divendres, 29 de gener de 2016

LLAMÀNTOL GLACEJAT AL CAVA




Tot i que ja han passat uns dies, aquest va ser el segon plat del dia d’Any Nou, amb un resultat espectacular.

INGREDIENTS

2 llamàntols
4 rovells d’ou
200 g de mantega
50 g de cava brut nature
El suc de ½ llimona
Sal gruixuda

Posem una olla grossa amb tres litres d’aigua i 100 g de sal gruixuda. Quan arrenqui el bull posem els llamàntols i deixem coure 4 minuts.

Retirem-los del foc i el refredem amb tres litres d’aigua freda, 100 g de sal gruixuda i gel, durant 4 minuts. Els traiem de l’aigua, els obrim pel mig i trenquem les pinces.

Traiem la part interna dels caps i posem-hi les pinces.

Fonem la mantega a punt de pomada. Reservem

Emulsionem els rovells d’ou al Bany Maria amb el suc de llimona, un polsim de sal i la meitat del cava.

Lliguem amb la mantega i acabem d’afegir el cava. 

Napem els llamàntols amb la salsa. Els posem a una safata i els portem al forn que ja tindrem pre-escalfat a 200 ºC, deixem coure uns 5 minuts, servim immediatament

Recepta del xef Pep Nogué a l’espai del consum de Bonpreu


2 comentaris:

  1. Totalment convençut que va ser auténtic éxit... ufff, quines ganes de tastar aquests llamántols!!!
    Petons!!

    ResponElimina
  2. Mmmmmm....de luxe!! Amb el que m'agraden els llamàntols!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina