AMANIDA RUSSA AMB SALSA DE SALMÓ FUMAT




INGREDIENTS

PER L’AMANIDA

2 patates grosses
1 ou
2 pastanagues
Cogombres amb vinagre
1 llauna de tonyina amb oli
3 cullerades de maionesa
Sal
Anet en pols

PER A LA SALSA DE SALMÓ

40 g de salmó fumat
1 ou
½ cullerada de les de cafè de sèsam
Unes gotes de suc de llimona
3 cullerades d’oli de girasol
2 cullerades d’oli d’anet

Preparem l’oli d’anet, a un cassó posem un bon raig d’oli, l’escalfem sense que arribi a bullir, el retirem del foc i afegim una cullerada d’anet triturat. Deixem refredar, ja tindrem l’oli per amanir.

Rentem i bullim les patates amb pell i un polsim de sal. Les tindrem cuites quan al punxar-les es quedin al seu lloc. Les traiem de l’olla i deixem refredar.

Bullim els dos ous com tinguem costum de fer-ho. Els refresquem, pelem i reservem.

Bullim les pastanagues, no deixant-les massa cuites. Les traiem de l’aigua i deixem refredar.

Aixafem lleugerament les patates amb una forquilla, tallem a rodanxes les pastanagues i els cogombres. A un bol barregem els tres ingredients, afegim un ou dur i la tonyina també tallats a trossos petits, empolsimem amb una mica de sal, posem la maionesa i remenem perquè quedin ben integrats tots els ingredients. Reservem a la nevera.

Preparem la salsa de salmó fumat: A un bol posem l’altre ou dur, el salmó tallat a trossos, el sèsam, la llimona, triturem amb el minipimer i emulsionem amb els olis de girasol i d’anet.

Per emplatar posem un cercle al plat, hi posem l’amanida, napem per sobre amb la salsa de salmó fumat i empolsinem amb anet picat.



Comentaris

  1. m'agrada l'amanida russa casolana. Jo sempre la compro feta però reconec que no té res a veure amb la de casa! i aquesta salseta...molt bé no? em sembla super fresca! petons

    ResponSuprimeix
  2. Una manera diferent de pendre aquesta amanida! el salmó m'agrada moltíssim, l'haurem de tastar! petonets

    ResponSuprimeix

Publica un comentari

Entrades populars