dimecres, 15 de juny de 2011

CISTELLETS D'AMANIDA RUSSA




Amb aquesta recepta participo a La recepta del 15, del mes de juny que organitzen Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta

  INGREDIENTS

250 g patates
200 g mongeta tendre
200 g pèsols
1 llauna de tonyina amb oli
6 barretes de surimi
3 ous durs
Olives farcides
8 llagostins
Maionesa
Fulles d'enciam iceberg

Posem a bullir els ous com tinguem costum de fer-ho, pelem i reservem.

Bulliren les verdures amb un polsim de sal i cadascuna per separat. Quan les tinguem cuites les reservem fins que siguin fredes.

Bullim els llagostins, amb aigua i un polsim de sal durant uns dos minuts, escorrem i refredem amb aigua i gel, per talla’ls-hi la cocció. Reservem.

Tallem les barretes de surimia trossets petis. Reservem

Tallem les olives també a trossets. Reservem

Escorrem la tonyina del seu oli. Reservem

Netegem les fulles de l'enciam procurant que ens en quedin dues de juntes doncs se'ns aguantarà millor, posem sobre paper absorbent per traure’ls-hi tota l'aigua que pugui quedar.

Quan tinguem la verdura freda la posem a un bol, afegim un raig d'oli i remenem, els ous que també se hauran refredat, els tallem petits reservant-ne un per decorar, els posem amb la verdura, afegim-hi las barretes de surimi, les olives, la tonyina i unes cullerades de maionesa (en aquest cas es comprada i la quantitat és a gust de cadascú) remenem molt bé perquè quedin ben incorporats tots els ingredients.

A un plat posem les fulles de l'enciam, a dintre posarem l’amanida, acompanyem amb el mig ou i els llagostins que prèviament em pelat.   


30 comentaris:

  1. Quina presentació, avui es tot un luxe passejar per la red.
    Petonets

    ResponElimina
  2. Una receta muy buena y la presentación muy graciosa. Una esalada perfecta para estos días de calor!
    Besos!

    ResponElimina
  3. L'amanida russa m'encanta, sobretot la que fa ma mare! jejeje Però mai l'he menjada tan ben presentada!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. M'agrada molt la ensaladilla russa i és molt original presentar-ka així! M'ha encantat :)

    un petó!!

    ResponElimina
  5. Quina presentació més original per una ensaladilla russa! A vegades un pla diari es pot convertir en un plat de diumenge només vigilant la presentació. Pels ulls mengem molt!
    Petons

    ResponElimina
  6. Que delicia de ensalada y que bien presentada!!.....me encanto!!......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  7. La ensalada buenisima...la presentacion como siempre de 10!
    Besets.

    ResponElimina
  8. Sión,
    t'ha eixit una amanida de luxe; tens molta raó que la presentació dóna valor als plats. El teu, de 10.
    Besets

    ResponElimina
  9. Quina presentació més maca! Donen ganes de posar-s'hi ara mateix a fer-la! Petonets

    ResponElimina
  10. m'encanta el cistellet !!! super original .

    petonets

    ResponElimina
  11. A casa ens agrada molt l'amanida russa i presentada així és tot un luxe.

    ResponElimina
  12. Que ben posadet tot... m'agrada molt la teva amanida!

    ResponElimina
  13. Sion, quina presentació més bonica i elegant! M'ha agradat moltíssim!
    Petons!

    ResponElimina
  14. otra bonita y buena ensalada Sion
    miquel

    ResponElimina
  15. Quina presentació més xula liheu fet a aquesta ensaladilla!! boníssima!

    ResponElimina
  16. Aquesta amanida russa presentada així és de primera! Dins d'aquest cistellet d'enciam la fa encara més refrescant! Molt bona idea! Petons.

    ResponElimina
  17. Quina amanida tan fresqueta i tan ben presentada Sión... així menja amanida fins el que diu que no li vé de gust, perquè enytra pels ulls! A reveure macos!

    ResponElimina
  18. L'ensaladilla russa és un clàssic que agrada a tothom ,a grans i a petits. I presentada amb aquesta cistelleta d'enciam es converteix en un plat de diumenge d'estiu sensacional!

    ResponElimina
  19. Ep...

    Quantes amanidetes estic veient, i la rusa no es queda enrere, el meu marit sempre que fa una mica de bo ja me la demana, m'emporto un xic ;)

    ResponElimina
  20. Neus
    Si avui sembla que tots estiguem a l’estiu amb tantes amanides
    Petons

    Damilena
    Una buena presentación hace mucho a un plato
    Besos

    Elsfogonsdelabordeta
    Els plats de les mares son intocables, m’encanta poder participar, esperant el pròxim 15
    Petonets

    ResponElimina
  21. Aniki
    No deixa de ser una simple “ensaladilla” però ben presentada
    Petonets

    Señorita mandarina
    Muchas gracias
    Besos

    Silvia
    I tan que per els ulls també es menja, un plat amb una bona presentació, pot semblar un altre cosa
    Petonets

    ResponElimina
  22. Foodtravelandwine
    Muchas gracias
    Besos

    Mesilda
    La presentació es molt important ja que també mengem amb els ulls
    Petons

    Queti B
    Com molt bé dius la presentació es una part important dels plats
    Petons

    ResponElimina
  23. La cuina de l’Eri
    La presentació fa molt a un plat i si a més a més es bo, millor
    Petonets

    Isabel
    I molt senzill de fer
    Molts petons

    Cristina
    Sembla un altre plat
    Un peto

    ResponElimina
  24. Visc a la cuina
    Queda la mar de recollidet
    Petonets

    Mercè
    Tenia de fer quelcom diferent per presentar una simple amanida russa
    Un peto

    Miquel
    Estem a la setmana de les amanides
    Una abraçada

    ResponElimina
  25. Teresa
    La presentació fa molt
    Un petonas

    Montse de Sants
    No deixa de ser una simple “ensaladilla” però presentada amb el cistellet
    Petons

    Mercè
    D’això es tracta de fer més atractius els plats de sempre
    Un petonas

    ResponElimina
  26. Gemma
    Es fer un plat senzill, i que sembli de diumenge
    Petonets

    Petita Cuina
    Una ensaladilla presentada maca sempre fa mes de diumenge
    Petons

    ResponElimina
  27. Quina bona fila.

    Una magnífica presentació!

    ResponElimina
  28. Hola Sió! quina bona idea utilitzar l'enciam com a recipient! t'ha quedat maquíssima aquesta amanida! molts petonets i bon cap de setmana

    ResponElimina
  29. Em quedo amb la gran idea de fer el cistellet amb enciam...això si...no sé si tindré tanta traça com tu! Genials i molt estiuencs!!!

    ResponElimina