TAPAS DE MUNTANYA
FLOR DE SAÜC
Aquesta tapa ens la van servir una de les vegades que varem anar a dinar a la Fonda Xesc de Gombrèn, i com que els caps setmana tenim un Saüc molt a la vora i ja tenia flor, vaig aprofitar per prepara la tapa.
INGREDIENTS
Flors de Saüc
4 cullerades soperes de farina de tempura
¾ de got d’aigua molt freda
Sal
Oli d’oliva
Esbaldim les flors, separem per branquetes i deixem que escorri tota l’aigua.
Prepararem la tempura, a un cassó una mica ampli posem la farina, la sal i l’aigua, sobretot molt freda, remenem perquè s’incorporin els ingredients.
Mentrestant posem al foc una paella amb una bona quantitat d’oli, quan el tinguem calent, anem mullant les branquetes amb la tempura i les posem a l’oli posant-ne poca quantitat cada vegada, doncs nomes es volta i volta, al treure de la paella posarem sobre paper absorbent, per eliminar l’oli sobrant.
CARRERETES O CAMASECS
Aquests son els primers bolets d’aquesta temporada, per tan els més preuats i saborosos.
INGREDIENTS
Carreretes
Sal
Oli d’oliva
Netegem molt bé les carreretes.
Posem oli a una paella, quan sigui calent hi posem el bolets, fins que s’hagin begut la seva pròpia aigua, un polsim de sal, donem unes quantes voltes i llestos.
No he tastat mai la flor de saüc, la veritat. Tinc curiositat :)
ResponEliminaAmb les carreretes, m'has fet recordar els meus caps de setmana al bergadà... però ja parlo de fa quasi 15 anys... i tb alguna escapada a la Fonda Xesc de Gombrèn, quan ja cuinaven de conya, però eren molt menys mediàtics...
ResponEliminaHas concentrat el sabor de la muntanya a taula. Les dues tapes tenen un aspecte sensacional... i això de les flors em sembla molt original. Et felicite, artistassa!
ResponEliminaFlors amb témpura !!!! quina bona idea, avuí m'has sorprès i molt !!
ResponEliminapetonets
que cosa mas curiosa
ResponEliminaunes tapes fantastiques.. i no em faria res fer una tapeta d'aquestes encara que fos a la vora del mar ..
ResponEliminaNo l'he testada mai, però segur que está molt bo.
ResponEliminaMuxus
Mai he provat la flor de sauc però es veu ben bona amb aquesta tempura tan fina que t'ha quedat! A veure si trobo on la venen i ho provo :)
ResponEliminaUn petó!!
No he probado ninguna de las dos,que curiosa la de sauc...es la segunda receta que veo con esta flor.
ResponEliminaBesets.
Sion, simplement : espectacular!!
ResponEliminaLes dues me les menjaria ben a gust, però les flors de sauc em desperten la curiositat!
ResponEliminaPetonets
Sandra
No sabria quines triar...potser faria un tastet de totes, però a ciutat,eh?
ResponEliminaSión, me uno a la opinión del común amigo Josep, fantástic les dues tapes,.....salutaçións paco
ResponEliminaA prop de Camprodóm també vaig tastar les flors de sauc i les vaig trobar molt curioses i bones.
ResponEliminaPetonets
No he tastat mai aquestes flors, quin gust tenen?
ResponEliminaLes carreretes deuen ser ben bones.
Petons.
Sera la flor de sauco en castellano??....que cosa mas interesante....ya imagino lo deliciosa.....felicitaciones!!.......Abrazotes, Marcela
ResponEliminaOhhh! quina sort poder tenir a l'abast la flor de saüc. L'altre dia vaig veure unes galetes i ara aquesta tapeta. Em sembla ESPECTACULAR!!!!
ResponEliminaPetonets
Como me gustan a mi esas florecitas de sauco! Yo las hago en limonada ( una receta de mi madre) pero como en la zona de Castellon no las encuentro me quedo con las ganas.Me encantan los platos con flores!
ResponEliminaQuina tapa més més original i curiosa, haurem de buscar saücs! Bon cap de setmana!
ResponEliminaOh, m'he quedat ben sorpresa, amb la flor de saüc només en faig infusió. I es nota el gust de la flor? Deu quedar sensacional!
ResponEliminaI la tapa de carreretes em sembla deliciosa, m'encanten!
Starbase
ResponEliminaS’han de menjar amb una tempura fina i suau, ja que tenen un sabor molt fi.
Una abraçada
Ricard Sampere
Lo bo de la Fonda Xesc es que no se lis ha pujat l’estrella al cap i continuen igual, en quan a les carreretes celebro que et portin bons records.
Una abraçada
Queti B
Per això l’enunciat, dos tapes bones i barates, te las don la natura
Molts petons
Isabel
ResponEliminaNosaltres també ens varem sorprendre al menjar-les per primer cop
Un peto
Señorita mandarina
Si, no es una tapa usual
Besos
StHilari
El de menys es on es mengen, a la muntanya o la vora de la mar, encara que nosaltres som més de seca, jejeje
Una abraçada
Rosa
ResponEliminaEs original.
Petonets
Anniki
No crec que venguin la flor de saüc, encara que tot pot ser
Petons
Mesilda
Les carreretes son mes usuals, també sen diuen corretjoles, cama-secs, o falsament moixernons.
Petons
Josep
ResponEliminaMoltes gracies
Una abraçada
Elsfogonsdelabordeta
Tenen un gust molt suau
Petonets
Cristina
Totes dues estan bones, tant a la muntanya com a la ciutat
Petons
Paco
ResponEliminaMoltes gracies, però es que em mireu amb bons ulls
Una abraçada
Neus
Es que per aquella zona hi ha molts saücs
Petonets
LA COCINERA DE BETULO
Tenen un gust molt suau
Petons
Foodtravelandwine
ResponEliminaSi es la flor del saúco, y queda muy sabrosa
Besos
La cuina de l’Eri
Si en tenim un a quatre passes, i aprofitant doncs els caps de setmana ja tenim tapa
Petons
Damilena
Hechas con limonada también deben quedar buenas nunca las he probado así, seria interesante tener la receta.
Besos
Teresa
ResponEliminaEs senzilla i rapida de fer
Petonets
Gemma
Es un sabor molt fi i queda força bé, les carreretes també ens encanten
Molts petons
Vés per on jo aquest any n'he fet bunyols i ens han encantat! Aquesta tempura també ha de ser deliciosa!
ResponEliminaMe parece de lo más curioso, un abrazo y buen domingo.
ResponEliminaQuines tapes més bones i més vistoses. M'ha encantat la tempura de flor de saüc. L'he trobat molt original!
ResponEliminaPetons!
Anna
La flor de saüc arrebossada encara no l' he provat, però la tinc a pendents que diuen per aquí que és molt bona i de saüquers no ens en falten. Les carreretes són tan gustoses que no els cal res mes!
ResponEliminaSion, sempre és un gust venir a casa vostra a descobrir noves tapes com aquesta tan original!
ResponEliminaPetons!
Visc a la Cuina
ResponEliminaEs la meva recepta pendent, quan la baix veure al teu bloc
Petons
Sara
Muchas gracias
Besos
La taula d’en Bernat
Son fàcils, bones i econòmiques, que mes es pot demanar
Petonets
Annafs
ResponEliminaLo bo d’aquestes receptes, es que les trobes per la muntanya
Molts petons
Mèrce
El gust es nostre també
Un petonas