dimarts, 15 de febrer de 2011

CARPACCIO DE BACALLÀ



INGREDIENTS

Bacallà remullat
Oli d’oliva
Tomàquet madur
Olivada negra

El bacallà un cop el tinguem remullat al punt, o si el comprem remullat, li traiem la pell i el posem sobre paper de cuina, per treure-li el màxim d’aigua, l’emboliquem ben fort amb paper film com si fos un caramel i el posem unes hores al congelador, així el podrem tallar molt fi.

Tallem el tomàquet, traiem les llavors i ratllem. Reservem

Quan volguem preparar-lo, a una plata per servir posarem una capa fina d'olivada, a sobre el bacallà que el farem a talls d’un mig centímetre, (si tenim maquina de tallar embotits ens anirà molt bé). A sobre el pintem amb el tomàquet ratllat i reguem amb oli d’oliva.

29 comentaris:

  1. Pues sí que te ha salido el corte fino, buenísimo...
    Yo lo preparo con los mismos ingredientes pero con el bacalao ahumado y sí que está muy bueno.
    Besitos

    ResponElimina
  2. Jo aquest el aig probar a un restaurant i ara al veure el teu m'has fet venir les ganes de fer-ho, me'l guardo. T'ha quedat fantàstic.

    Muas!

    ResponElimina
  3. T'ha quedat de cine...
    Que bo el trobey tindre que fer-ho
    Bessets
    http://desdelacuinadelhort.blogspot.com/

    ResponElimina
  4. TE ha quedado el corte muy finito. Un plato estupendo!

    ResponElimina
  5. Això és com un bacallà esqueixat "a lo modern", oi?
    Queda molt ben presentat, així tallat tan finet.

    Una abraçada

    ResponElimina
  6. Nosaltres el fem igual!!! Amb el tomaquet ratllat i la olivada...està boníssim
    Petons gastronómics....

    ResponElimina
  7. Té una pinta espectacular... jo hauria d'agafar nota pq a casa segur que els hi encantaria...
    Petonets

    ResponElimina
  8. Hola! llego a ti desde mi cocinita, cotilleando por la bloggoesfera, de un blog a otro.....me encantan tus recetinas, asi que ya tienes una nueva seguidora desde zaragoza, espero que estemos en contacto e intercambiemos recetillas....muchos besicos maños!!!

    http://anicaensucocina.blogspot.com/

    ResponElimina
  9. Hola! llego a ti desde mi cocinita, cotilleando por la bloggoesfera, de un blog a otro.....me encantan tus recetinas, asi que ya tienes una nueva seguidora desde zaragoza, espero que estemos en contacto e intercambiemos recetillas....muchos besicos maños!!!

    http://anicaensucocina.blogspot.com/

    ResponElimina
  10. Bacalaooooo.....a mi me encanta!!.....y esta receta se ve genial....la combinacion de tomates con aceitunas y el bacalao fino lo hacen ser una maravilla.....delicioso!!......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  11. Si és que el bacallà és com una camisa blanca: fons d'armari imprescindible! Aquest sembla molt apte per a una picada estilosa... i que bo que deu estar!
    Besets

    ResponElimina
  12. Una versió moderna i de luxe de l'esqueixada de bacallà. Ideal per un dia de convidats de quedar bé ;)

    ResponElimina
  13. Como me gustaaa!...me lo llevo enterito.
    Besets.

    ResponElimina
  14. Hola,
    Una recepta que mai falla! Si t'agrada el bacallà... és deliciós!! Ja en menjaria un platet ara mateix! Petons

    ResponElimina
  15. Huauuuuuuuuuu que bó.
    La recepta me la quede.
    Besets

    ResponElimina
  16. Aquest carpaccio s'ha de provar, no n'he fet mai de bacallà, sempre de vedella, o sigui que m'ho apunto!

    ResponElimina
  17. Nosaltres el fem igual,amb el tomaquet ratllat menys les olives, no la poso, me agrada molt el bacalla
    una abraçada
    miquel

    ResponElimina
  18. Goyi
    Con el bacalao ahumado le debe dar un toque especial
    Besos

    Gemma
    Es bo i fàcil de fer
    Petons

    Teresa
    Si el fas ja amb diràs
    Petons

    ResponElimina
  19. Damilena
    Es la gracia del carpaccio, que sea muy fino
    Besos

    Margarida
    Si no deixa de ser casi lo mateix, porta tomàquet, oli i olives, també pots posar-hi ceba, ratllada amb el tomàquet.
    Petons

    Com Gat i Gos
    Es un plat mol fàcil i refrescant
    Petons

    ResponElimina
  20. Tast de cuina
    Si el proves segur que t’agradarà
    Petons

    Anica
    Gracias por tu visita, ahora me paso por tu blog.
    Besos

    Foodtravelandwine
    Muchas gracias, es un plato muy sabroso
    Besos

    ResponElimina
  21. Queti B
    Tens raó el bacallà es bo de totes les maneres.
    Petons

    Gemma
    Si com li he dit a la Margarida no deixa de ser una esqueixada amb una presentació diferent i que et fa queda molt bé
    Petons

    La cuina de l’estany
    I amb un resultat molt bo
    Petons

    ResponElimina
  22. Mesilda
    I que el gaudeixis
    Petons

    La cuina de l´Eri
    A taula sempre l’agraeixen
    Petons

    Orquidea59
    Si el proves ja amb diràs
    Petons

    ResponElimina
  23. Visc a la cuina
    Si t’agrada el bacallà de ben segur que tindrà èxit
    Petons

    Miquel
    Es un plat que a taula queda molt bé i te èxit
    Una abraçada

    ResponElimina
  24. Que bó!!!
    Té una pinta.....genial!!
    Ha d'estar bonísim.
    Petonets.

    ResponElimina
  25. Trobo que ha de ser molt bo. Que passa finíssimament...

    ResponElimina
  26. El carpaccio és la meva assignatura pendent, no em queda bé, em queda mullat, conforme el vaig tallant em fa aigua!. Consultes:

    Quantes hores de congelador i quant temps abans de tallar-lo l'he de treure?.

    A veure si a la propera me'n surto!

    ResponElimina
  27. Joana
    Esta molt bo, si el proves ja amb diràs
    Petons

    Cristina
    Bé no es fas mai prou sempre en falta.
    Petons

    Gloria
    Abans de embolicar-lo amb el film, l’embolico amb paper de cuina per treure-li molt bé l’aigua, i el congelo un dia per l’altre, el trec del congelador i el tallo amb la maquina molt primet, llavors no fa aigua.
    Desitjo que et surti bé la propera
    Petons

    ResponElimina
  28. A casa ens encanta però sempre l'he comprat fet. La pròxima vegada el prepararé jo ;)

    Petonets!

    ResponElimina