BRAONS DE XAI A LA PAPILLOTA
Aquet cap de setmana, varem anar a buscar bolets al Ripollès, i la veritat en vem trobar molts, però la majoria tenien la carn adossada, una llàstima a la que tenien una mida una mica maca, corcats, tot i aixó varem tenir prous per fer uns quants rovellons a la planxa, un carpaccio de ceps, i una barreja de ( cama secs, cama grocs, puntes de rovellons, pinetell de calceta,cames de perdiu, camperols, fredolics, i fins i tot una petita llenega negre.); per fer l`acompanyament
d`uns braons de xai desossats a la papillota, fets a la barbacoa,¡¡ molt mes bons del que esperàvem!!, aquí teniu la recepta, molt senzilla però mol saborosa.
INGREDIENTS
3 braons de xai
Barreja de bolets
Oli
Sal
Pebre
Paper d`alumini
Salpebrem els bolets,saltejant-los amb una mica d’oli, nomes fins que comencen a deixar una mica d`aigua
Estenem el paper d’alumini, posem el braó desossat, salpebrem,i a sobra posem els bolets saltejats amb el seu oli, tanquem el paper d`alumini fent-li uns plecs per tots els costats, perquè quedi ben tancat i no s`obri quan per l`acció de la calor la papillota s’infli.
INGREDIENTS
3 braons de xai
Barreja de bolets
Oli
Sal
Pebre
Paper d`alumini
Salpebrem els bolets,saltejant-los amb una mica d’oli, nomes fins que comencen a deixar una mica d`aigua
Estenem el paper d’alumini, posem el braó desossat, salpebrem,i a sobra posem els bolets saltejats amb el seu oli, tanquem el paper d`alumini fent-li uns plecs per tots els costats, perquè quedi ben tancat i no s`obri quan per l`acció de la calor la papillota s’infli.
Mig hora a la brasa per banda, es treuen de la papillota i es flairen tots els aromes continguts, i cap el plat, un bon tros de pa de pagès, un bon porró de vi, i a celebrar la petita collita.
Saps que no se m'hauria acudit mai fer els braons en papillote?
ResponEliminaAquesta tècnica de cocció m'agrada molt, el salmó gairebé sempre el faig així. Però al forn enlloc de la brasa, clar...
Els braons te'ls desossa la carnisseria?
Això ho haig de provar, el proper cop que fem carn a la brasa hi pensaré!
No n´hi fet mai , un dia ho provaré!! d´aquesta manera tenen que ser molt bons..
ResponEliminaQuina bona pinta té aquest plat i quin luxe al paladar. Salut!!!!
ResponEliminanosaltres tambe vem anar a buscar bolets i vem trobar uns quants rovellons pero no gaire cosa, a veure si plou que això diu l'home del temps i podem replegar alguna cosa més.
ResponEliminaPer cert, jo no he menjat mai braons, sempre els he fet servir per el caldo
ptns
Una cocció molt interessant pels braons, ho tindré present!!
ResponEliminaUn petó! Beth
Noia, un bon plat. I així d'aquesta manera imagino que quedarà més melòs. Ha d'estar per lleparse els dits.
ResponEliminaFelicitats,
Petonets.
Gemma
ResponEliminaEls braons, mels desosso jo però a la carnisseria també tu faran, la diferencia de fer-los així es que conserven tots els aromes i el gust.
Fins la propera.
Els Peixos
Pensa que queden mol mes amorosos que fets a la brasa directament.
petonets
Olles i somriures
Al paladar i al olfacte, quan obres la papillota.
Una abrasada.
Lidia
Aquet no serà un any bo pels bolets.
Els braons a la brasa o així son mol bons la carn es mol melosa.
Petons.
La llibreta viatgera
Es una forma diferent de fer-los a la brasa, també es poden fer al forn.
Petons
Joana
Si queda mol mes melós, i gustos.
Petons.
No se m'hagues acudit mai, de fer-los a la papillotte! Segur que queden molt sucosos i gustosos, ho haurem de provar!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Ostres que bo que es veu aixi a la Papillota.
ResponEliminaPetons.
Margot
Jo sempre es havia fet al forn, però el teu suggeriment és per apuntar-se'l!.
ResponEliminaFins aviat
Hola Sion,
ResponEliminaAquests braons han d'estar boníssims. També es deuen poder fer al forn, no? Jo no tinc manera de fer brasa a casa, però la idea m'agrada molt.
Petons
Dolça
ResponEliminaAl fer-los a la papillota, queden amb tots els sucs al interior i son mes gustosos
Petons.
Margot
No queden tan ressecs com fets a la brasa o al forn.
Gloria
Prova’ls de fer-los al forn així i repetiràs.
Laia
A casa també als faig al forn, no sempre tinc la sort de poder-los fer a la brasa
Mai hagués pensat que podria fer els braon així , tot un descobriment igual que el teu bloc que visitaré molt sovint.
ResponEliminasalutacions
mai
Es una forma diferent però mol bona,gracies per visitar-me.
ResponEliminame ha gustado muchsisimo la receta, gracias por poner el traductor, me arreglo fenomenal con el
ResponEliminaUn besote
Una recepta molt original i molt atractiva,...i si a sobre els bolets són de collita pròpia... aixó ja és!! ...
ResponEliminaUna abraçada
Molt original aquesta manera de fer els braons!!!!!
ResponEliminaFelicitats pel teu blog, m'agrada molt i ja l'he enllaçat!!!!!
Sion; Una manera molt original, i també facileta, de fer aquets braons... i després acompanyats d'un traget amb el porro... Que vaigi de gust Sión¡¡. Josepb -menja de bacallà-
ResponEliminaSu
ResponEliminaPoco a poco voy aprendiendo en el mundo del blog, me alegro que te sirva.
Gracias
St Hilari
Menjar-te els bolets es mol bo però si a sobre els trobes es ummmmmm.
Una abraçada.
Xaro
Es un altre forma de cuinar a la brasa.
Gracies pel compliment.
Petonets
Josepb
Si la veritat no porta gaire feina si tens el foc encès, je je je .
Salutacions
Nunca he preparado nada en papillote pero viendo el resultado, creo que me voy a poner manos a la obra.
ResponEliminaun saludo
Aquesta recepta me l' anoto. A casa comprem els xais a un granjer que ens els ven sensers, i dels braons no sé que fer-ne, donçs no es agrada el brou amb xai. Provaré de fer-los així, per no haver-los de llençar.
ResponEliminaptns.
Pilar-Lechuza
ResponEliminaPruébalo veras como no te arrepientes.
Un abrazo
ANNAFS
Com el del anunci si ho proves repetiràs
Petons
Quina recepta més bona!!! m´ha encantat...petonets
ResponEliminaOstres que bo!!!
ResponEliminaMe’n alegro de que trobéssiu bolets, al menys un es fa passar les ganes, oi?
Llàstima que vinguessin amb carn ;-), però els serenys be que els vàreu aprofitar. Sols de pensar en l’oloreta i el sabor se’m fa una salivera...
Els braons no va fer falta lligar-los? És que és una molt bona idea aquesta de fer-los a la brasa.
Prenc nota, en quan pugui la faig encara que sigui amb els bolets que vaig fer en conserva fregida.
Petons
Fins ara només havía fet el papillot en receptes de peix, ja es ben veritat que cada día aprenem alguna cosa.
ResponEliminaEnhorabona per el blog !!!
i et convido a visitar el meu.
Petons
Marga
Mª Jose-Dit i fet
ResponEliminaGracies
Dolors
No cal lligar-los, però si san de marcar amb uns talls per la part d`afora, els bolets també els vaig passar una mica per la paella.
petons
Marga
Pensa que amb la carn també queda molt be, li concentren tots els sabors i aromes.
petons