CUA DE VEDELLA FARCIDA DE FOIE
INGREDIENTS
1 cua de vedella
2 cebes
2 tomàquets
4 alls
Aigua
Cervesa
Oli
Sal
Pebre negre
Talls de foie fresc
Mantellina de porc
Bolets (opcional)
Quan comprem la cua, demanem que ens la facin a talls d’uns deu centímetres.
Portem al foc una cassola amb oli, a la que hi posarem els talls de cua salpebrats, per enrossir-los per tots costats, quan la tinguem llesta, afegim a la cassola las cebes i els alls tallats en juliana, els tomàquets tallats a trossos petits, donem unes voltes i cobrim amb l’aigua i la cervesa a parts iguals, tapem, abaixem una mica el foc, la deixem coure, vigilant que no s’acabi el suc, amb aquest cas posem-hi una mica més d’aigua i de cervesa.
Quan gairebé la tinguem cuita, la retirem, deixem que refredi una mica per poder desossar-la sense cremar-nos, procurant que ens quedi cada tall d’una sola peça, l’estendrem sobre el marbre, posant a sobre un tall de foie una mica gruixudet, que ja tindrem salpebrat, enrotllem la carn, com si encara tingues l’os i l’emboliquem amb la mantellina de porc.
La mantellina de porc la podem demanar a la cansaladeria que habitualment comprem.
A una paella amb una mica d’oli enrossim el farcellet. Reservem
Triturem les verdures que tenim a la cassola i junt amb el suc, passem-ho per el colador xinés, ens quedarà una salsa espesseta, a la que posarem els farcellets de cua i uns bolets si ens ve de gust.
Deixem coure uns deu minuts més i ja o tenim llest.
Es molt millor preparar aquest plat el dia abans perquè estigui una mica reposat.
No he treballat mai amb la mantellina de porc, ho hauré de provar :)
ResponEliminaAi que bo, Sión! La cua de vedella és tan tendre que, si a més hi poses el foie, es deu desfer a la boca! I tens raó, aquests estofats són més bons l'endemà. Petonet!
ResponEliminauna delícia, aquesta cua de bou!
ResponEliminaUn guisat contundent i molt gustós, ideal per sucar-i pa. Ara que fa fred aquests plats calents amb salseta vénen molt de gust!
ResponEliminaCaram, jo tinc preparada una recepta de la meva àvia feta amb mantellina de porc....pensava que ja no s'utilitzava !!!
ResponEliminaPetonets.
Quin plat més bo !! t'han quedat unes fotos precioses
ResponEliminapetonets
Ja fa molts anys havia fet servir mantellina de porc per fer una mena d'embotit, me n'has fet enrecordar! Aquesta recepta que proposes és de festa grossa!
ResponEliminaBrutal Sion,que bona
ResponEliminauna abraçada
Una recepta molt original i segur que ha d'estar bona bona, i la mantellina segur que li dóna un toc molt especial...
ResponEliminaMolt bon cap de setmana i petons!
Un plat de categoria amb dos ingredients excel.lents. Segur que el resultat va ser fantàstic.
ResponEliminaSalut,
pepin
Aquesta recepta és tota una delícia, un mos ben delicat i saborós. M'ho estic imaginant i ara que va sent hora de fer el sopar, se'm fa la boca aigua. Un beset.
ResponEliminaStarbase
ResponEliminaÉs una manera de lligar bé el menjar perquè no surti la farsa, i bona per menjar
Una abraçada
Marina
El foie li dona molta amorositat, si t’agrada
Petons
Manel
Moltes gracies
Una abraçada
Gemma
ResponEliminaSi amb aquests tipus de plats hi va bé sucar molt de pa
Petonets
GEMMA
Antigament és feia servir molt la mantellina, avui és fins i tot difícil aconseguir-ne, sort en tinc d’en Vilarrasa d’Olot
Petons
Isabel
Moltes gracies
Petons
Visc a la cuina
ResponEliminaA estat una forma de recordar antigues receptes fetes amb mantellina de porc
Petons
Miquel
Moltes gracies
Una abraçada
La Quinta de Luculus
La recepta esta molt bona per a qui li agrada el foie, en aquest cas en Miquel i els altres comensals, doncs per a mi me la vaig farcir de bolets, no m’agrada el foie
Molts petons
Pepin
ResponEliminaVa estar molt bo, això amb van dir
Una abraçada
Asela Masià
Moltes gracies
Petons