diumenge, 13 de gener de 2013

POLLASTRE "POTA BLAVA" ROSTIT

 


INGREDIENTS


1 pollastre d’uns 3 kg 3 cebes
2 caps d’alls
2 tomàquets madurs
½ l cervesa
1 got d’aigua
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre
Pinyons
Prunes
Orellanes
1 copa de conyac


Quan comprem el pollastre demanem que ens el tallin a octaus.

A una cassola posem oli a escalfar, quan el tinguem al punt, posem el pollastre que ja tindrem salpebrat i el daurem lleugerament per tots costats. Reservem una mica d’aquest oli.

Quan el tinguem hi posem les cebes i els tomàquets, tot tallat a trossos, els caps d’alls els partim per la meitat i també els posem a la cassola, donem unes voltes, afegim la cervesa i l’aigua. Cobrim la cassola amb paper d’alumini, a sobre hi posem la tapadora, deixem coure a foc lent durant una hora i mitja.

Passat el temps, traiem el pollastre de la cassola i passem la salsa pel colador xines, per que ens quedi una salsa ben fina. Desprès la tornem a la cassola hi posem el pollastre.

Mentrestant, posem en remull les orellanes i les prunes amb el conyac.

Amb la mica de l’oli que tenim reservat, enrossim els pinyons.

Quan hagi passat el temps, destapem la cassola, afegim les fruites i el conyac amb que s’estan remullant, i els pinyons daurats que tenim reservats. Tapem la cassola sense el paper d’alumini, fins que tinguem el pollastre al nostre gust, més o menys un altre mitja hora.


 

30 comentaris:

  1. L'elaboració llarga assegura la bondat del plat. Manoi quin rostit!

    ResponElimina
    Respostes
    1. L’elaboració es llarga però el resultat fantàstic
      Una abraçada

      Elimina
  2. Un guisat sensacional, d'aquells que fan Nadal :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gracies, però aquest va fer Reis :))))
      Petons

      Elimina
  3. ma mare el comprava per nadal, a la fira de Vilafranca! quina pinta!!! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquest es de la Fira del Prat, boníssim
      Petons

      Elimina
  4. Quin lluÏment! Ja ens ha quedat clar que eren de pota blava...;-D

    ResponElimina
  5. Aquest es un pollastre amb majùsules, tot un senyor pollastre, rostit com es feia abans, la mar de bo.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. El pollastre pota blava es mereix un rostit així
      Petons

      Elimina
  6. Aquests pollastres queden molt bons... Llàstima del preu que costen.. :).

    Tinc una pregunta: Lo del paper d'alumini sota la tapadora, perquè es fa?. Ho havia vist a fer a casa, però en aquell temps no m'interessava el tema i mai ho vaig preguntar.

    Una abraçada..!

    ResponElimina
    Respostes

    1. Si que son molt bons... El preu si que es una mica elevat, però quan el tens al plat no hi penses..:).
      Quan vaig preguntar quan de temps tenia de coure ja que era molt gran, la resposta va ser que el fes així, perquè quedaven tots els sabors i vapors dintre la cassola i estaria cuit més aviat, realment va ser així perquè amb una hora i mitja gairebé es desfeia. Una abraçada

      Elimina
  7. son muy buenos estos pollos estuve en la fira este año y son ejemplares maravillosos y luego asi con este guisado, bocado de Dioses¡¡¡
    bona setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es una bona fira amb uns pollastres de molta qualitat.
      Quan el tens al plat es nota la diferencia.
      Una abraçada

      Elimina
  8. Sión. Quin riure amb el meu fill...diu que la foto de les potes semblen les mans del Gollum del Señor de los Anillos...jajaja
    Ara en serio. Que bons que son els pollastres de pota blava, i amb denominació d'origen ben de casa...
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes

    1. Digues-li al teu fill que te tota la raó.
      Uns bons pollastres i de casa nostra
      Petons

      Elimina
  9. Una recepta boníssima! té una pinta molt apetitosa!
    petons

    ResponElimina
  10. Aquest any no he pogut anar a la fira del gall de pota blava, però sempre ens agrada passar a fer una volteta... No l'he comprat mai, però ja en tinc ganes per poder fer un bon rostidet com aquest!! T'ha quedat genial!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nosaltres hem anat varies vagades, però mai n´havíem comprat, aquesta any ens hem animat i ha estat encertat
      Petons

      Elimina
  11. Ooooooooooh!!! escolta genial. On puc comprar aquest pollastre???
    Un petó.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gracies, a les polleries del Mercat del Prat per encàrrec en tenen gaire tot l’any
      Petons

      Elimina
  12. Segur que es va notar la diferència de pollastre i es van llepar els dits!! són molt més bons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que es va notar la diferencia, llàstima del preu que no es per fer-ne cada dia.
      Petons

      Elimina
  13. Son unos pollos buenisimos,seguro que estaba para chuparse los dedos....Me pido la cresta,ya la he visto en el plato y me encanta.
    Besets.

    ResponElimina
    Respostes

    1. Son boníssims aquesta pollastres, per cert la cresta també es lo meu.
      Petons

      Elimina