BACALLÀ AMB PATATES, ALLIOLI DE POMA I TRANSPARÈNCIA DE MEL



INGREDIENTS PER EL BACALLÀ

2 talls de 200 g c/u de bacallà
200 ml d’oli d’oliva
2 grans d’all
1 bitxo de Caiena

A un cassó amb oli calent a 65º, confitem els alls i el bitxo, quan comencen a enrossir, hi afegim el bacallà sense pell (procurant que quedi cobert)  i el deixarem confitant cinc minuts, el traiem i reservem a un plat.

PER LA TRANSPARÈNCIA DE MEL

2 cullerades de mel
100 ml d’aigua
2 fulls de gelatina neutra

A un cassó posem la mel, el portem al foc fins que comença a caramel·litzar. Afegim l’aigua i deixem bullir uns vuit minuts.

Passat el temps afegim la gelatina que ja la tenim rehidratada, remenem, perquè es dissolgui bé. Aboquem el líquid a un motlle perquè ens quedi una capa d’un mig centímetre.  Deixem refredar i tallem a quadrats.

PER L’ALLIOLI DE POMA                       
                  
1 poma Granny Smith
Oli de girasol

Pelem la poma, la ratllem i la posem a una paella amb una nou de mantega, donem unes voltes fins que comença a transparentar uns mica. Retirem del foc i deixem refredar.

Un cop freda, l’aboquem al morter i anem afegim un fil d’oli, per aconseguir l’allioli de poma.

PER EL FONDO DE PATATES I ESPINACS

2 patates
Oli del bacallà confitat
200 g d’espinacs
1 cullerada de pinyons
Sal

Bullim les patates amb la pell. Quan les tinguem cuites, les pelem i tallem a daus. Les confitem amb l’oli del bacallà fins que comencen a transparentar. Les traiem i posem sobre paper de cuina, per retirar-ne l’excés d’oli. Reservem

Netegem els espinacs i els saltem a una paella amb una mica d’oli i els pinyons. Salpebrem i reservem

PER SERVIR

Al plat posem un motlle rodó, primer hi aboquem una capa de patates, una d’espinacs, a sobre un tall de bacallà. Portem el plat al forn que ja el tindrem escalfat a 150 ºC, el deixem uns quatre minuts. Retirem, i escampem per sobre l’allioli, ragem amb un fil d’oli i un parell de fulles de julivert, acabem amb la làmina de gelatina.

Font de la recepta Blog de Receptes amb bacallà adaptada al meu gust.












Comentaris

  1. Aiiix! Que bo! Aquest allioli de poma ha de ser una passada!
    Petonets i molt bona setmana,
    Olga

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Si que estava molt bo Olga. L’allioli de poma no pararies de menjar-ne.
      Petonets i bona setmana
      Sión

      Suprimeix

Publica un comentari

Entrades populars