CEVICHE
Aquesta es un altre recepta que ens van fer al Taller de Cuina Maia al restaurant Filigrana al que vaig ser convidada, ja fa uns mesos.
INGREDIENTS
2 talls de rap
½ llimona o llima80 g. ceba
40 g. tomàquet no massa madur
Uns branquetes de cibulet
Sal
Pebre negre molt
¼ Mango (opcional)
PER ACOMPANYAR
Truitetes de blat
Al taller ens el van preparar amb mero, però com que no en vaig trobar, vaig provar amb rap que també queda molt bo.
Tallem el peix a trossets petits i el posem a marinar amb el suc de llimona o llima, durant uns vint minuts.
Passat el temps escorrem molt bé el peix posant-lo sobre paper de cuina per absorbir totes les restes de suc. Posem a un bol i reservem.
Tallem ben petit el tomàquet, la ceba i el cibulet.
Quan ho tinguem tot preparat, barregem molt bé amb el peix, salpebrem.
Podem fer-ne amb mango, barregem-hi el mango tallat també a trossets petits a una part del peix preparat anteriorment, així a taula en tenim dos sabors.
Per les truitetes de blat, he fet servir les que trobem al súper, les tallem a trossets irregulars, posem-les a una safata sobre paper sulfuritzat i les portem al forn a daurar, que ja el tindrem preescalfat a 120º C. les hi deixem nomes uns moments. Doncs es cremen molt ràpidament.
Caldrà provar-ho.
ResponEliminaJo soc força fan del peix cru i m'encanta fer sashimi que de fet és equivalent, l'únic que marinat amb soja.
salutacions..!
ai que bo, Síón! A mi m'agrada molt el ceviche! I aquest afegit de mango.. el fa més exòtic encara! Molt bonica, la foto. Petonet
ResponEliminaSion muy bueno seguro,guardo en la memoria el sabor de cuando lo probamos en la demostración del filigrana,y el rape tambien le va divinamente bien
ResponEliminabona setmana
Fàcil de fer però el trobo molt exquisit.Es veu deliciós.
ResponEliminaÉs un menjar japonès? Jo no he menjat mai peix cru. Aquesta receepta té molt bona pinta!! A veure si m'animo a provar-ho. Una abraçada
ResponEliminaHe ajudat a fer-ne algun cop en un sopar informal amb els amics, pero mai l'he preparat per nosaltres a casa... i això que m'encanta, em guardo la recepta per provar-lo ;)
ResponEliminaMai no l'he preparat, peró m'agrada molt la teva recepta !!!
ResponEliminapetonets
jo vaig estar una temporada vivint al Perú i allà havia menjat alguna vegada, no recordo massa bé com era (d'això fa 20 anys) però sé que m'agradava.
ResponEliminaNunca he probado el ceviche,pero por los ingredientes que lleva,seguro que me gusta.
ResponEliminaBesets.
No he provat mai el ceviche, pero segur que es boníssim. A mes, tots els ingredients m'agraden...
ResponEliminaPetonets.
Jo l'he provat alguna vegada i és molt bo. Em guardo la recepta per quan ho vulgui fer. Petonets
ResponEliminaet pots creure que mai he tastat el ceviche...i segur que m'encanta, perquè m'agrada tot el que és peix!! a veure si m'animo...es pot fer ceviche de qualsevol peix?? petonets
ResponEliminaRicard Sampere
ResponEliminaA mi em passa al reves no m’agrada el peix cru però així m’encanta
Una abraçada
Marina
El mango li dona un punt dolç que el fa diferent
Petons
Miquel
Aquell dia va ser el primer cop que el vaig provar i ja n’he fet més d’un cop
Una abraçada
Cristina
ResponEliminaSi, és fàcil i bo
Petons
El plat blanc
No, és un menjar mexica, jo tampoc n’avia menjat mai, i així em va encantar
Petons
Gemma
Jo ara ne fet alguns cops i agrada molt
Petons
Isabel
ResponEliminaSi el proves segur que t’agrada
Petons
Lidia
Doncs a tornar-lo a fer, hehehe
Petons
Mesilda
Si t’agrada el peix cru, seguríssim, i si no de ben segur que t’agradarà a mi amb va passar
Petons
Gemma
ResponEliminaSi t’agraden els ingredients segur que també el resultat final
Petons
La cuina de l’Eri
Ja em diràs, segur que et queda bo, és un plat fàcil de fer, quan més fresc i bo és el peix millor
Petons
Roser
Si però segons el cuiner que ens va ensenyar a fer-lo queda millor amb peix de textura una mica dura
Petons