dijous, 8 de maig de 2014

CONFITURA DE TARONJA AMARGA






Tenim uns amics que tenen un taronger bord, com ells l’anomenen. Aquest any ens les van donar per fer-ne confitura i aquest n’és el resultat, una confitura amb un punt amarg però força bona per menjar sobretot amb formatges.

INGREDIENTS

600 g de taronges amargues
300 g de taronges de taula
1 llimona
1,100 g de sucre                            
¾ l. d’aigua

Netegem molt bé les taronges i la llimona

Posem tota la fruita a una olla amb aigua, la portem al foc i la deixem coure mitja hora amb l’olla tapada.

Passat el temps, traiem la fruita i la deixem refredar. Reservem l’aigua.

Partim per la meitat les taronges amargues i la llimona i les buidem. Recollim tota la polpa i les llavors, les emboliquem amb una gasa ampla, lligant-la com un farcell.

Trossegem finament les taronges de taula, la polpa i la pell. Tallem igualment la pell de les taronges amargues i la de la llimona.

A l’olla on tenim l’aigua reservada hi posem el sucre, tota la fruita i el farcell amb la polpa. Barregem molt bé i deixem macerar unes dotze hores.

Passat el temps, posem la cassola al foc a mitja potència, remenant perquè es dissolgui totalment el sucre. Quan comenci a bullir abaixem el foc i deixem coure molt lentament.



Varen coure dues hores, anirem remenant molt sovint.

Quan la tinguem al nostre gust, retirem el farcell, l’avoquem als pots que ja tenim esterilitzats, tapem hi  els posem a l’inrevés. Quan s’hagi refredat també tindrem els pots fets al buit. La guardem a un lloc fresc.




10 comentaris:

  1. Ja m'ho crec, ja, que ha de ser bona! A mi m'encanta, la melmelada de taronja. Volia fer-ne aquest hivern... i em sembla que faré salat, si no m'afanyo! Petons

    ResponElimina
  2. A mi també se m'està passant fer-ne aquests any! però mira, al parc de la Ciutadella hi ha tarongers bords... encara m'hi arribaré...

    ResponElimina
  3. M'encanta la melmelada de taronja amarga, jo aquest any l'he fet de maduixots.Una abraçada !!

    ResponElimina
  4. La de taronja amarga es la melmelada que més m'agrada.
    Petons.

    ResponElimina
  5. Una melmelada boníssima, per acompanyar formatges i molts altres plats.
    Val la pena la feinada i el temps de cocció, perquè el resultat és excel·lent!

    ResponElimina
  6. Que ricura, una pena que sólo me guste a mi en casa :)
    Besos

    ResponElimina
  7. A casa també en diem tarongers bords , que és un nom que m'encanta i que de petit no entenia...si era bord..per a que servia?
    Ara els amargs ja no em semblen tan malament :D

    ResponElimina
  8. La mermelada de naranja amarga es una de mis favoritas,con lo que le pongas esta riquisima.
    Besets.

    ResponElimina
  9. M'has fet ganes de fer-ne.
    Fa molt de temps que no faig melmelada de taronja.
    Es la meva preferida.
    Petons

    ResponElimina
  10. Jo posaria confitura de taronja a quasi tots els dolços....pastissos, coques, magdalenes...i si fos d'aquesta feta teva...em sembla que la meva rebosteria seria "monogust"!!! Petons!

    ResponElimina