dijous, 10 de febrer de 2011

SEGURÍ o BISBALENC




A Sant Pau de Segúries (Ripollès) en diuen Segurí, es el mateix tipus de postra que va farcit de crema o de cabell d’àngel

Quan el mes de Juny varem assistir a la classe del Monogràfic de rebosteria catalana, del Espai del consum de Bonpreu, la xef Marina Farell, entre altres postres ens va ensenyar de fer aquest, que es deliciós. (pel meu gust)

INGREDIENTS

1 massa de full fresca
250 g cabell d’àngel
1 ou
100 g pinyons
200 sucre

Estenem la massa de full sobre un paper sulfuritzat. Tallem que ens quedi en forma de rectangle. Posem el cabell d’àngel al centre de forma longitudinal. Pintem els extrems de la massa, amb ou batut i tanquem sobre si mateixa.

Donem la volta a la massa per tal que la part mes bonica ens quedi a la banda de sobre.

Pintem la massa amb ou batut, la espolsinem amb sucre i afegim uns quants pinyons.

Posem a coure al forn a 180ºC durant uns trenta minuts, fins que la pasta quedi ben daurada

Deixem refredar abans de tallar-lo.

41 comentaris:

  1. Que bo!!! i fàcil! Potser avui en faig un. Farcit de crema també és boníssim. Jo en dic Bisbalenc, que em queda més a prop.
    Una abraçada

    ResponElimina
  2. Jo també el conec com a bisbalenc, de fet l'he menjat sempre allà i és boníssim! T'ha quedat amb un color preciós!
    Petonets,
    Sandra

    ResponElimina
  3. Quina bona pinta!!! I no s'han cremat gens els pinyons que sempre es un perill.... petons gastronómics

    ResponElimina
  4. Yo lo he comido, y de verdad que es delicioso, tanto la pasta como el relleno. Y además ahora ya conozco el nombre, que no lo sabía!!!
    bsts. maite

    ResponElimina
  5. Senzill i boníssim, per esmorzar o berenar és sensacional. No sabia que en deien així a Sant Pau de Seguries!

    ResponElimina
  6. Que bo! No n'havia sentit parlar mai. Una abraçada.

    ResponElimina
  7. Pels del Empordà "Bisbalenc", boníiiiiissim i molt fàcil de fer!!!!!

    ResponElimina
  8. Un pastís sensacional, que sempre que ens acostem pel Baix Empordà, segur que cau.

    ResponElimina
  9. Que bo!El cabello y el hojaldre combinan a la perfeccion.
    Besets.

    ResponElimina
  10. Gemma
    El nom genèric es el de Bisbalenc, farcit amb crema també esta deliciós
    Petons

    Elsfogonsdelabordeta
    Si es el nom mes general.
    Petons

    Com a Gat i Gos
    Moltes gracies.
    Petons

    ResponElimina
  11. Don Camilo y Caldereta
    Es un pastel típico de la zona de La Bisbal de l’Empordà.
    Besos

    Gemma
    Quan la Marina el va fer nosaltres no sabíem que es deia Bisbalenc, doncs sempre l’aviem menjat com a Segurí.
    Petons

    Asela Masiá
    Es un pastis molt tipic.
    Petons

    ResponElimina
  12. Xaro
    I per els de Sant Pau es Seguri, però es mengi on es mengi boníssim, jejeje
    Petons

    Gloria
    Nosaltres normalment el mengem a Sant Pau – Segurí
    Petons

    Mesilda
    Tens molta raó la combinació es perfecta
    Petons

    ResponElimina
  13. Ja ho crec que és boníssim! A casa cau sempre que he d'anar ràpid a fer unes bones postres. I farcit de crema, mmmh..... també, però ja has de fer la crema i trigues més.
    Petons

    ResponElimina
  14. Un pastís sensacional els pinyons i el cabell d’àngel guauuuuuu
    una abraçada
    miquel

    ResponElimina
  15. M'agrada la barreja de sabors del canell d'ángel i pasta de full.
    un petonet

    ResponElimina
  16. Quina delicia, aquesta coca m'agrada amb el cabell dàngel i els pinyons.
    Petons.

    ResponElimina
  17. Ara mateix me'n menjaria un tros... o dos... o més!

    ResponElimina
  18. Que bó, amb eixos pinyons... ummmm
    Sensacional
    bessets
    http://desdelacuinadelhort.blogspot.com/

    ResponElimina
  19. Li diguen com li diguen: SENSACIONAL!!! Besades Sion!!!

    ResponElimina
  20. Hola,
    Amb aquest coloret dauradet... ha d'estar boníssim. Una abraçad

    ResponElimina
  21. Orquidea59
    O es, de debo
    Petons

    Margarida
    Mira que es ràpid de prepara i rapidíssim de menjar jejeje
    Petons

    Miquel
    El complement ideal per un pastis
    Una abraçada

    ResponElimina
  22. Neus
    Una parella perfecta
    Petons

    LA COCINERA DE BETULO
    Tu o has dit una delícia
    Petons

    Visc a la Cuina
    La propera ten guardo un trosset
    Petons

    ResponElimina
  23. Teresa
    Boníssim, gracies
    Petons

    Francesc
    Quan tel menges el nom es el de menys
    Una abraçada

    ResponElimina
  24. La rebosteria amb cabell d'àngel la trobo boníssima, i segons el meu punt de vista li dóna un toc de catalanitat! LLàstima que no sàpiga fer cabell d'àngel! sóc un desastre!
    T'ha quedat ben rebufó ;), petonarros!

    ResponElimina
  25. Hola Sion, guapa tu


    aquest tipus de postre sempre es Benvingut a una taula

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  26. A mi me gustan todos los tipos de pasteles, ó pastisets, que lleven cabello de ángel. Este te ha quedado de lujo. Menos mal que vives lejos que si no me presentaría a tú puerta a pedir!

    ResponElimina
  27. Què bo! sóc addicta a qualsevol pasta farcida amb cabell d´àngel... i a més gràcies a la vostra entrada ja sé una mica més de tradició i topònims

    ResponElimina
  28. Ai, que bo que és el bisbalenc!! I jo encara el tinc pendent de fer. :(
    Us ha quedat fantàstic Sion!
    Petons!

    ResponElimina
  29. Amb tanta temptació, i tan rebona, qui comença l'operació bikini? Potser em caldrà mirar un banyador d'aquests de faixeta... ;))

    ResponElimina
  30. très appétissant et bien présenté
    bonne soirée

    ResponElimina
  31. Ostres no tenía ni ideia de que es deia així!!! A casa ho fem i ens encanta!!!! Queda maquíssim amb aquesta forma!!! Petons i bon cap de setmana

    ResponElimina
  32. Jo tampoc sabia el nom tot i que en fem moltes vegades. A casa en diem " braÇ de pasta de full am cabell d' angel".
    T' ha quedat molt bé!

    ResponElimina
  33. Acabatdefer
    La rebosteria amb cabell d’àngel i pasta de full per a mi es la millor,jo tinc una carbassa esperant per preparar el cabell d’àngel, parar la recepta quan la tingui fet.
    Petons

    SUSANNA
    Tu o has dit, sempre queda ve taula
    Petons

    Damilena
    Los pasteles con cabello de ángel son mis preferidos, si vienes avísame con tiempo jejeje
    Besos

    ResponElimina
  34. Cristina
    Que bé ja no amb sento sola, jo també son addicta al cabell d’àngel
    Petons

    Mercè
    Moltes gracies.
    Petons

    Queti B
    Jo també crec que tindrem que buscar un banyador amb faixeta jejeje
    Petonets

    ResponElimina
  35. Fimere
    Muchas gracias
    Besos

    Elvira
    Mira, es digui com es digui, esta boníssim, bon cap de setmana
    Petonets

    ANNAFS
    Segons la zona te un nom o un altre, però el resultat boníssim. Moltes gracies
    Petons

    ResponElimina
  36. Amb aquestes postres tens l'èxit assegurat! i és que la combinació de la pasta de full i cabell d'àngel és perfecta!
    Petonets!

    ResponElimina
  37. Que rico, me gusta el hojaldre, el cabello de angel, los piñones, osea tooodooooo!! jejeje...me llevo la receta.
    Besos

    ResponElimina
  38. Teresa
    Penso exactament lo mateix, la pasta de full amb el cabell d’àngel m’encanta
    Petons

    Crismas
    Si lo haces espero que te guste tanto como a mí.
    Besos

    ResponElimina
  39. És boníssim.
    A casa en diem les postres d'emergència. Sempre que cal fer algunes postres i hi ha poc temps el fem, i la setmana passada que no teniem cabell d'àngel el vam farcir de compota de poma I TAMBÉ VA SORTIR ESPLÈNDID!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  40. Dolça
    Amb compota de poma també deu d’estar deliciós, la propera provaré.
    Petons

    ResponElimina