dissabte, 7 de setembre de 2013

BACALLÀ AMB GULES AL PIL-PIL




INGREDIENTS

2 talls de bacallà d’uns 200 g c/u
1 llauna de gules
Oli d’oliva
2 bitxos de caiena
2 alls

Posem el bacallà en remull o bé el comprem remullat.

Quan tinguem el bacallà preparat per cuinar-lo, és molt important eixugant-li l’aigua que li pugui quedar.

Posem oli a la cassola, quan sigui calent, enrossim els alls i els bitxos, quan els tinguem daurats els retirem. Traiem la cassola del foc i esperem a què l’oli es refredi una mica.

Mentrestant obrim la llauna de les gules, les escorrem del seu oli i les reservem.

Tallem el bacallà a daus d’uns dos centímetres, els aboquem a la cassola que tindrem amb l’oli temperat, posem-hi també els alls i els bitxos, encenen el foc al mínim, perquè no arribi a bullir en cap moment, anem bellugant la cassola cap als quatre cantons, perquè ens surti la gelatina del bacallà, quan tinguem la salsa pil-pil ben lligada, afegim les gules que tenim reservades, donem unes voltes amb molt de compte i tornem a bellugar la cassola uns moments per acabar de lliga la salsa, en cas de què s’hagués aclarit una mica.

Podem espolsar per sobre una mica de cibulet.

 

10 comentaris:

  1. M'agrada molt el bacallà, i aquesta recepta bacallanera és molt original!

    ResponElimina
  2. Ja sabeu que jo no sóc gaire de bacallà, però fet així no diria pas que no... fins i tot hi sucaria pa! :)

    ResponElimina
  3. M'encanta... puc posar-hi una mica menys de bitxo???
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. La quantitat de bitxo va gust de cadascú !!!
      Petons

      Elimina
  4. Fua! quina delícia! ideal per agafar forces per a la tornada a la rutina!
    Gràcies, guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hem de començar amb bon ritme, que queda molt per les vacances jejeje
      Petons

      Elimina
  5. Guau!!! Amb el que m'agrada el bacallà!!!
    Quina pinta...
    Petonets

    ResponElimina