RISOTTO DE CALAMAR I LLAGOSTINS AMB PLÀNCTON MARÍ



Segona prova amb plàncton marí. Un arròs amb tota la intensitat del mar tant de sabor com de color. Boníssim i molt fàcil de preparar. 

INGREDIENTS PER L’ARRÒS

2 calamars
6 llagostins
300 g d’arròs
1 ceba tendra petita
1 gra d’all
40 g de mantega
Oli d’oliva
Sal
Pebre blanc
2 g. de plàncton

PER EL FUMET DE PEIX

½ k de peix per fumet
1 tomàquet

Preparem el brou de peix. A una olla posem el peix, la ceba i el tomàquet, posem aigua i la portem al foc, deixem bullir uns vint minuts. Passat el temps colem i reservem.

PREPAREM L’ARRÒS: A una cassola posem la mantega i un raig d’oli, hi posem la ceba i l’all, tallats ben fins. Deixem confitar a foc molt suau fins que estiguin transparents. 

En aquest punt, afegim els calamars salpebrats, que hem tallat a daus d’uns dos centímetres, remenem sense parar, perquè es confitin durant un parell de minuts. Podem apartar unes potes del calamar, per utilitzar-les de guarniment a l’emplatar.

Seguidament afegim l’arròs i els llagostins pelats, sense baixar d’intensitat el foc remenant constantment durant uns tres minuts.

Passat el temps comencem a afegir-hi el brou de peix que ja tenim calent, remenant constantment i deixant que absorbeixi tot el brou abans d’afegir-ne més. Seguirem aquests passos fins que tinguem l’arròs al nostre gust.

A un got hem posat a rehidratar el plàncton amb unes dues cullerades de brou calent, remenem molt bé.

Retirem l’arròs del foc i hi aboquem el plàncton marí hidratat, remenem vigorosament per integrar-lo molt bé.

El plàncton substitueix a la perfecció la mantega, i potencia en sabor en l’últim pas del risotto.


Comentaris

Entrades populars