BADOCS FARCITS DE BRANDADA DE BACALLÀ




INGREDIENTS
10 badocs
250 g de bacallà dessalat
2 dents d’all
Oli d’oliva
8 cullerades de farina per tempura
1 polsim de llevat (Royal)
Aigua molt freda
Sal

PREPAREM LA BRANDADA: Posem a un cassó oli, quan el tinguem calent a 55º  confitem els alls.
Fora del foc, hi afegim el bacallà sense pell i el deixarem confitant uns minuts.

Quan el tinguem confitat, l’hi traiem la pell i si porta alguna espina, el posem en el vas del túrmix i hi anem afegint oli de confitar-lo, a poc a poc, fins a aconseguir que ens quedi una massa homogènia. La reservem en una màniga pastissera a la nevera.

PREPAREM ELS BADOCS; Els passem una mica d’aigua per treure el fang si en porten. Els eixuguem amb paper de cuina. Els farcim amb la brandada que ja tindrem freda.

PREPAREM LA TEMPURA: A un cassó una mica ampli posem la farina, l’aigua sobretot molt freda i el polsim de llevat, remenem perquè s’incorporin els tres ingredients.

Quan la tinguem al punt, anem mullant els badocs farcits i els posem a la paella amb l’oli que el tenim molt roent, posant-ne poca quantitat cada vegada, deixem coure uns instants per cada costat. En treure’ls de la paella els posarem sobre paper absorbent, per recollir l’accés d’oli que puguin porta.

De la brandada que va sobrar, vaig fer-ne uns bunyols per acompanyar els badocs.


Comentaris

Entrades populars