dimecres, 9 gener de 2013

ROGERS FARCITS

 


Aquest va ser el segon plat del dinar d’Any Nou.


INGREDIENTS

4 rogers
1 porro tendre
¼ de carbassó
1 patata petita
4 talls prims de cansalada Ibèrica viada
Olivada
Oli
Sal
Pebre
Vermut blanc dolç

Quan comprem els rogers demanem que ens els escatin i ens treguin l’espina central.

Netegem-los molt bé i procurem treure’ls les espines petites del centre dels filets. Reservem

Tallem el porro i el carbassó a juliana molt fina, salpebrem i els saltegem per separat a una paella amb un fil d’oli. Reservem

La patata la tallarem per fer-ne palla, espolsem amb una mica de sal i la fregim amb un bon raig d’oli, fins que la tinguem cuita però no daurada. Las posem sobre paper de cuina per reculli l’accés d’oli. Reservem

Salem els rogers per la part de la carn, a sobre d’un filet hi posem una mica d`olivada ben escampada, una mica de porro, una mica de carbassó i unes miques de patates, tapem amb l’altre filet i enfaixem amb la cansalada.

A una safata de forn amb paper sulfuritzat per evitar que se’ns enganxin, posarem els rogers, els amanim amb un fil d’oli i una cullerada de vermut, quan tinguem el forn a 200º C els posarem i deixarem coure cinc minuts.

Per servir, al plat hi farem unes pintades amb l`olivada a sobre posarem els rogers.

Recepta del llibre 100 Plaers per Compartir de Carme Ruscalleda, adaptada al meu gust.
 
 

5 comentaris:

  1. Aquests mars i muntanya m'encanten, el trobo un plat elegant, i molt gustós. I la decoració amb l'olivada queda molt bonica!

    ResponElimina
  2. Quina manera més bona de fer els mollets!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. Roger? es el primer cop que ho sinto aquest nom de peix... tot i que té una pinta fantàstica!
    Un petó

    ResponElimina
  4. Que bons! i que macos queden al plat eh, jejej
    Petons ;)

    ResponElimina