diumenge, 6 de gener de 2013

CREMA DE BACALLÀ AMB BUNYOLS DE ROSTIT

 


Desprès d’uns entrants molt lleugerets, (ja passats al bloc anteriorment), aquest va ser el primer plat per el dinar d’Any Nou.

INGREDIENTS

Per la crema:

400 g bacallà dessalat
2 rovells d’ou
2 grans d’all
Oli d’oliva

Per els bunyols:

1 tall de carn rostida (vedella, porc etc.)
125 ml d’aigua
75 g Farina
60 g mantega
2-3 ous
Sal

A un cassó amb oli calent (55º aprox.) confitem els alls. Reservem

A un altre cassó posem aigua per bullir el bacallà durant uns minuts, quan el tinguem llest el traiem, netegem de pell i d’espines, el tornem a posar al cassó, sense l’aigua de la cocció, que reservarem, afegim part de l’oli de confitar els alls i els rovells d’ou, el triturem amb el turmix, afegim una mica de l’aigua de bullir-lo fins que tinguem una crema al nostre gust, (podem posar-hi crema de llet en lloc de l’aigua, però a mi no m’agrada).

Per preparar els bunyols: a un cassó posem l’aigua i la mantega al foc, amb un polsim de sal. Quan l’aigua bulli i la mantega s'hagi fos, afegim d’un sol cop tota la farina que tindrem tamisada i deixem coure, sense parar de remenar, fins que la massa es separi de les parets del cassó. Fora del foc afegim un ou i remenem fins que el tinguem ben incorporat. Anirem fent així, fins haver afegit tots els ous.

Tallem la carn rostida a trossets i la barregem a la massa que tenim preparada. (N’havia reservat d’un rostit fet per un altre àpat).
 
Omplim la màniga pastissera i aboquem petites porcions de massa a l'oli que ja tenim calent. Quan siguin daurats els traiem de l’oli i els posem sobre paper absorbent.

Per servir al plat posem la crema de bacallà i acompanyem amb uns bunyolets.

  

14 comentaris:

  1. El bacallà com sigui, on sigui i amb (pràcticament) qui sigui. M'encanta la crema :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. A casa ens passa el mateix :)
      Una abraçada

      Elimina
  2. Quin plat mes original,Sión!!!!
    I a de ser boníssim. M'encanta el bacallà...
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. El resultat es sorprenent i molt bo.
      Petons

      Elimina
  3. quina pinta aquest plat! fantastic! petons

    ResponElimina
  4. Sóc una fan del bacallà i dels bunyols. No se m´hauria ocorregut mai...Fantàstic!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A casa el bacallà també ens agrada de totes maneres, i aquesta es un altre manera de menjar-lo, però molt bona .
      Petons

      Elimina
  5. Un Plato original y delicioso, que pinta más buena que tiene!!!
    Petons.

    ResponElimina
  6. Respostes
    1. Un altre manera de menjar el bacallà amb un resultat molt bo
      Petons

      Elimina
  7. Quina recepta més bona, Sión.... vé molt de gust després de tant menjar de nadal.... una recepta bonísssssima!!!!
    Molts petonets!!!
    I bona entrada d'any!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es una recepta de bacallà ben diferent amb un resultat que sorprenentment bo.
      Petons

      Elimina