BACALLÀ AJOARRIERO
INGREDIENTS
4 talls bacallà de 200g. c/u.
1 ceba
3 alls
1 cullerada de polpa de nyores
½ k. de tomàquets
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
½ caiena
Oli d’oliva
Comprem el bacallà remullat, el posem sobre paper de cuina per eixugar tota l’aigua que encara pugui tenir.
Traiem la pell, i la triturem molt finament, desfem el bacallà a trossos de la mida d’una nou i l’ajuntem a la pell.
A una cassola, posem oli, quan el tinguem calent hi afegim la ceba, els alls i la caiena que tenim ratllats molt fins, deixarem confitar molt bé.
Mentrestant a una altre cassola, ratllem els tomàquets i preparem la salsa, com tinguem costum de fer-la.
A una paella amb un mica d’oli saltegem els pebrots tallats a daus. Reservem
Quan tinguem la ceba al punt, hi posem el bacallà remenant fins que ens quedi tot ben incorporat, llavors hi afegim la salsa de tomàquet que tenim preparada, la polpa de la nyora i els daus de pebrot. Deixem coure lentament durant uns quinze minuts, fins que estigui molt ben lligat tot el conjunt.
Abans de servir rectifiquem de sal si fes falta.
M'ho poses dificil avui...m'ho apunto per quan baixi a BCN: bacalla, nyores....i quan torni ho preparo!
ResponEliminapetons,
Enamorada de esta receta.....bacalo que me encanta y con una presentacion divina!!.......Abrazotes, Marcela
ResponEliminaQue cosa más buena. Me quedo con la receta, esa la tengo que probar yo! Promete mucho!
ResponEliminaOhhhh!!! quina bona pinta, m'agrada moltíssim el bacallà i aquesta recepta és veu boníssima.
ResponEliminaAna, m'agrada moltíssim així el bacalla, ben bé m'agrada de totes maneres.T'ha quedat genial.
ResponEliminaMuxus
El bacallà és un dels peixos que més m´agraden, tan sols de veure la foto ummmmmm :)) petonets
ResponEliminaQue delicia, nada menos que bacalao..
ResponEliminauna receta muy rica.
Besos
No he preparat mai aquest plat! Ja sabeu que el bacallà no és gaire el meu punt fort... però haig de reconèixer que aquest plat fa un goig molt temptador ;)
ResponEliminaSolo con verlo ya apetece,el bacalao me chifla....me llevo la receta.
ResponEliminaBesets.
Hola,
ResponEliminaQuina bona pinta que fa.. i amb la presentació encara fa més goig. Jo només l'he menjat una vegada al ajoarriero i em va agradar moltíssim. No tenia la recepta, així que queda apuntada. Petons
El bacallà me'l menjo de totes maneres, és un peix que m' agrada molt. I fet així ha de ser un plat de luxe.
ResponEliminaMare meua que bueno.
ResponEliminaEl bacalao así me encanta.
Besets
un plat que me encanta y que despues de verlo lo bien que te ha quedado tengo que volverlos a hacer ya.
ResponEliminauna abraçada parella
miquel
Quin plat més bo!!! Això d'usar nyores em recorda molt la meua àvia. Salutacions
ResponEliminaUn plat de categoria!(com diria la Vicenteta...) m'agrada molt!!!
ResponEliminaHo has presentat molt maco i es que d'aquesta manera està molt bo.
ResponEliminaPetons.
Que rico y que bien presentado, te ha quedado irresistible.
ResponEliminaBsss.
Una recepta de bacallà d'aquelles de festa grossa, m'encanta!
ResponEliminaEvidentment, hi ha tantes possibilitats de cuinar bacallà, que una es perd una miqueta. A la Foia de Bunyol, l'"ajoarriero" és una mena de puré lligat al morter, amb bacallà, creïlla i ou. Aquest teu em pareix molt sucoset, veritat?
ResponEliminaUn bes
Tot i que he menjat bacallà a l'ajoarriero, mai he provat de cuinar-lo. Tindré que evolucionar una mica, que amb el bacallà (plat que m'encanta) m'he estancat una mica... Salut!.
ResponEliminaNo n´he menjat mai el bacallà d´aquesta manera però la vostra recepta m´ha fet venir salivera
ResponEliminaSonia L’Exquisit
ResponEliminaSi el proves ja em diràs, segur que t’agrada
Petons
Foodtravelandwine
Esta riquísima
Besos
Damilena
Si la pruebas, seguro que repites
Un beso
La cuina de l’Estany
ResponEliminaSegur que t’encantarà, el bacallà així queda boníssim
Petonets
Rosa
Com molt bé dius el bacallà esta boníssim de totes les maneres
Un petonas
MªJose-Dit i Fet
A casa també ens encanta
Petos
Annie
ResponEliminaQue esta bueno de mil maneras
Besos
Gemma
Quan una cosa no agrada molts cops provant un plat que entre pels ulls, t’acaba agradant al Miquel el bacallà no li agradava i ara l’encanta
Petonets
Mesilda
Doncs tota teva, jejejeje
Besos
La cuina de l’Eri
ResponEliminaM’encanta que la recepta et serveixi per repetir molts cops.
Petons
Annafs
Així queda molt melós, jo en faig força i el congelo amb petites porcions i serveix molt bé com a tapa per altres dies.
Petons
Orquidea59
Esta buenísimo
Besos
Miquel
ResponEliminaEs un plat deliciós
Una abraçada
Francesc
La recepta també es de la meva avia
Una abraçada
Teresa
M´agrada que t’encanti. Quina collonae, com diria la Vicenteta, jejejeje
Petons
La cocinera de Betulo
ResponEliminaAixí el bacallà queda molt melós i bo
Petonets
Maria Pilar-Cocinica
Esta buenísimo. Muchas gracias
Besos
Visc a la cuina
Tens tota la raó
Petons
Queti B
ResponEliminaCrec que com tot aquesta recepta de bacallà te moltes variants, i segur que totes bones. Aquest queda molt sucoset i melós.
Petons
Ricard Sampere
Segur que si ho proves et sortirà per llepar-sen els dits
Una abraçada
Cristina
Si el proves repetiràs de ben segur.
Petons
madre mia que bueno, delicioso. Besos
ResponEliminaAcabo d'aterrar al teu blog i em trobo amb un dels plat preferits del meu home!!! Recepta apuntada ;-)
ResponEliminaM'agrada el teu blog... a partir d'ara et segueixo!!!
Quedes convidada a visitar el meu ;-)
Un petonas
M'encanta al bacallà a l'ajorriero, és una recepta boníssima! Me l'apunto per fer-la a casa!
ResponEliminaPetons
Sandra
Asun Serna
ResponEliminaMuchas gracias
Besos
Encontrar la Felicidad en Pequeños Detalles
Desitjo que li agradi.
Ja he passat pel teu blog, tens coses molt interessants, ens anirem seguint.
Molts petons
Elsfogonsdelabordeta
Si la proves ja amb diràs
Molts petons
Sión,
ResponEliminaVols dir que en els ingredients no t'has deixat el pa... el plat convida a sucar-n'hi força!
T'ha quedat espectacular.
Una abraçada.
Els fogons del pare
ResponEliminaSi que me deixat el pa si, es que amb faltava una panera mes grossa jejeje
Una abraçada
riche en saveurs et en couleurs!!!
ResponEliminabonne journée
Un bacallà deliciós i molt bò¡¡¡
ResponEliminaSa foto fa goix i justicia.
Prenc nota per què el tenc que fer aquest dies.
Mil petonets guapa.
Mmmmmmmmmmm qué rico me encanta el bacalao.
ResponEliminaFimere
ResponEliminaMuchas gracias
Besos
Ague
Moltes gracies, si el proves ja amb diràs
Petonets
Trini Altea
Muchas gracias
Besos
T'ha quedat de luxe. El bacallà m' agrada de totes les maneres i encara que le menjat moltes vegades al ajoarriero mai le fet a casa. He llegit que la pell la tritures i després ho ajuntes amb el bacallà. Aixó es fa per la gelatina? Estic intrigada... Es que jo mai menjo les pells, una mania com un altre, i per saber si no la fico si també quedarà be.
ResponEliminaPetons!
Mmmmm, que bo que és el bacallà, però aquest ha d'estar per llepar-se els dits!!
ResponEliminaSalut,
Pilar
ResponEliminaNo es massa complicar de fer, la pell triturada es per la gelatina i lliga mes la salsa.
A mi tampoc m’agrada menjar-me la pell, però així no es nota gens, potser que si no la fiques et quedi la salsa menys espessa. Però res mes
Potser o podries solucionar amb una mica de farina, no o se.
Petons
Cuinetes – Carme
Tu o has dit, però amb una barra de pa encara millor. Jejeje
Molts petons