dissabte, 31 de maig de 2014

BASTONETS AMB SEITONS I VERDURES




INGREDIENTS

½ k de seitons
2 pastanagues
1 patata grossa
Fulls de pasta brik
Oli d’oliva
Pebre negre
Farina
Aigua

PER MARINAR ELS SEITONS

150 cc. d’aigua
50 cc. de vinagre
Sal

Netegem els seitons i filetegem, els posem amb aigua freda durant una mitja  hora per dessagnar, passat el temps, escorrem i els marinem amb la barreja de l’aigua, el vinagre i un polsim de sal, durant uns quinze minuts.

Passat aquest temps, els traiem de la marinada, els eixuguem amb paper de cuina, els amanim amb oli i un polsim de pebre negre.

Pelem les pastanagues i la patata, amb la mandolina les tallem ben fines com si fóssim palla.

A una paella amb oli, fregirem primer les patates palla, però només fins que canvien de color, les reservem sobre paper de cuina. Seguirem els mateixos  passos amb la pastanaga.

Les fulles de pasta brik les tallem dividint-les en quatre triangles.

A un bol, posem una cullerada sopera de farina i una d’aigua remenem, té de quedar espessa, doncs és per segellar el bastonet.

Agafem el triamgle de pasta brik, a la part rodona posem una tira de patates a sobre el seitó i cobrim amb pastanaga, enrotllem el farcit amb la pasta, pintem la punta amb la farina i segellem.

Amb el mateix oli de fregir les verdures fregim els bastonets fins que els tinguem daurats per tots costats, els posem sobre paper de cuina per retirar l’excés d’oli. 

El truc per segellar els bastonets, el vaig veure al programa Cuines de TV3.


9 comentaris:

  1. Aixo te molt bona pinta i com a aperitiu esta força be. jo en tinc algunes amb seitons arrebossats de diferents maneres i amb diferents textures però això crida l'atenció

    Salut

    ResponElimina
  2. quin bastonet més curiós... m'encanta.
    Un aperitiu que copiaré ben aviat Sion ;-)

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. Em sembla una tapa d'allò més original! I el farcit dels bastonets m'encanta! Petons!

    ResponElimina
  4. Quin pica-pica més deliciós, molt original!

    ResponElimina
  5. Ep! Un pèl més i se m'escapen aquests canelons tan bons. Tenen una pinta de cruixents..! Mmmm, que bons! Petons

    ResponElimina
  6. Què original!!! ha d'estar super!!! genial per l'aperitiu! petons

    ResponElimina
  7. Que buen relleno para estos bastones crujientes¡¡
    Una abraçada

    ResponElimina
  8. Sensacional, cruixent i saborós. Quin gran snack :O

    ResponElimina