SEGURÍ o BISBALENC
A Sant Pau de Segúries (Ripollès) en diuen Segurí, es el mateix tipus de postra que va farcit de crema o de cabell d’àngel
Quan el mes de Juny varem assistir a la classe del Monogràfic de rebosteria catalana, del Espai del consum de Bonpreu, la xef Marina Farell, entre altres postres ens va ensenyar de fer aquest, que es deliciós. (pel meu gust)
INGREDIENTS
1 massa de full fresca
250 g cabell d’àngel
1 ou
100 g pinyons
200 sucre
Estenem la massa de full sobre un paper sulfuritzat. Tallem que ens quedi en forma de rectangle. Posem el cabell d’àngel al centre de forma longitudinal. Pintem els extrems de la massa, amb ou batut i tanquem sobre si mateixa.
Donem la volta a la massa per tal que la part mes bonica ens quedi a la banda de sobre.
Pintem la massa amb ou batut, la espolsinem amb sucre i afegim uns quants pinyons.
Posem a coure al forn a 180ºC durant uns trenta minuts, fins que la pasta quedi ben daurada
Deixem refredar abans de tallar-lo.
Que bo!!! i fàcil! Potser avui en faig un. Farcit de crema també és boníssim. Jo en dic Bisbalenc, que em queda més a prop.
ResponEliminaUna abraçada
Jo també el conec com a bisbalenc, de fet l'he menjat sempre allà i és boníssim! T'ha quedat amb un color preciós!
ResponEliminaPetonets,
Sandra
Quina bona pinta!!! I no s'han cremat gens els pinyons que sempre es un perill.... petons gastronómics
ResponEliminaYo lo he comido, y de verdad que es delicioso, tanto la pasta como el relleno. Y además ahora ya conozco el nombre, que no lo sabía!!!
ResponEliminabsts. maite
Senzill i boníssim, per esmorzar o berenar és sensacional. No sabia que en deien així a Sant Pau de Seguries!
ResponEliminaQue bo! No n'havia sentit parlar mai. Una abraçada.
ResponEliminaPels del Empordà "Bisbalenc", boníiiiiissim i molt fàcil de fer!!!!!
ResponEliminaUn pastís sensacional, que sempre que ens acostem pel Baix Empordà, segur que cau.
ResponEliminaQue bo!El cabello y el hojaldre combinan a la perfeccion.
ResponEliminaBesets.
Gemma
ResponEliminaEl nom genèric es el de Bisbalenc, farcit amb crema també esta deliciós
Petons
Elsfogonsdelabordeta
Si es el nom mes general.
Petons
Com a Gat i Gos
Moltes gracies.
Petons
Don Camilo y Caldereta
ResponEliminaEs un pastel típico de la zona de La Bisbal de l’Empordà.
Besos
Gemma
Quan la Marina el va fer nosaltres no sabíem que es deia Bisbalenc, doncs sempre l’aviem menjat com a Segurí.
Petons
Asela Masiá
Es un pastis molt tipic.
Petons
Xaro
ResponEliminaI per els de Sant Pau es Seguri, però es mengi on es mengi boníssim, jejeje
Petons
Gloria
Nosaltres normalment el mengem a Sant Pau – Segurí
Petons
Mesilda
Tens molta raó la combinació es perfecta
Petons
Hummmmmm, es veu delisios !
ResponEliminaBesets
Ja ho crec que és boníssim! A casa cau sempre que he d'anar ràpid a fer unes bones postres. I farcit de crema, mmmh..... també, però ja has de fer la crema i trigues més.
ResponEliminaPetons
Un pastís sensacional els pinyons i el cabell d’àngel guauuuuuu
ResponEliminauna abraçada
miquel
M'agrada la barreja de sabors del canell d'ángel i pasta de full.
ResponEliminaun petonet
Quina delicia, aquesta coca m'agrada amb el cabell dàngel i els pinyons.
ResponEliminaPetons.
Ara mateix me'n menjaria un tros... o dos... o més!
ResponEliminaQue bó, amb eixos pinyons... ummmm
ResponEliminaSensacional
bessets
http://desdelacuinadelhort.blogspot.com/
Li diguen com li diguen: SENSACIONAL!!! Besades Sion!!!
ResponEliminaHola,
ResponEliminaAmb aquest coloret dauradet... ha d'estar boníssim. Una abraçad
Orquidea59
ResponEliminaO es, de debo
Petons
Margarida
Mira que es ràpid de prepara i rapidíssim de menjar jejeje
Petons
Miquel
El complement ideal per un pastis
Una abraçada
Neus
ResponEliminaUna parella perfecta
Petons
LA COCINERA DE BETULO
Tu o has dit una delícia
Petons
Visc a la Cuina
La propera ten guardo un trosset
Petons
Teresa
ResponEliminaBoníssim, gracies
Petons
Francesc
Quan tel menges el nom es el de menys
Una abraçada
La rebosteria amb cabell d'àngel la trobo boníssima, i segons el meu punt de vista li dóna un toc de catalanitat! LLàstima que no sàpiga fer cabell d'àngel! sóc un desastre!
ResponEliminaT'ha quedat ben rebufó ;), petonarros!
Hola Sion, guapa tu
ResponEliminaaquest tipus de postre sempre es Benvingut a una taula
mil petonets Susanna
A mi me gustan todos los tipos de pasteles, ó pastisets, que lleven cabello de ángel. Este te ha quedado de lujo. Menos mal que vives lejos que si no me presentaría a tú puerta a pedir!
ResponEliminaQuè bo! sóc addicta a qualsevol pasta farcida amb cabell d´àngel... i a més gràcies a la vostra entrada ja sé una mica més de tradició i topònims
ResponEliminaAi, que bo que és el bisbalenc!! I jo encara el tinc pendent de fer. :(
ResponEliminaUs ha quedat fantàstic Sion!
Petons!
Amb tanta temptació, i tan rebona, qui comença l'operació bikini? Potser em caldrà mirar un banyador d'aquests de faixeta... ;))
ResponEliminatrès appétissant et bien présenté
ResponEliminabonne soirée
Ostres no tenía ni ideia de que es deia així!!! A casa ho fem i ens encanta!!!! Queda maquíssim amb aquesta forma!!! Petons i bon cap de setmana
ResponEliminaJo tampoc sabia el nom tot i que en fem moltes vegades. A casa en diem " braÇ de pasta de full am cabell d' angel".
ResponEliminaT' ha quedat molt bé!
Acabatdefer
ResponEliminaLa rebosteria amb cabell d’àngel i pasta de full per a mi es la millor,jo tinc una carbassa esperant per preparar el cabell d’àngel, parar la recepta quan la tingui fet.
Petons
SUSANNA
Tu o has dit, sempre queda ve taula
Petons
Damilena
Los pasteles con cabello de ángel son mis preferidos, si vienes avísame con tiempo jejeje
Besos
Cristina
ResponEliminaQue bé ja no amb sento sola, jo també son addicta al cabell d’àngel
Petons
Mercè
Moltes gracies.
Petons
Queti B
Jo també crec que tindrem que buscar un banyador amb faixeta jejeje
Petonets
Fimere
ResponEliminaMuchas gracias
Besos
Elvira
Mira, es digui com es digui, esta boníssim, bon cap de setmana
Petonets
ANNAFS
Segons la zona te un nom o un altre, però el resultat boníssim. Moltes gracies
Petons
Amb aquestes postres tens l'èxit assegurat! i és que la combinació de la pasta de full i cabell d'àngel és perfecta!
ResponEliminaPetonets!
Que rico, me gusta el hojaldre, el cabello de angel, los piñones, osea tooodooooo!! jejeje...me llevo la receta.
ResponEliminaBesos
Teresa
ResponEliminaPenso exactament lo mateix, la pasta de full amb el cabell d’àngel m’encanta
Petons
Crismas
Si lo haces espero que te guste tanto como a mí.
Besos
És boníssim.
ResponEliminaA casa en diem les postres d'emergència. Sempre que cal fer algunes postres i hi ha poc temps el fem, i la setmana passada que no teniem cabell d'àngel el vam farcir de compota de poma I TAMBÉ VA SORTIR ESPLÈNDID!
PTNTS
Dolça
Dolça
ResponEliminaAmb compota de poma també deu d’estar deliciós, la propera provaré.
Petons