dijous, 8 d’octubre de 2009

MURGOLES FARCIDES



Com que tenia múrgoles i algun cep assecats del any passat i ja torna a ser temps de bolets, vaig decidir acabar amb ells.

INGREDIENTS

12 múrgoles
2 ceps
Foie
½ ampolla de crema de llet
mantega

Posem en remull les múrgoles durant una hora aproximadament, els hi tallem la cama perquè ens quedi l’obertura més grossa per farcir-les millor.

Posem una mica d’oli a una paella, posem las múrgoles i esperem que treguin l’aigua,
les escorrem i reservem.

Un cop fredes las farcim amb el foie, el podem posar a trossets petits o triturat amb una forquilla.

Amb els ceps secs del any passat vaig fer la salsa de ceps.

Posem a rehidratar els ceps i els triturem amb el minipimer, juntament amb las cames de las múrgoles; a una paella li posem una mica de mantega i saltegem el triturat, afegint-li crema de llet, fins que ens quedi una textura una mica líquida, i posem les múrgoles farcides a foc lent, uns tres o quatre minuts per que quedi el foie al seu punt.

12 comentaris:

  1. Uns bolets amb un farciment de luxe. Felicitats!.

    ResponElimina
  2. Caram nena , quina recepta !!!A casa segur que els hi agradaria molt.
    Jo no en se gaire de cuinar bolets.
    Fins aviat.

    ResponElimina
  3. Ostres quina pinta! Me'n menjaria un platet ara mateix de ressopó! Quina combinació més bona!! Fins aviat!

    ResponElimina
  4. Murgules!!!! No les he pastat mai i mira que me’n moro de ganes.
    L’any pasta en aquest temps en vaig veure a la fira d’Agramunt, seques, vaig preguntar el preu i se’m van passar les ganes de cop, no se si ho dic be però 100 gr. pot ser que 25 €? No recordo, millor dit ja ni ho vaig retenir a la memòria. Carísimes.
    Ara sols de veure les teves em ve una salibera....
    Petons

    ResponElimina
  5. M'encanta, de debó em sembla boníssima la recepta. Un petó.

    ResponElimina
  6. Un plat molt bo i segur que super gustós, amb les múrgoles i els ceps.
    ptns.

    ResponElimina
  7. Gloria
    La veritat es que si.
    Gracies.

    Els Peixos
    Tot es qüestió de començar.
    Petons

    Cuinetes
    Si vols tel envio jejeje.
    Petons

    Dolorss
    Las meves eren els restos de la troballa de l`any pesat, als preus que las venen son prohibitius.
    Petons

    La cuina vermella
    Son uns bolets que accepten un munt de receptes delicioses.
    Petons.

    ANNAFS
    La combinació es mol bona, els ceps li aporten mol bon sabor.

    ResponElimina
  8. Un plat de 10!!! Una de les meves receptes predilectes!!

    Un petó! Beth

    ResponElimina
  9. Una receta de Alta cocina, debía estar deliciosa, nosotros el año pasado no encontramos, por lo que no puedo probar tu receta.
    Un abrazo

    ResponElimina
  10. La llibreta viatgera

    Gracies. També ó es per mi
    Un peto.

    Pilar

    Gracias. Habrá que esperar al próximo año.
    Un beso

    ResponElimina
  11. Hola, la recpta em sembla bonissima i fàcil de fer, però tinc un dubte, el farcit es fa amb foie fresc o micuit?? Gracies i felicitats!

    ResponElimina