PASTIS DE CONILL
Aquesta terrina és de la Revista Cuines del mes d’agost, encara que la vaig adaptar al gust de casa, va quedar boníssima i dona molt de joc.
Desprès de fer-la dues vegades, i que quan la tallava se'm desmuntava tota, vaig decidir provar de posar-hi gelatina, però al no tindre suc la única que em podria servir seria la natural. El resultat espectacular.
INGREDIENTS
8 cuixes de conill
3 cebes mitjanes
250 g ceps secs
50 g pinyons
1 cabeça d’alls
4 fulles llorer
Unes branques de farigola
Pebre negre
Oli d’oliva
Sal
1 peu de porc
Aigua
A una olla posem 1 litre i mig d’aigua, i el peu de porc tallat a quarts, sense sal ni pebre, que ens vagi deixant la seva gelatina, fins que quedi molt reduit, mentrestant anem preparant la resta.
Salpebrem el conill. Enrossim a una paella amb una mica d’oli.
Quan el tinguem, l’anem posant a una cassola, el cobrim amb l’oli, les herbes i els alls.
Deixem confitar a foc lent fins que sigui tou.
Posem els ceps a hidratar. ( Doncs no en tenia de frescos)
A la mateixa paella d’haver saltat el conill, sofregim la ceba tallada a la juliana. Quan la tinguem llesta, escorrem i reservem.
Amb el mateix oli saltem els bolets que ja tenim preparats, salpebrem-los i reservem.
Desossem el conill, tallem-lo a daus regulars i barregem amb la resta d’ingredients, en un bol.
Posem també els pinyons. Barregem molt bé.
Els peus ja ens hauran deixat la gelatina, que anirem posant de mica en mica encara calenta i barrejant-la molt bé, per tal que ens quedi ben incorporada. Si ens agrada també podem posar-hi la carn tallada a dauets petits, salpebrar-la per incorporar-la amb la resta d’ingredients, jo li vaig posar.
Omplim una terrina amb la farsa, posem-hi un pes a sobre i deixem un dia a la nevera.
Per muntar el plat, desemmotllem, tallem a llesques de ració.
Podem acompanyar-lo amb amanida, o patates fregides.
Sembla un plat fantàstic. Una mica laboriós, però d'aquests que et permeten prendre't l'aperitiu amb els amics i, després, quedar com una reina. Gràcies!
ResponEliminaUna abraçada
Sión, m'agradat molt aquest pastís, el deixo anotat, te una pinteta boníssima.
ResponEliminaMuxutxuak
M'agrada molt aquesta proposta. Trobo que els pastissos de carn freds o calents són una manera divertida de fer un plat més amè, no?
ResponEliminaLlàstima que des de fa 3 anys vaig deixar de menjar conill, i tot perquè en vaig tenir un a casa de mascota. Amb quina altra carn quedaria bé?
petonsss
Aquests pastissos sempre donen molt bon resultat i el teu es veu ben bo.
ResponEliminaMuas!
Trobo que és molt bona proposta , m'encanta i la pens fer a l'estiu per anar a menjar-ho un capvespre vora al mar. Una abraçada
ResponEliminaUna terrina molt bona, a casa mons pares els encantaria!!!
ResponEliminaPetonets
Sandra
A casa ens encanta el conill i les terrines, però junt, mai ho hem menjat! Si que vaig veure aquesta revista al Cuina i t'ha quedat estupenda!
ResponEliminaUn petó! :)
Amb la gelatina dels peus de porc segur que et va quallar perfecte. Aquestes terrines són espectaculars, tenen un tall preciós i molt vistós.
ResponEliminaT'ha quedat un plat digne d'un restaurant de luxe!
Hi ha rceptes com aquesta que només poden estar al teu bloc!... Una terrina boníssima i sana! A reveure!
ResponEliminaQuina bona pinta que fa!!!DEfinitivament nosaltres també hi afegiríem el peu de porc.
ResponEliminapetons gastronómics.
k curiós amb el conill, la meva sogre alucinaria jiji
ResponEliminapetons
Molt bon plat, i espectacular amb la vista. Aprofitarem per fer-ho en un sopar de luxe, quan inviti a la Belen Esteban, ara màxima promotora del conill, ja,ja...
ResponEliminaUna abraçada parella!
Hola,
ResponEliminaconill en terrina.. que bo que ha d'estar!! en prenc nota per que trobo que és una recepta sublim... Molt bé!! Petons,
una idea muy buena,ademas la carne de conejo es la mas sana que incluso se lo dan ya a los niños en sus primeras comidas.Y la idea de la gelatina natuiral te ha dado la union perfecta.
ResponEliminaBona recepte Sion
Miquel
Però que bo! No se m'hagués acudit mai un pastís com aquest, i molt ben trobada la solució de la gelatina!
ResponEliminaSé queb deu estar bo, però quan veig conill només passo a saludar-te.
ResponEliminaPetons.
Queti B
ResponEliminaEs una mica laboriós però el resultat ho mareig, doncs a taula te molt d’èxit
Petons
Rosa
I a mes a mes es molt bo si t’agrada el conill
Petons
Acabatdefer
Crec que amb pollastre o gall d’indi amb tota la resta d’ingredients també pot quedar molt bé
Petons
Gemma
ResponEliminaPer això vaig decidir de fer-lo, a taula quedes com una reina, jejeje
Petons
Xisca
Quina bona pensada a la vora del mar i amb bona companyia, encara ha de ser mes bo
Petons
Els fogons de la bordeta
Si els ho fas ja amb diràs el resultat
Petons
Anniki
ResponEliminaDons decideix-te i veuràs que queda deliciosa
Petons
Gemma
Abans de posar-li la gelatina dels peus no havia forma de que lligues, a lo millor perquè jo no li vaig posar el foie com diu la recepta original, ja que no m’agrada.
Petons
Mercé
Moltes gracies
Petons
Com Gat i Gos
ResponEliminaNo si troba gaire però li dona un toc interessant
Petons
Lidia
La recepta es amb conill però també és pot fer amb pollastre o amb alguna altre carn que t’agradi.
Petons
Tiriti
Moltes gracies, quan la "invitis" potser que a lo millor el conill de pagès com aquest no li agradi, potser es mes de la factoria del conill, jejeje
Una abraçada
La cuina de l´Eri
ResponEliminaEl resultat es una mica inesperat, boníssim, si el proves ja amb diràs
Petons
Miquel
La carn de conill es molt bona com molt bé dius, i tot el conjunt et fa quedar molt bé a taula.
Una abraçada
Visc a la cuina
ResponEliminaEl tercer va anar a la vençuda, i va sortir la solució jejeje
Petons
LA COCINERA DE BETULO
Sento que no t’agradi, però gracies per la visita
Petons
Molt bona idea i amalgama. Aquesta gelatina de peus de porc deu humitejar el conill ja que la seva carn jo la trobo sempre una mica seca, que no vol dir que no sigui excel.lent pel seu caràcter nutritiu.
ResponEliminaSalutacions!.
Una receta muy elaborada, pero el resutato es increible! Me apunto la receta, tiene que estar de muerte este pastel!
ResponEliminaFaig molt poques terrines, la veritat. Així amb conill ho trobo molt i molt original :)
ResponEliminaMentre llegia, cada cop tenia la boca amb més saliva.... ufff... Vaig a dormir, que ara tornaria a spar...
ResponEliminaJa la vaig veure i la tinc a la llista. Fa molt bona pinta... Uf amb la gana que tinc!
ResponEliminaPerò que pastís tan ric ... a més és dels que, fiques a la nevera, i pots anar consumint a poc a poc. Val la pena el treball perquè els resultats són excel lents i els rendibilitzar.
ResponEliminaOooooooooooohhhhhhhhhhhhh!
ResponEliminaAmb tant com ens agrada el conill!!! Ja tenia ganes de fer un pastís d'aquests, però les receptes que trobava no em convencien: no em refiava que sortissin!
Buf, aquest passa al capdamunt de la llista de receptes pendents!!
Gràcies, estiamts!
Sión, hola guapa,
ResponEliminaNo tinc el plaer de tastar mai aquest pastís...Què original i exquisit, oi?
Gràcies per compartir la recepta ;)
Petons per tu i en Miquel!
Feliç setmana,
Marina
Sion t'ha quedat espectacular!!! Quina bona idea això de la gelatina natural!!! Potser la faré, tot i que no soc gaire del conill, jo. Salutacions
ResponEliminaQuina combinació de sabors més bona. Queda un pastís boníssim per a fer un aperitiu. Una abraçada.
ResponEliminaCristina
ResponEliminaTot el conjunt queda amb una textura molt melosa.
Petons
Damilena
Encara que porta una mica de feina, el resultat s’ho val, i en tens per varies vegades.
Petons
Starbase
Queda força bé
Una abraçada
Ricard Sampere
ResponEliminaAmb sap greu, però esta tan bona jejeje
Una abraçada
ANNAFS
Si la proves ja veuràs que el resultat es increïble
Petons
El Oteador de los Mercados
I tan que val la pena la feina, perquè desprès la gaudeixes molt.
Petons
Massitet
ResponEliminaEstic molt contenta de haver preparat una recepta i que la posis al capdamunt de les teves pendents, això deu voler dir que t’agrada’t
Una abraçada
Marina
Queda molt bo
Petons
Francesc
ResponEliminaTambé la pots fer amb pollastre o amb una altre carn suau.
Una abraçada
Asela Masiá
Bé tant pot servir d’aperitiu com de primer plat acompanyat d’una bona amanida o patates fregides.
Petons
Sión, aquesta terrina me l'apunto! ha d'estar boníssima!
ResponEliminacarai!! t'ha quedat fantàstica!!!.. Jo també la vaig veure i la tinc a la llista de pendents... aviat caurà...
ResponEliminaTeresa
ResponEliminaEsta molt bona, encara que no quedi bé que jo ho digui, jejejejeje
Petons
StHilari
Dons ja em diràs si la proves
Una abraçada
Que bona idea lo de la gelatina natural, pates de porc.
ResponEliminaGenial.
Besets
La gelatina dels ossos del conill seria suficient o cal el peuet.
ResponElimina