dilluns, 20 d’octubre de 2014

BRAÇ DE GITANO AMB CREMA DE LLIMONA




Aquesta recepta és per participar en el repte que ens proposa la Mercè del blog Destapant Cassoles, del Blog al Plat.
Es tracta de triar una recepta del blog que ens proposi i fer-la nosaltres amb la nostra versió, o bé que seguim les instruccions que ens detallen.
Aquest més el blog triat és, el de la Gemma de La cuina de casa
Jo a més de seguir les instruccions de la Gemma he fet la crema al meu gust.

INGREDIENTS

Pel pa de pessic:
3 ous
100 g de Farina
100 g de sucre

Per l’almívar:
50 g de sucre
50 ml d’aigua
Un rajolí d’anís sec

Per la crema:
100 ml d’aigua
150 g de melmelada de llimona (recepta aquí)
100 g de sucre
2 ous
40 g de Maizena
3 fulls de gelatina

Per decorar:
Crocant d’ametlla
Pols de cacau

Per el pa de pessic:
Batrem els ous amb el sucre fins que en quedin ben escumosos. Afegim la farina que ja tindrem tamisada, remenem molt bé. Aboquem sobre una plata de forn coberta amb paper sulfuritzat (ha de quedar primet no més de ½ cm de gruix). Deixem coure uns 10 minuts a 180º. Encara calent, desemmotllem sobre un drap una mica humit, enrotllem i deixem refredar.

Per l’almívar:
Posem l’aigua i el sucre en un cassó, el portem al foc i deixem bullir 3 o 4 minuts. Afegim el rajolí d’anís i reservem.

Per la crema:
Posem la gelatina en remull amb aigua freda.

Diluïm la melmelada de llimona amb l’aigua (reservant-ne una mica).

Dissoldre la Maizena amb la resta d’aigua. Batrem els ous i els barregem amb el sucre i la Maizena. Afegim la melmelada de llimona que tenim preparada i ho portem al foc, remenant bé perquè no quedin grumolls ni s’enganxi.

Quan la crema trenqui el bull, retirem-la del foc, hi afegim la gelatina que tenim escorreguda, remenem perquè es dissolgui. Filmem a pell i deixem refredar.

Desenrotllem el pa de pessic, humitegem-lo amb l’almívar i escampem la crema per sobre reservant-ne una part. Tornar a enrotllar, escampar-ne una fina capa de crema per sobre i enganxar-hi el crocant d’ametlla. Decorar amb la pols de cacau i els flocs de xocolata. Reservar a la nevera fins al moment de servir.




16 comentaris:

  1. Molt bona recepta!!! fa molt de temps que no he fet un braç de gitano, tant que m'agraden! aquest t'ha quedat de 10!!!
    Petonets

    ResponElimina
  2. CARAM SIÓN!, com sempre, has triat una recepta per lluïr-se!, espectacular!!!
    Moltes gràcies per participar a la convocatòria!

    ResponElimina
  3. T'ha quedat genial, la pinta és espectacular!!!

    Una abraçada!

    ResponElimina
  4. Fantàstic! la llimona sempre baixa bé, encara que estigui en format braç de gitano.

    ResponElimina
  5. Una molt bona recepta per a "robar"-li a la Gemma, tot i que haurà estat difícil escollir-ne només una, oi? m'encanta el toc de la llimona, l'hauré de provar! un petó!

    ResponElimina
  6. T'ha quedat molt be!! Sembla de pastisseria! Petons

    ResponElimina
  7. No he fet mai un braç de gitano i fa temps que en tinc ganes i més si veig receptes tan estupendes com aquesta
    petonets

    ResponElimina
  8. Mira que he fet braços de gitano...però de llimona mai...aquest queda més que apuntat! Petons!

    ResponElimina
  9. Jo tampoc no he fet mai un braç de gitano de llimona, m'encanta la idea! Un petó guapíssima!

    Les receptes que m,agraden

    ResponElimina
  10. eeeeoooo! Moltes gràcies per participar, em fa molta il·lusió!!!!
    T'estàs convertint en una experta en postres, eh? je je je... tanta mandra que et feien al principi :)
    M'encanta la idea de decorar el braç amb la melmelada i el crocant, queda super vistós!!!
    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gemma moltes gracies, es que fer un postra dels teus no es difícil, ens ho expliques tan béeee.
      Ja li estic trobant el gustet, tot i que a mi el dolç no m’agrada gaire, però als de casa si.
      Una abraçada

      Elimina
  11. Molt bona idea Sión...i la de la crema de llimona, en prenc nota...
    Petonets.

    ResponElimina
  12. ha de ser un pecat!! aquesta Gemma, com ens treu el nostre dolç interior eh! petons

    ResponElimina
  13. T'ha quedat un braç digne de pastisseria
    Muas

    ResponElimina
  14. genial este brazo de gitano y ya sabemos que las recetas de la Gemma son buenas siempre y seguras de hacer y ademas permite tunealas a nuestro gusto
    Una abraçada

    ResponElimina