dijous, 12 de setembre de 2013

GELAT DE VAINILLA AMB NOUS DE MACADÀMIA




INGREDIENTS

4 rovells d’ou
400 ml nata muntada
100 g sucre
Aigua
1 baina de vainilla
100 g de nous de Macadàmia
1 c. d’estabilitzant per gelats

A una paella posem vint-i-cinc grams de sucre, unes gotes d’aigua i fem un caramel, quan el tinguem al punt, caramel·litzem les nous que hem trencat prèviament a la mida que ens agradin.

A un bol posarem els rovells d’ou, el sucre i batrem fins que ens quedin esponjosos i amb un color blanquinós. Reservem

Mentrestant preparem el sucre. Posem a un cassó la mateixa quantitat de sucre que d’aigua i el portem al foc, farem molt lentament un xarop. Quan el tinguem molt poc a poc l’anem barrejant amb els rovells, remenant sense parar.

Posarem aquesta barreja altre vegada al foc molt suau perquè l’ou no qualli. Remenar sense parar durant uns vuit minuts fins que tingui una mica de consistència.

Traiem del foc, posem-hi la vainilla que hem raspat de la baina i les nous de Macadàmia que tenim caramel·litzades, remenem molt bé. Deixem refredar una mica.

Muntem la nata i l’afegim molt poc a poc a la crema que tenim preparada, amb moviments molt suaus. Afegim l’estabilitzant també molt suaument.

Preparem la geladora, traiem la cubeta que tindrem al congelador, muntem la part interior, aboquem el preparat i posem-la amb marxa, deixem uns 45 minuts i ja el tindrem llest.

Si no ens l’hem de menjar quan el tinguem  llest, el podem guardar al congelador, traient-li la tapa però protegint-lo amb paper film.


21 comentaris:

  1. Encara estem a temps de gelats,es clar que sí! :)

    ResponElimina
  2. Que bo, Sión! Fet a casa! A mi m'agrada molt, sempre l'he comprat fet!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No es massa complicat i queda molt bo!
      Petons

      Elimina
    2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

      Elimina
  3. M'agrada el gust de la vainilla.
    De ganes agafava un d'aquests gotets.
    Petons.

    ResponElimina
  4. De buena gana me tomaria un vasito...la vainilla me encanta.
    Besets.

    ResponElimina
  5. bonissima pinta i encara ha de ser mes bo en gust!! mmm....

    ResponElimina
  6. Ara mateix hi ficaria cullerada, que booooo!

    ResponElimina
  7. Un bon gelat sempre ve de gust! a mi sempre..!

    ResponElimina