dijous, 1 d’octubre de 2009

GUATLLES FARCIDES



INGREDIENTS

6 guatlles
2 fetges de pollastre
150 g de cansalada fumada
1 rovell d’ou
2 cullerades de pà ratllat
6 pebrots vermells grans
Sal
Pebre
Oli
1 got de cervesa
Llesquetes de pà torrat

Quan comprem les guatlles hem de demanar que les netegin de dintre però sense obrir-les.
Passem-les per l`aigua i col·locar-les dretes per tal que s’escorri l`aigua de dintre
Preparem el farcit; triturarem els fetges de pollastre, la cansalada fumada, el pà ratllat, el rovell d’ou, la sal i el pebre.
Farcim les guatlles per la part oberta, (el cul) i la tanquem agafant la pell d’un costat i passant-la a l’altre costat tapant el reomplert i agafant-la amb un escuradents.
Les salem i posem a una safata per anar al forn, posant l`oli i la cervesa, coure-les durant 10 minuts, per cada cara.



Buidem el pebrots per la part de la tija fent un tall de forma que ens càpiga a dintre la guatlla, las posem a coure al forn a 200º C, fins que el pebrot quedi cuit.

Per emplatar es treu la guatlla del pebrot i es parteix pel mig, posant un llit de pebrot i la guatlla.
El paté del farcit que hem posat a l’interior el podem posar al costat i servir unes torradetes de pà , o be servir-lo sobre las torradetes.



Quan preparo el farcit, aprofito per fer-ne mes, forro un motllo amb la cansalada fumada fent que pengi per tots els costats, poso el farcit i l’acabo de cobrir amb la cansalada fent com si fos un paquet, el cobreixo amb paper de plata i el poso al bany maria al forn durant uns 10 o 15 minuts, un cop fred tenim un paté per menjar amb torradetes, també es pot congelar i guardar per altres vagades.

8 comentaris:

  1. M'ha agradat especialment això de fer més farcit per fer-ne cop un paté

    ResponElimina
  2. Això si que és optimitzar els recursos culinaris .... i aquestes guatlles!!..... tenen que estar increïblement bones...!!
    salutacions!!

    ResponElimina
  3. Sara maria
    La recepta es molt bona, però que el farcit et serveixi per altres vegades encara mes.
    Una abrasada

    St. Hilari
    Estan molt bones encara que no quedi gaire be que ó digui jo, i edemes optimitzem la feina com molt be dius tu.
    Una brasada

    Celestina
    Molt boooooooo . gràcies
    Un peto

    ResponElimina
  4. Molt bona recepta. A casa acostumem a menjar guatlles moltes vegades, però fetes així, mai. Es una bona opció i amb el paté... fabulós.
    ptns.

    ResponElimina
  5. A la meva mare li encanten les guatlles, m' apunto la recepta per sorprendre-la algun dia, segur que no s' ho esperarà!

    Gràcies per enllaçar-me!!

    Un petó! Beth

    ResponElimina
  6. ANNAFS
    Si les proves t`agradaran, ja que el gust del farcit les torna mes amoroses.
    Petons

    La cuina vermella
    Moltes gracies.

    La Llibreta Viatgera
    Veuràs com si que li agradaran.
    Una abrasada

    ResponElimina