dimarts, 6 d’octubre de 2009

Bolets



Aquet cap de setmana, varem anar a caçar bolets, i la veritat la casera va ser ben pobre, ja que no varem poder anar molt amunt, per una sèrie de circumstancies, però per sort varem trobar uns quans rovellons i apagallums.

Els apagallums nosaltres no els havíem provat mai, però uns companys d`ascendència gallega que els anomenen patamelas, sempre han dit que son mol bons, per provar-los els varem cuinar de la forma com ells sempre els fan.

Se li rasquen les taques marrons amb una cullera, ja que son una mica estelloses, es tallen a làmines d`un dit aproximadament, enfarinats i passats per la paella amb forca d`oli, posant-los a sobre de paper absorbent per treure-li l`oli sobrant.

Quan son així que encara no s`han obert del tot també es poden fer al forn amb una mica de xoriç a dintre o farcits de lo que mes d`agust ens vingui

Els rovellons els varem fer a la planxa que es com mes ens agraden.

11 comentaris:

  1. Nosaltres també hi vam anar i en vam trobar poquets. Aquesta temporada no crec que sigui gaire bona. Els apagallums a nosaltres ens agraden, també, i els rovellons a la brasa, boníssims.

    ResponElimina
  2. Els meus sogres van portar un cistell ben ple de rovellons, pinetells i fredolics, feien una flaire boníssima!

    Un petó! Beth

    ResponElimina
  3. Per el que veig aquest cap de setmana tothom anat a buscar bolets , jo tinc uns cosins que hi varen anar amb els seus pares, però no se com els hi va anar perquè encara no hi perlat amb ells.
    Jo només conec els rovellons , de tots aquest que parles no en tinc ni idea .

    ResponElimina
  4. Apagallums? mira que en vaig veure d'aquest i com que no sabia si eren bons le vaig deixar.
    Ja ho se per un altre cop.

    Petons

    ResponElimina
  5. Sion,

    M'agraden molt els bolets i la seva variada cuina!.

    Fins aviat

    ResponElimina
  6. és una llàstima però aquest any és de pocs bolets.
    jo no havia tastat els apagallums, que com dius en altres zones són apreciats, fins que l'any passat em vaig decidir i els vaig fer igual que tu, arrebossats i fregits, i trobo que no estan pas malament.

    ResponElimina
  7. ANNAFAS
    A nosaltres ens encanten tot tipus de bolets,
    Salutacions

    La Llibreta Viatgera
    Quina sort!!!!
    Un peto

    Els Peixos
    Nosaltres al principi tampoc però gracies a anar amb gent coneixedora hem anat aprenen.
    Una abrasada

    Dolors
    Nosaltres fins fa poc, tampoc els agafàvem
    petons

    Gloria
    Li pots posar bolets a casi tot, i fins i tot sense el casi.
    Arreveure


    Manel
    També creiem que no serà un bon any, pro amb aquestes pluges i si no fa massa fred, encara es pot arreglar una mica.
    Salutacions

    ResponElimina
  8. oooh, encara que la collita ha sigut petita, ha estat molt bona, els apagallums son molt bons!!

    ResponElimina
  9. Nosaltres fins fa poc no als havíem provat i la veritat son bons.
    petons

    ResponElimina
  10. Me encantan los apagallums, y me salvan cuando vamos a coger setas y encontramos pocas, yo las hago de forma distinta, cualquier día pondré la receta. Un abrazo

    ResponElimina
  11. Yo no conozco otra manera de cocinarlas, será bueno tener otra receta.
    Un abrazo

    ResponElimina