dimecres, 21 de maig de 2014

RAP AMB CLOÏSSES I PASTA NEGRE





INGREDIENTS

4 talls de rap gruixudets
½ k de cloïsses
Brou de peix
Espaguetis negres
1 all
1 cullerada de farina
Mantega
Crema de llet
1 bitxo de Caiena
½ got de vi blanc
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre molt
8 grans de pebre negre

Traiem l’ós dels talls de rap i deixem els medallons ben polits.

Bullim la pasta com ens aconselli el fabricant, quan la tinguem cuita la refresquem i reservem.

A una cassola posem oli d’oliva amb l’all picat i el bitxo trossejat. Quan comenci a enrossir l’all, afegim la farina i que cogui uns 3 minuts. Aboquem el vi, deixem reduir una mica, llavors afegim-hi el brou de peix i els grans de pebre. Quan arrenqui el bull posem les cloïsses i que coguin a foc viu fins que les tinguem obertes.

Un cop obertes, traiem les cloïsses de la cassola i reservem.

A la cassola on em obert les cloïsses, amb el brou que ens ha sobrat hi posem la pasta i els medallons de rap salpebrats, passats uns 3 minuts donem la volta al rap, afegim un raig de crema de llet i un tall de mantega, deixem coure uns 3 minuts més. En aquest punt posem les cloïsses que tenim reservades, remenem molt bé perquè quedin tots els ingredients ben incorporats.

Per servir, procurem posar la pasta al fons del plat, a sobre el rap i les cloïsses.

Recepta de Martin Berasategui tunejada al meu gust.


5 comentaris:

  1. Quines ganes de tastar aquesta pasta negra!!!! Petons!

    ResponElimina
  2. Sión i Miquel; Que ne´s de bo el rap, ja ho crec...¡¡¡ i amb aquestes cloïsses i aquesta pasta negra, no trobo paraules, la veritat¡¡
    Salutacions Miquel i Sión¡¡ :O) :O)

    ResponElimina
  3. Un plat boníssim!! encara que jo el preferiria amb pasta normal en lloc de negra. La vaig tastar una vegada i no em va agradar.
    Petons

    ResponElimina
  4. El rap m'agrada acompanyat de qualsevol altre ingredient! iamb pasta negre, boníssim segur...
    Petonets.

    ResponElimina