dimarts, 6 de maig de 2014

PIZZES VARIADES





Per un sopar amb els amics vaig preparar aquest assortiment de pizzes variades.

Amb aquestes quantitats en varen sortir dues de cada farcit, que un cop tallades per la meitat vam poder provar-les totes.

INGREDIENTS  PER LA MASSA

300 g farina especial per pizza
2 cullerada sopera d’oli d’oliva verge extra
12 cullerades soperes d’aigua
Un polsim de sal

A un bol barregem la Farina Especial Pizza i la sal, ja que porta el llevat incorporat. Posem l’aigua i remenem amb una espàtula durant un minut. Posem l’oli i amassem a mà sobre el marbre, durant uns dos minuts.

Tapem la massa amb un drap, la posem a un lloc temperat i esperem uns vint-i-cinc minuts.

Mentrestant preparem els farcits.

Passat el temps de fermentació de la massa, dividim la massa per la quantitat de pizzes que vulguem preparar, estirem cada porció a la mida que ens agradi ( a mi m’agrada molt prima), posem la pizza a una safata pel forn folrada de paper sulfuritzat, posem una capa de tomàquet ratllat, unes gotes d’oli d’oliva i el farcit.

INGREDIENTS PER LES PIZZES

3 talls de bacó fumat
2 calçots
3 talls de bull negre
2 cebes tendres
1 llauna de tonyina amb oli
Olives farcides
150 g de xampinyons
Uns talls de xoriç
2 tomàquets madurs
Oli d’oliva
Sal
Formatge ratllat
Orenga


PIZZA DE BACÓ I CALÇOTS


Tallem els calçots a rodelles i els saltegem amb una mica d’oli.

Tallem el bacó a talls petits.

Amb el curro estirem una porció de la pasta, suquem amb tomàquet i escampem els ingredients del farcit.

Espolsem amb formatge ratllat i orenga.


PIZZA DE BULL NEGRE I CEBA TENDRE


Tallem en juliana les cebes tendres i les saltegem amb una mica d’oli.

Tallem els talls de bull negre a trossets.

En farcir-la seguirem els mateixos passos que a la anterior.


PIZZA DE TONYINA I OLIVES


Escorrem la tonyina del seu oli i amb la forquilla l’escampem una mica.

Tallem les olives farcides per la meitat.

Seguirem els mateixos passos que a les anteriors per farcir-la.


PIZZA DE XAMPINYONS I XORIÇ


Netegem els xampinyons, els laminem i saltegem a una paella amb una mica d’oli.

Tallem el xoriç a trossets

També farem el mateix que a les altres per farcir-la.

Portem les safates al forn que ja tindrem prescalfat a 220º C, deixem coure uns deu minuts o fins que les tinguem al nostre gust.


10 comentaris:

  1. Ostres, qué bones!! A més senzilles, com ens agraden a casa (i els agrada a Italia, jejeje).
    Te'n recomano una que publicarem aviat al nostre racó, una pizza amb poma i bacó... espectacular com les teves!!

    Petons!!

    Cuina d'emergencia
    http://cuinademergencia.blogspot.com

    ResponElimina
  2. Semblen molt bones, Sión!! Els vostres amics segur que en van quedar contents! Jo també vaig fer pizzes abans d'ahir per sopar, ja les penjaré. és un àpat molt bo i divertit per fer de tan en tan, oi? Petons!

    ResponElimina
  3. si contemples tant els amics, no voldran marxar de casa teva!!!!!
    Una bona opció quan tens visites i sense embrutar gaire la cuina!
    Petons

    ResponElimina
  4. A mi les pizzes m'encanten!! i si només pogués triar-ne una...escolliria la de bacó i calçots, per provar com queden! m'ha semblat molt original! un petó!

    ResponElimina
  5. Es una muy buena solucion y al ser variadas quedan muy bien.Seguro que les encantarón
    una abraçada

    ResponElimina
  6. Como todas me gustan,me pido un trocito de cada,,,tus amigos quedarian satisfechos con esta cenita tan buena.
    Besets.

    ResponElimina
  7. oleee amb el variat de pizzes!! me les puc endur totes!?? petons

    ResponElimina
  8. Realment, les pizzes casolanes sempre són millors que les comprades, oi?
    I variant els gustos, tens un sopar informal pels amics que té l'èxit assegurat.

    ResponElimina
  9. Bull negre i ceba tendra...una combinació per embogir...sense desmerèixer totes les altres...quina sort els teus amics! Petons!

    ResponElimina