dimecres, 20 de gener de 2016

FAVES AMB GAMBES




INGREDIENTS

400 g de faves tendres desgranades
1 manat d’alls tendres
10 gambes
1 nyora
50 ml vermut blanc sec
Aigua mineral
2 grans d’all
Julivert
Oli d’oliva
Sal
Pebre blanc

Separem els caps de les cues de les gambes, pelem les cues i reservem a la nevera.

Els caps i les pells, tallem-los amb l’ajuda d’unes tisores a bocins petits i els posem a un cassó amb un fil d’oli, salpebrem i deixem sufragi uns 10 minuts.

Triturem ben fina la polpa de la nyora remullada amb el vermut, els alls i l’aigua mineral, i tirem-ho a l’olla amb els caps sofregits, deixem coure a foc mitjà durant uns quinze minuts.

En una cassola amb un fil d’oli, fem sufragi els alls tendres a rotllanes d’un centímetre, durant 3 minuts. Afegim-hi el suc anterior i, quan arrenqui el bull, tirem-hi les faves, salem i deixem coure fins que les tinguem al nostre gust..

Posem a la cassola les cues de les gambes pelades i salpebrades, deixem-les coure només 30 segons, rectifiquem el punt de sal i ja podem servir.


1 comentari: