dimarts, 3 de setembre de 2013

LASSANYES ITALIANES, DE RAP I DE BOTIFARRA

 


En el viatge que vam fer a la Toscana, el dia que vem anar a Pisa va donar la casualitat que era el dia de mercat de fruites, verdures i pasta de tot tipus.

Vaig veure aquesta però no en vaig comprar, perquè a les maletes s’hagués trencat,  vaig quedar-me amb les ganes.

Aquestes vacances, quan vaig anar a comprar al súper les vaig veure i aquí tenim les dues primeres preparacions.
 
INGREDIENTS PER A LA DE RAP

200 g de rap net d’ós
4 tomàquets madurs
1 patata
Formatge ratllat
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre

Com que aquesta pasta és molt llarga, per bullir-la no cabia a cap cassola, vaig fer servir la paella de fer l’arròs, així van cabre totes dues una al costat de l’altre.

Posem aigua, la màxima que puguem segons la cassola, un polsim de sal i unes gotes d’oli, quan comenci a bullir posem la pasta, quan torni a bullir la deixem sis minuts, passat el temps la traiem i la posem a la safata de forn on la vulguem presentar a taula.

Pelem i tallem la patata a rodelles molt primes, salpebrem. Reservem

Tallem el rap a talls de la mida de la pasta, salpebrem. Reservem

Pelem, traiem la grana als tomàquets i tallem a octaus, salpebrem. Reservem

A la safata posem una mica de mantega al fons, a sobre la pasta i la farcim, sobre la pasta fem un llit amb rodelles de patata, a sobre el rap i el tomàquet intercalant-los entre ells, ragem amb unes gotes d’oli. Portem al forn que tindrem preescalfat a 180º C i deixem coure durant uns quinze minuts.


 
INGREDIENTS PER A LA DE BOTIFARRA

200 g. de botifarra
3 cebes tendres
1 patata
Formatge ratllat
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre

Pelem i tallem la patata a rodelles molt primes, salpebrem. Reservem

Tallem la botifarra a rodelles no gaire gruixudes, els traiem la pell. Reservem

Netegem i tallem les cebes tendres a tires llargues, salpebrem. Reservem

Ja tindrem la pasta a la safata, farem un llit amb les rodelles de patata, a sobre posarem les rodelles de botifarra, intercalant-hi les tires de ceba tendra. Ja podem porta la safata al forn.

La resta és la mateixa que la de rap, doncs anaven totes dues a la mateixa safata.

Passat el temps, les espolsem amb uns fils de formatge ratllat i tornem uns segons al forn per gratinar una mica.
 



 

29 comentaris:

  1. Molt bones idees de farcit, fa temps que no vaig a la Toscana, quina enveja!!
    Me les guardo per variar de les típiques lassanyes que sempre faig :)
    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. De tant en tant toca variar-ne els farcits i es un plat nou hahaha
      Petons

      Elimina
  2. Que originals!! No les havia vist mai a la vida!!! També se'n diu lassanya d'això? Segur que com tot el que és italià, m'encanta!
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es com li diuen a la Toscana, i si agrada la pasta de ben segur t’agradarà
      Petons

      Elimina
  3. Quina bona idea!! Em quedo amb la de rap, perquè m'encanta el peix!! Segur que la faré.
    Ptons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Totes dues estaven molt bones, una per els amants del peix i l’altre per els de la carn.
      Petons

      Elimina
  4. Carai! Pasta italiana de la bona!! Quin aspecte més deliciós, Sión!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Una pasta una mica diferent a la nostra, però molt bona per farcir-la
      Petons

      Elimina
  5. Són maques,tot i que a mi m'agrada que la lassanya tingui capes a cascoporro :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquesta pasta en una mica complicada per fer-te-la al teu gust. Se sienteeee jejeje
      Una abraçada

      Elimina
  6. oohh oohhh no se pas quina escollir!! que boniques!! m'encanta la lasanya i ara fa temps que no en menjo! me n'has fet venir ganes! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs un trosset de cadascuna ha ha ha
      Petons

      Elimina
  7. ohhh!! quina pinta!! jo quant vaig anar a Pisa durant el viatge de núvis només hi havia paradetes de roba y souvenirs!! ja m'hagués agradat aquest tipus de paradeta!!
    que original la lasanya!!
    petonets!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Va ser molt interessant veure les paradetes, t’ho emportaries tot.
      Petons

      Elimina
  8. Que xules Sión!! M'encanta comprar varietats diferents de pasta, i aquestes plaques queden la mar de vistoses. La combinació dels ingredients... No sabria pas amb quina quedar-me, m'agraden les dues! :) Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquestes plaques donen molt de joc, per infinitat de preparacions.
      Quedat amb la que t’agradi més jejeje
      Petons

      Elimina
  9. No l'havia vist mai aquesta pasta però aquestes lassanyes tenen una pinta extraordinària!!! I els farcits no em poden agradar més!! Una proposta fantàstica Sión!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan la vaig veure em va encanta, i aquests farcits van molt bé
      Moltes gracies
      Petons

      Elimina
  10. Quina pasta més xula!!!! No l'he vist mai, i mira que he voltat cops per Itàlia!!! petonets guapa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Va ser casualitat que coincidíssim amb el mercat a Pisa, tenien verdaderes meravelles,
      el resultat ha estat fantàstic.
      Petons

      Elimina
  11. hola de nuevo no habia visto esta pasta asi nunca,desde luego los italianos son los reyes de la pasta de todo tipo,unos rellenos francamente muy buenos
    una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que son els reis de la pasta. Els farcits van resultar prou bé
      Una abraçada

      Elimina
  12. No havia vist mai aquesta pasta, és molt original, el muntatge del plat, fantàstic. Una abraçada !!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gracies, es una pasta molt agraïda
      Una abraçada

      Elimina
  13. Hola! Acabo de tornar de les vacances i passo a saludar, tinc molta feina atrassada amb els blogs :)
    A la Toscana es menja molt bé, oi?
    Aquesta pasta queda molt bonica, fa la lassanya molt ben presentada. I totes dues versions m'encanten!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ben tornada Gemma.
      Si que es menja bé a la Toscana
      Celebro que t’agradin, es una pasta ben diferent
      Petons

      Elimina
  14. Ostres quina pinta tan maca que té.... ja veig que en vacances també em anat prenen nota....
    es veuen super apetitoses....
    Felicitats Sión per la recepta i benvinguda de nou!!!

    ResponElimina
  15. Hola Sion guapa tu

    Nena que maco, original i booooooo, m´encanta aquest tipus de pasta, amb lo "pasteros" que soms a casa...hummm

    Miraré de trobar-ne i et copiaré, je,je, si no es molt preguntar on la hasta comprat ??

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  16. Aquesta forma de lassanya és una passada!!!
    Queda tant maca i colorida!
    La Toscana és un dels meus destins de vacances preferits! Tinc unes ganes boges d'anar-hi! ;)
    Petons i bentornats!!!

    ResponElimina