divendres, 10 d’octubre de 2014

GELAT DE XOCOLATA A LA MENTA





INGREDIENTS

125 ml. de llet
275 ml de crema de llet de 35,1 % MG.
150 g de sucre
6 ous
100 g de xocolata negra
Un bon grapat de fulles de menta
½ cullerada d’estabilitzant per gelats

Trossegem la xocolata i reservem.

A un cassó posem la crema de llet, el portem al foc i esperem que comenci a bullir. Retirem del foc, afegim-hi les fulles de menta que ja tindrem netes i trossejades, les deixem infussionar fins que tinguem la barreja una mica temperada, doncs ja aura deixat el gust de menta.

En aquest punt colem, afegim-hi la xocolata que ja tenim preparada, anirem remenant perquè es dissolgui bé.

Batrem els ous amb el sucre fins que els tinguem ben blanquejats, afegim la llet, ho portem al foc, deixem coure uns 5 minuts a foc molt suau, remenant contínuament.

Colem i ho afegim a la barreja anterior de la xocolata. Afegim l’estabilitzant, remenem molt bé el conjunt. Deixem refredar completament fora de la nevera.

Un cop tinguem la preparació freda, la portem a la nevera durant un parell d’hores i ja podrem abocar-ho a la geladora.

Preparem la geladora, traiem la cubeta que tindrem al congelador, muntem la part interior, aboquem el preparat i posem-la amb marxa, deixem uns 45 minuts i ja el tindrem llest.

Si no ens l’hem de menjar quan el tinguem  llest, el podem guardar al congelador, traient-li la tapa però protegint-lo amb paper film.

Aquest gelat queda amb una textura molt cremosa.


2 comentaris: