponElimina
  25. La cuina de l’Eri
    M’encanta que la recepta et serveixi per repetir molts cops.
    Petons

    Annafs
    Així queda molt melós, jo en faig força i el congelo amb petites porcions i serveix molt bé com a tapa per altres dies.
    Petons

    Orquidea59
    Esta buenísimo
    Besos

    ResponElimina
  26. Miquel
    Es un plat deliciós
    Una abraçada

    Francesc
    La recepta també es de la meva avia
    Una abraçada

    Teresa
    M´agrada que t’encanti. Quina collonae, com diria la Vicenteta, jejejeje
    Petons

    ResponElimina
  27. La cocinera de Betulo
    Així el bacallà queda molt melós i bo
    Petonets

    Maria Pilar-Cocinica
    Esta buenísimo. Muchas gracias
    Besos

    Visc a la cuina
    Tens tota la raó
    Petons

    ResponElimina
  28. Queti B
    Crec que com tot aquesta recepta de bacallà te moltes variants, i segur que totes bones. Aquest queda molt sucoset i melós.
    Petons

    Ricard Sampere
    Segur que si ho proves et sortirà per llepar-sen els dits
    Una abraçada

    Cristina
    Si el proves repetiràs de ben segur.
    Petons

    ResponElimina
  29. madre mia que bueno, delicioso. Besos

    ResponElimina
  30. Acabo d'aterrar al teu blog i em trobo amb un dels plat preferits del meu home!!! Recepta apuntada ;-)
    M'agrada el teu blog... a partir d'ara et segueixo!!!
    Quedes convidada a visitar el meu ;-)
    Un petonas

    ResponElimina
  31. M'encanta al bacallà a l'ajorriero, és una recepta boníssima! Me l'apunto per fer-la a casa!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  32. Asun Serna
    Muchas gracias
    Besos

    Encontrar la Felicidad en Pequeños Detalles
    Desitjo que li agradi.
    Ja he passat pel teu blog, tens coses molt interessants, ens anirem seguint.
    Molts petons

    Elsfogonsdelabordeta
    Si la proves ja amb diràs
    Molts petons

    ResponElimina
  33. Sión,
    Vols dir que en els ingredients no t'has deixat el pa... el plat convida a sucar-n'hi força!
    T'ha quedat espectacular.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  34. Els fogons del pare
    Si que me deixat el pa si, es que amb faltava una panera mes grossa jejeje
    Una abraçada

    ResponElimina
  35. riche en saveurs et en couleurs!!!
    bonne journée

    ResponElimina
  36. Un bacallà deliciós i molt bò¡¡¡
    Sa foto fa goix i justicia.
    Prenc nota per què el tenc que fer aquest dies.
    Mil petonets guapa.

    ResponElimina
  37. Mmmmmmmmmmm qué rico me encanta el bacalao.

    ResponElimina
  38. Fimere
    Muchas gracias
    Besos

    Ague
    Moltes gracies, si el proves ja amb diràs
    Petonets

    Trini Altea
    Muchas gracias
    Besos

    ResponElimina
  39. T'ha quedat de luxe. El bacallà m' agrada de totes les maneres i encara que le menjat moltes vegades al ajoarriero mai le fet a casa. He llegit que la pell la tritures i després ho ajuntes amb el bacallà. Aixó es fa per la gelatina? Estic intrigada... Es que jo mai menjo les pells, una mania com un altre, i per saber si no la fico si també quedarà be.
    Petons!

    ResponElimina
  40. Mmmmm, que bo que és el bacallà, però aquest ha d'estar per llepar-se els dits!!
    Salut,

    ResponElimina
  41. Pilar
    No es massa complicar de fer, la pell triturada es per la gelatina i lliga mes la salsa.
    A mi tampoc m’agrada menjar-me la pell, però així no es nota gens, potser que si no la fiques et quedi la salsa menys espessa. Però res mes
    Potser o podries solucionar amb una mica de farina, no o se.
    Petons

    Cuinetes – Carme
    Tu o has dit, però amb una barra de pa encara millor. Jejeje
    Molts petons

    ResponElimina