dijous, 19 d’abril de 2012

TURBOT AL FORN


INGREDIENTS

 1 turbot
Cloïsses del Carril
Patates
1 copa de vi blanc
1 tomàquet madur
I ceba petita
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre

Quan comprem el turbot, demanen que ens marquin els talls, ens serà molt més fàcil per servir, i ens assegurem que quedarà ben cuit de dintre.

Pelem les patates, les tallem a rodelles i les fregim una mica tomba i tomba, per tal de que a l’hora que tinguem el peix cuit, les patates també.

A la safata per coure el peix, posem primer les patates que tenim una mica fregides, a sobre el peix salpebrat, el tomàquet i la ceba tallat per la meitat, reguem amb un raig d’oli i el vi blanc. Ho portem al forn que tindrem preescalfat a 200º C. Deixem coure durant uns vint minuts, de tant en tant anirem mullant el peix amb el suc que tenim a la safata.

Passat aquest temps hi posem les cloïsses, quan les tinguem totes obertes ja tindrem el plat llest.

Servirem el peix acompanyat de les patates i les cloïsses.


24 comentaris:

  1. Una bona manera de cuidar-se. M'agrada aquest peix.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es molt agraït a l’hora de cuinar
      Petons

      Elimina
  2. Espero poder cuinar turbot en poc temps... :))

    ResponElimina
  3. Ben bo i ben senzill, Sión! Això sí que és cuina sana... el turbot m'agrada molt, com en general el peix! Petonet

    ResponElimina
  4. A mi m'encanta el turbot... I fet aixi al forn es una manera ben sana de menjar-se'l
    petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es molt bo en totes les preparacions, però al forn es l’ideal per a mi.
      Petons

      Elimina
  5. El turbot és un dels meus peixos preferits! Però mai el faig sencer al forn, ni se m'havia acudit.. El proper cop demanaré a la peixatera que me'l prepari així i ho provaré :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Crec que fet sense queda més amorós, però si que te d’estar senyalat perquè sinó es molt complicat per servir.
      Petons

      Elimina
  6. M'ha agradat molt la recepta; per ací no se'n veuen massa, de turbots. Parlaré amb els pescaters del mercat per veure si me l'aconsegueixen i el taste. Deu estar molt bo. Gràcies! Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si el proves de ben segur que t’agradarà, si pogués ten enviava un, jejeje
      Petons

      Elimina
  7. Sion los pescados al horno me encantan y con patatas mas,muy buena y sana receta
    una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. El peix al forn es molt bo, i amb un acompanyament, tens un plat complert
      Una abraçada

      Elimina
  8. Diuen le meves filles que els peixos mes "lletjos" son els mes bons!!

    i el turbot no es gaire guapo.. i esta Bonisssiiiiiimm!!

    Un peto!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja els pots dir a les teves filles que tenen raó, com més lletjos més bons
      Una abraçada

      Elimina
  9. Un plat deliciós. El peix és tan gratificant.. Al bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, encara no n'hem posat cap de recepta de peix, n'haurem de posar una! La teva té una pinta exquisida!

    Nosaltres avui hem optat per la carn, però amb verdures. Més concretament per unes hamburgueses de verdura. Et convidem a entrar-hi i a dir-hi la teva!
    www.esfruita.com/assessorem/hamburgueses-de-verdures

    ResponElimina
    Respostes
    1. El peix es molt bo amb totes els preparacions, però al forn li dina un toc ben especial.
      Ara passaré a fer-vos una visita
      Petons

      Elimina
  10. El turbot és un dels peixos que m'agrada més. M'apunto la recepta i segur que des de casa et farem un aplaudiment !

    ResponElimina
  11. El peix al forn amb patates i cloïses, mmmmmmm......! Genial Una abraçada

    ResponElimina
  12. M'agrada molt el turbot... fet al forn com vosaltres i també a la brasa... Però el que m'agrada del turbot es rosegar les espines... I en públic no queda molt be... però les de rap i turbot, si puc les deixo triturades,,,,:)

    Salut...!!

    ResponElimina
  13. A la brasa no l’hem provat, però no tardarem gaire si en trobo sen va a la barbacoa ràpidament.
    Tindrem que provar també que tal les espines. jejeje
    Una abraçada

    ResponElimina