dilluns, 26 de maig de 2014

MANDONGUILLES FUMADES DE CONILL AMB PÈSOLS





INGREDIENTS

½ conill trossejat
100 g de cansalada fumada
2 cebes petites
2 grans d’all
250 ml de cervesa
5 g de ceps deshidratats
1 ou
Farina
1 tomàquet madur
200 g de pèsols
Sal
Pebre negre
Nou moscada
Oli d’oliva

A un bol amb aigua tèbia posem a rehidratar els ceps.

Tallem a tires la cansalada fumada i la daurem a una cassola amb un xic d’oli, la traiem i amb el mateix oli daurem els trossos de conill. Un cop els tinguem una mica daurats, els traiem i reservem a un plat.

Posem una ceba i els alls tot tallat a la cassola, deixem coure uns cinc minuts a foc suau; afegim la cansalada, les porcions de conill i els ceps que ja tindrem rehidratats, reservant-ne l’aigua de rehidratar-los, amanim amb sal, pebre i un polsim de nou moscada, cobrim-ho amb la cervesa i l’aigua dels ceps que hem reservat. Deixem coure uns vint minuts.

Retirem la cassola del foc, traiem el conill, la cansalada i els ceps reservant els suc de la cervesa.

Desossem el conill i piquem ben fina la carn, així com la cansalada i els bolets, afegim-hi l’ou i anirem pastant fins que quedi tot ben barrejat.

Formem unes mandonguilles, les passem per farina i fregim en una paella amb bastant d’oli, quan es compactin i agafin una mica de color, les traiem i reservem.

A un altra cassola, fem un sofregit amb l’altra ceba i el tomàquet madur, afegim-hi el suc de la cocció anterior de la cervesa. Posem-hi els pèsols, deixem coure a foc baix durant uns deu minuts. Posem-hi les mandonguilles i deixem coure al conjunt uns quinze minuts més.



14 comentaris:

  1. Sión i Miquel; Unes mandonguilles, força elaborades, encara que el resultat es veu de, mossegada¡¡
    Salutacions Miquel i Sión¡¡ :O)

    ResponElimina
  2. he menjat de pollastre, de vedella, de porc, de marisc, de peix....però de conill mai a la vida, segur que estan ben bones

    ResponElimina
  3. Que buena combinacion con la carne del conejo,una carne muy sana.
    Una abraçada

    ResponElimina
  4. bones, molt bones.... i així mengen conill sense saber-ho!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  5. M'ha agradat el fet de coure primer la carn abans de fer les mandonguilles. El plat ha de ser exquisit.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  6. Doncs no n'he fet mai de carn de conill! també és ben original fer-les amb la carn ja cuita! s'haurà de provar!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquestes amb la carn de conill rostida abans guanyen molt !!
      Petons

      Elimina
  7. Bona idea, això d'afegir-hi la cansalada fumada! El que no he fet mai, és elaborar les mandonguilles amb la carn ja cuita, ho haurem de provar a casa. Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb la carn de conill crua queden molt soses, però ja rostida i la cansalada fumada son una delícia!!!!
      Petons

      Elimina
  8. Quina delicia!!!! Ho provaré seguríssssim!

    ResponElimina
  9. Qué divertit i apropiat el nom de la recepta! Petons!

    ResponElimina