PASTÍS DE TARONJA (2ª VERSIÓ)





INGREDIENTS PER A LA TARONJA CONFITADA

2 taronges
6 cullerades soperes de sucre morè

Comencem confitant uns talls de taronja. A una paella posem el sucre morè amb unes gotes d’aigua. Col·loquem les rodanxes de taronja que haurem tallat molt primes, al damunt i deixem que vagin fent a foc molt baix fins que les tinguem confitades.

És important fer aquest pas primer perquè tarda una bona estona. Quan la tinguem cuita l’anem posant al fons del motlle que farem el pastís.

INGREDIENTS PER EL PASTÍS

1 taronja grossa
280 g de sucre
280 g de farina
3 ous
1 sobre de llevat ràpid (Royal)
100 g de mantega pomada
135 ml d’oli d’oliva                                                        
Un polset de sal

Untem el motlle on farem el pastís amb mantega, l’espolsem amb farina i el reservem a la nevera.

Pelem la segona taronja i en reservem la pell. De la resta en traurem tota la part blanca, vigilant que no ens hi quedi cap pinyol. L’anirem posant al got de la batedora així com si n’ha sobrat de la que hem utilitzat per fer-la confitada. Triturem fins que tinguem una crema molt fina. Reservem a un bol.

A un cassó posem la pell de la taronja i el sucre, amb la picadora procurem deixar el conjunt molt i molt fi, l’afegim al bol que hi tenim la taronja; aquesta és la clau per l’aroma del pastís.

Al bol on tenim la carn de la taronja, les pells i el sucre, afegim l’oli, els 3 ous i un polset de sal. Batrem molt bé perquè quedi tot ben amalgamat.

En aquest punt afegim la farina i el llevat que ja tindrem tamisats, barrejant-ho a poc a poc, per evitar que ens quedin grumolls.

Aboquem la preparació al motlle, que ja i hem posat la taronja confitada. Deixem reposar el pastís, uns 30 minuts abans d’enfornar així el llevat químic treballarà bé.

Mentrestant encendrem el forn a 180 ºC.

Passat el temps portem el pastís al forn, deixarem coure uns 30 o 40 minuts, o fins que comprovem amb el truc de l’escuradents que ja el tenim cuit.


 El primer pastis de taronja era amb xocolata, si el voleu veure el trobareu (aquí)



Comentaris

Entrades populars