PASTIS DE CONILL



Aquesta terrina és de la Revista Cuines del mes d’agost, encara que la vaig adaptar al gust de casa, va quedar boníssima i dona molt de joc.

Desprès de fer-la dues vegades, i que quan la tallava se'm desmuntava tota, vaig decidir provar de posar-hi gelatina, però al no tindre suc la única que em podria servir seria la natural. El resultat espectacular.

INGREDIENTS

8 cuixes de conill
3 cebes mitjanes
250 g ceps secs
50 g pinyons
1 cabeça d’alls
4 fulles llorer
Unes branques de farigola
Pebre negre
Oli d’oliva
Sal
1 peu de porc
Aigua

A una olla posem 1 litre i mig d’aigua, i el peu de porc tallat a quarts, sense sal ni pebre, que ens vagi deixant la seva gelatina, fins que quedi molt reduit, mentrestant anem preparant la resta.

Salpebrem el conill. Enrossim a una paella amb una mica d’oli.

Quan el tinguem, l’anem posant a una cassola, el cobrim amb l’oli, les herbes i els alls.
Deixem confitar a foc lent fins que sigui tou.

Posem els ceps a hidratar. ( Doncs no en tenia de frescos)

A la mateixa paella d’haver saltat el conill, sofregim  la ceba tallada a la juliana. Quan la tinguem llesta, escorrem i reservem.

Amb el mateix oli saltem els bolets que ja tenim preparats, salpebrem-los i reservem.

Desossem el conill, tallem-lo a daus regulars i barregem amb la resta d’ingredients, en un bol.

Posem també els pinyons. Barregem molt bé.

Els peus ja ens hauran deixat la gelatina, que anirem posant de mica en mica encara calenta i barrejant-la molt bé, per tal que ens quedi ben incorporada. Si ens agrada també podem posar-hi la carn tallada a dauets petits, salpebrar-la per incorporar-la amb la resta d’ingredients, jo li vaig posar.

Omplim una terrina amb la farsa, posem-hi un pes a sobre i deixem un dia a la nevera.


Per muntar el plat, desemmotllem, tallem a llesques de ració.

Podem acompanyar-lo amb amanida, o patates fregides.

Comentaris

  1. Sembla un plat fantàstic. Una mica laboriós, però d'aquests que et permeten prendre't l'aperitiu amb els amics i, després, quedar com una reina. Gràcies!
    Una abraçada

    ResponElimina
  2. Sión, m'agradat molt aquest pastís, el deixo anotat, te una pinteta boníssima.
    Muxutxuak

    ResponElimina
  3. M'agrada molt aquesta proposta. Trobo que els pastissos de carn freds o calents són una manera divertida de fer un plat més amè, no?
    Llàstima que des de fa 3 anys vaig deixar de menjar conill, i tot perquè en vaig tenir un a casa de mascota. Amb quina altra carn quedaria bé?

    petonsss

    ResponElimina
  4. Aquests pastissos sempre donen molt bon resultat i el teu es veu ben bo.

    Muas!

    ResponElimina
  5. Trobo que és molt bona proposta , m'encanta i la pens fer a l'estiu per anar a menjar-ho un capvespre vora al mar. Una abraçada

    ResponElimina
  6. Una terrina molt bona, a casa mons pares els encantaria!!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  7. A casa ens encanta el conill i les terrines, però junt, mai ho hem menjat! Si que vaig veure aquesta revista al Cuina i t'ha quedat estupenda!

    Un petó! :)

    ResponElimina
  8. Amb la gelatina dels peus de porc segur que et va quallar perfecte. Aquestes terrines són espectaculars, tenen un tall preciós i molt vistós.
    T'ha quedat un plat digne d'un restaurant de luxe!

    ResponElimina
  9. Hi ha rceptes com aquesta que només poden estar al teu bloc!... Una terrina boníssima i sana! A reveure!

    ResponElimina
  10. Quina bona pinta que fa!!!DEfinitivament nosaltres també hi afegiríem el peu de porc.
    petons gastronómics.

    ResponElimina
  11. k curiós amb el conill, la meva sogre alucinaria jiji

    petons

    ResponElimina
  12. Molt bon plat, i espectacular amb la vista. Aprofitarem per fer-ho en un sopar de luxe, quan inviti a la Belen Esteban, ara màxima promotora del conill, ja,ja...

    Una abraçada parella!

    ResponElimina
  13. Hola,
    conill en terrina.. que bo que ha d'estar!! en prenc nota per que trobo que és una recepta sublim... Molt bé!! Petons,

    ResponElimina
  14. una idea muy buena,ademas la carne de conejo es la mas sana que incluso se lo dan ya a los niños en sus primeras comidas.Y la idea de la gelatina natuiral te ha dado la union perfecta.
    Bona recepte Sion
    Miquel

    ResponElimina
  15. Però que bo! No se m'hagués acudit mai un pastís com aquest, i molt ben trobada la solució de la gelatina!

    ResponElimina
  16. Sé queb deu estar bo, però quan veig conill només passo a saludar-te.
    Petons.

    ResponElimina
  17. Queti B
    Es una mica laboriós però el resultat ho mareig, doncs a taula te molt d’èxit
    Petons

    Rosa
    I a mes a mes es molt bo si t’agrada el conill
    Petons

    Acabatdefer
    Crec que amb pollastre o gall d’indi amb tota la resta d’ingredients també pot quedar molt bé
    Petons

    ResponElimina
  18. Gemma
    Per això vaig decidir de fer-lo, a taula quedes com una reina, jejeje
    Petons

    Xisca
    Quina bona pensada a la vora del mar i amb bona companyia, encara ha de ser mes bo
    Petons

    Els fogons de la bordeta
    Si els ho fas ja amb diràs el resultat
    Petons

    ResponElimina
  19. Anniki
    Dons decideix-te i veuràs que queda deliciosa
    Petons

    Gemma
    Abans de posar-li la gelatina dels peus no havia forma de que lligues, a lo millor perquè jo no li vaig posar el foie com diu la recepta original, ja que no m’agrada.
    Petons

    Mercé
    Moltes gracies
    Petons

    ResponElimina
  20. Com Gat i Gos
    No si troba gaire però li dona un toc interessant
    Petons

    Lidia
    La recepta es amb conill però també és pot fer amb pollastre o amb alguna altre carn que t’agradi.
    Petons

    Tiriti
    Moltes gracies, quan la "invitis" potser que a lo millor el conill de pagès com aquest no li agradi, potser es mes de la factoria del conill, jejeje
    Una abraçada

    ResponElimina
  21. La cuina de l´Eri
    El resultat es una mica inesperat, boníssim, si el proves ja amb diràs
    Petons

    Miquel
    La carn de conill es molt bona com molt bé dius, i tot el conjunt et fa quedar molt bé a taula.
    Una abraçada

    ResponElimina
  22. Visc a la cuina
    El tercer va anar a la vençuda, i va sortir la solució jejeje
    Petons

    LA COCINERA DE BETULO
    Sento que no t’agradi, però gracies per la visita
    Petons

    ResponElimina
  23. Molt bona idea i amalgama. Aquesta gelatina de peus de porc deu humitejar el conill ja que la seva carn jo la trobo sempre una mica seca, que no vol dir que no sigui excel.lent pel seu caràcter nutritiu.

    Salutacions!.

    ResponElimina
  24. Una receta muy elaborada, pero el resutato es increible! Me apunto la receta, tiene que estar de muerte este pastel!

    ResponElimina
  25. Faig molt poques terrines, la veritat. Així amb conill ho trobo molt i molt original :)

    ResponElimina
  26. Mentre llegia, cada cop tenia la boca amb més saliva.... ufff... Vaig a dormir, que ara tornaria a spar...

    ResponElimina
  27. Ja la vaig veure i la tinc a la llista. Fa molt bona pinta... Uf amb la gana que tinc!

    ResponElimina
  28. Però que pastís tan ric ... a més és dels que, fiques a la nevera, i pots anar consumint a poc a poc. Val la pena el treball perquè els resultats són excel lents i els rendibilitzar.

    ResponElimina
  29. Oooooooooooohhhhhhhhhhhhh!
    Amb tant com ens agrada el conill!!! Ja tenia ganes de fer un pastís d'aquests, però les receptes que trobava no em convencien: no em refiava que sortissin!
    Buf, aquest passa al capdamunt de la llista de receptes pendents!!

    Gràcies, estiamts!

    ResponElimina
  30. Sión, hola guapa,
    No tinc el plaer de tastar mai aquest pastís...Què original i exquisit, oi?
    Gràcies per compartir la recepta ;)
    Petons per tu i en Miquel!
    Feliç setmana,
    Marina

    ResponElimina
  31. Sion t'ha quedat espectacular!!! Quina bona idea això de la gelatina natural!!! Potser la faré, tot i que no soc gaire del conill, jo. Salutacions

    ResponElimina
  32. Quina combinació de sabors més bona. Queda un pastís boníssim per a fer un aperitiu. Una abraçada.

    ResponElimina
  33. Cristina
    Tot el conjunt queda amb una textura molt melosa.
    Petons

    Damilena
    Encara que porta una mica de feina, el resultat s’ho val, i en tens per varies vegades.
    Petons

    Starbase
    Queda força bé
    Una abraçada

    ResponElimina
  34. Ricard Sampere
    Amb sap greu, però esta tan bona jejeje
    Una abraçada

    ANNAFS
    Si la proves ja veuràs que el resultat es increïble
    Petons

    El Oteador de los Mercados
    I tan que val la pena la feina, perquè desprès la gaudeixes molt.
    Petons

    ResponElimina
  35. Massitet
    Estic molt contenta de haver preparat una recepta i que la posis al capdamunt de les teves pendents, això deu voler dir que t’agrada’t
    Una abraçada

    Marina
    Queda molt bo
    Petons

    ResponElimina
  36. Francesc
    També la pots fer amb pollastre o amb una altre carn suau.
    Una abraçada

    Asela Masiá
    Bé tant pot servir d’aperitiu com de primer plat acompanyat d’una bona amanida o patates fregides.
    Petons

    ResponElimina
  37. Sión, aquesta terrina me l'apunto! ha d'estar boníssima!

    ResponElimina
  38. carai!! t'ha quedat fantàstica!!!.. Jo també la vaig veure i la tinc a la llista de pendents... aviat caurà...

    ResponElimina
  39. Teresa
    Esta molt bona, encara que no quedi bé que jo ho digui, jejejejeje
    Petons

    StHilari
    Dons ja em diràs si la proves
    Una abraçada

    ResponElimina
  40. Que bona idea lo de la gelatina natural, pates de porc.
    Genial.
    Besets

    ResponElimina
  41. La gelatina dels ossos del conill seria suficient o cal el peuet.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars