dijous, 9 de juny de 2011

TAPAS DE MUNTANYA



FLOR DE SAÜC

Aquesta tapa ens la van servir una de les vegades que varem anar a dinar a la Fonda Xesc de Gombrèn, i com que els caps setmana tenim un Saüc molt a la vora i ja tenia flor, vaig aprofitar per prepara la tapa.

INGREDIENTS

Flors de Saüc
4 cullerades soperes de farina de tempura
¾ de got d’aigua molt freda
Sal
Oli d’oliva

Esbaldim les flors, separem per branquetes i deixem que escorri tota l’aigua.

Prepararem la tempura, a un cassó una mica ampli posem la farina, la sal i l’aigua, sobretot molt freda, remenem perquè s’incorporin els ingredients.

Mentrestant posem al foc una paella amb una bona quantitat d’oli, quan el tinguem calent, anem mullant les branquetes amb la tempura i les posem a l’oli posant-ne poca quantitat cada vegada, doncs nomes es volta i volta, al treure de la paella posarem sobre paper absorbent, per eliminar l’oli sobrant.





CARRERETES  O  CAMASECS

Aquests son els primers bolets d’aquesta temporada, per tan els més preuats i saborosos.

INGREDIENTS

Carreretes
Sal
Oli d’oliva

Netegem molt bé les carreretes.

Posem oli a una paella, quan sigui calent hi posem el bolets, fins que s’hagin begut la seva pròpia aigua, un polsim de sal, donem unes quantes voltes i llestos.



34 comentaris:

  1. No he tastat mai la flor de saüc, la veritat. Tinc curiositat :)

    ResponElimina
  2. Amb les carreretes, m'has fet recordar els meus caps de setmana al bergadà... però ja parlo de fa quasi 15 anys... i tb alguna escapada a la Fonda Xesc de Gombrèn, quan ja cuinaven de conya, però eren molt menys mediàtics...

    ResponElimina
  3. Has concentrat el sabor de la muntanya a taula. Les dues tapes tenen un aspecte sensacional... i això de les flors em sembla molt original. Et felicite, artistassa!

    ResponElimina
  4. Flors amb témpura !!!! quina bona idea, avuí m'has sorprès i molt !!

    petonets

    ResponElimina
  5. unes tapes fantastiques.. i no em faria res fer una tapeta d'aquestes encara que fos a la vora del mar ..

    ResponElimina
  6. No l'he testada mai, però segur que está molt bo.
    Muxus

    ResponElimina
  7. Mai he provat la flor de sauc però es veu ben bona amb aquesta tempura tan fina que t'ha quedat! A veure si trobo on la venen i ho provo :)

    Un petó!!

    ResponElimina
  8. No he probado ninguna de las dos,que curiosa la de sauc...es la segunda receta que veo con esta flor.
    Besets.

    ResponElimina
  9. Sion, simplement : espectacular!!

    ResponElimina
  10. Les dues me les menjaria ben a gust, però les flors de sauc em desperten la curiositat!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  11. No sabria quines triar...potser faria un tastet de totes, però a ciutat,eh?

    ResponElimina
  12. Sión, me uno a la opinión del común amigo Josep, fantástic les dues tapes,.....salutaçións paco

    ResponElimina
  13. A prop de Camprodóm també vaig tastar les flors de sauc i les vaig trobar molt curioses i bones.
    Petonets

    ResponElimina
  14. No he tastat mai aquestes flors, quin gust tenen?
    Les carreretes deuen ser ben bones.
    Petons.

    ResponElimina
  15. Sera la flor de sauco en castellano??....que cosa mas interesante....ya imagino lo deliciosa.....felicitaciones!!.......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  16. Ohhh! quina sort poder tenir a l'abast la flor de saüc. L'altre dia vaig veure unes galetes i ara aquesta tapeta. Em sembla ESPECTACULAR!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  17. Como me gustan a mi esas florecitas de sauco! Yo las hago en limonada ( una receta de mi madre) pero como en la zona de Castellon no las encuentro me quedo con las ganas.Me encantan los platos con flores!

    ResponElimina
  18. Quina tapa més més original i curiosa, haurem de buscar saücs! Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  19. Oh, m'he quedat ben sorpresa, amb la flor de saüc només en faig infusió. I es nota el gust de la flor? Deu quedar sensacional!
    I la tapa de carreretes em sembla deliciosa, m'encanten!

    ResponElimina
  20. Starbase
    S’han de menjar amb una tempura fina i suau, ja que tenen un sabor molt fi.
    Una abraçada

    Ricard Sampere
    Lo bo de la Fonda Xesc es que no se lis ha pujat l’estrella al cap i continuen igual, en quan a les carreretes celebro que et portin bons records.
    Una abraçada

    Queti B
    Per això l’enunciat, dos tapes bones i barates, te las don la natura
    Molts petons

    ResponElimina
  21. Isabel
    Nosaltres també ens varem sorprendre al menjar-les per primer cop
    Un peto

    Señorita mandarina
    Si, no es una tapa usual
    Besos

    StHilari
    El de menys es on es mengen, a la muntanya o la vora de la mar, encara que nosaltres som més de seca, jejeje
    Una abraçada

    ResponElimina
  22. Rosa
    Es original.
    Petonets

    Anniki
    No crec que venguin la flor de saüc, encara que tot pot ser
    Petons

    Mesilda
    Les carreretes son mes usuals, també sen diuen corretjoles, cama-secs, o falsament moixernons.
    Petons

    ResponElimina
  23. Josep
    Moltes gracies
    Una abraçada

    Elsfogonsdelabordeta
    Tenen un gust molt suau
    Petonets

    Cristina
    Totes dues estan bones, tant a la muntanya com a la ciutat
    Petons

    ResponElimina
  24. Paco
    Moltes gracies, però es que em mireu amb bons ulls
    Una abraçada

    Neus
    Es que per aquella zona hi ha molts saücs
    Petonets

    LA COCINERA DE BETULO
    Tenen un gust molt suau
    Petons

    ResponElimina
  25. Foodtravelandwine
    Si es la flor del saúco, y queda muy sabrosa
    Besos

    La cuina de l’Eri
    Si en tenim un a quatre passes, i aprofitant doncs els caps de setmana ja tenim tapa
    Petons

    Damilena
    Hechas con limonada también deben quedar buenas nunca las he probado así, seria interesante tener la receta.
    Besos

    ResponElimina
  26. Teresa
    Es senzilla i rapida de fer
    Petonets

    Gemma
    Es un sabor molt fi i queda força bé, les carreretes també ens encanten
    Molts petons

    ResponElimina
  27. Vés per on jo aquest any n'he fet bunyols i ens han encantat! Aquesta tempura també ha de ser deliciosa!

    ResponElimina
  28. Me parece de lo más curioso, un abrazo y buen domingo.

    ResponElimina
  29. Quines tapes més bones i més vistoses. M'ha encantat la tempura de flor de saüc. L'he trobat molt original!

    Petons!
    Anna

    ResponElimina
  30. La flor de saüc arrebossada encara no l' he provat, però la tinc a pendents que diuen per aquí que és molt bona i de saüquers no ens en falten. Les carreretes són tan gustoses que no els cal res mes!

    ResponElimina
  31. Sion, sempre és un gust venir a casa vostra a descobrir noves tapes com aquesta tan original!
    Petons!

    ResponElimina
  32. Visc a la Cuina
    Es la meva recepta pendent, quan la baix veure al teu bloc
    Petons

    Sara
    Muchas gracias
    Besos

    La taula d’en Bernat
    Son fàcils, bones i econòmiques, que mes es pot demanar
    Petonets

    ResponElimina
  33. Annafs
    Lo bo d’aquestes receptes, es que les trobes per la muntanya
    Molts petons

    Mèrce
    El gust es nostre també
    Un petonas

    ResponElimina