dimarts, 21 de juny de 2011

BARQUETES FARCIDES I ESPINES





  
INGREDIENTS

2 tomàquets per amanida
Espines d´anxoves salades
Formatge filadelfia
Olivada
1 cogombre amb vinagre
Farina
Oli d’oliva verge extra
Sal

Quant netegem anxoves, en reservem les espines per preparar aquesta recepta, les posem una estona amb aigua per dessalar-les.

A un bol posem el formatge filadelfia i l’olivada, barregem fins aconseguir una pasta molt uniforme. Reservem

Tallem els tomàquets a quarts traient totes les llavors, que ens quedin com unes barquetes i els farcim de la farsa que tenim preparada.

Mentrestant a una paella amb una mica d’oli, enfarinem i fregim les espines que tenim reservades, que ens quedin dauradetes (compte que es cremen molt aviat) posem sobre paper de cuina.

Al plat disposem els tomàquets tocant-se per una de les puntes, en el forat que ens queda al centre, posem les espines dretes, amanim el conjunt amb unes gotes d’oli d’oliva verge, i una mica de cogombre tallat molt petit.


Recepta de la col·lecció La nostra cuina adaptada al meu gust

26 comentaris:

  1. Quina idea més bona!!! Em sembla una recepta super sencilla i ràpida al mateix temps que bona i espectacular. Pel meu gust, que sóc molt d'anxoves a la farsa hi trinxaria algun filet d'anxova...mmmmmmmmmm Boníssim si senyora. Petonets

    ResponElimina
  2. és el primer cop que veig una recepta amb espines!!!! petonets

    ResponElimina
  3. Molt refrescant aquesta recepta!! i amb espines?? es la primera vegada que ho veig..
    Bessets
    http://desdelacuinadelhort.blogspot.com/

    ResponElimina
  4. Més fàcil i bona ja no potser...aquests dies els blogs són un mar de tapes...i la vostra no desmereix gens ni mica.

    ResponElimina
  5. tiene que estar muy bueno y esta muy bien la decoracion con las espinas
    una abraçada
    miquel

    ResponElimina
  6. He vist algunes receptes amb espines, però no les he tastat mai... realment és sorprenent tot el què es pot aprofitar la cuina, oi?

    ResponElimina
  7. Una bona i fàcil recepta. És de les que m'agraden. Jo mai he utilitzat les espines, són bones? Es mengen?.
    Una abraçada

    ResponElimina
  8. Que curioso,no sabia que las espinas se comian.
    Besets.

    ResponElimina
  9. Original receta. Supongo que las espinas como estarán doraditas e podrán chupetear.
    Muy rico.
    Besets

    ResponElimina
  10. Quina bona idea per l'estiu !!!

    petonets

    ResponElimina
  11. Jo crec que ho faré amb anxoves senceres perquè no sé on trobar aquestes espines. La combinació d'ingredients és perfecte per al meu gust, així ben saladet... Una abraçad!

    ResponElimina
  12. Un entrant molt gustós i mediterrani. M'agrada!

    ResponElimina
  13. Totes les idees que introdueien novetats en el món de les amanides són molt ben rebudes a casa. Fresca i potent, aquesta. Gràcies.
    Besos

    ResponElimina
  14. Sion, jo reconec que això de fer servir les espines per a menjar encara és una assignatura pendent a casa ;DDD

    ResponElimina
  15. MaR BV
    A la farsa si pot afegir tranquil•lament anxova, jo les vaig fer apart per l’aperitiu
    Petons

    Judhit
    El primer cop que les vaig veure va ser a un programa de TV del cuiner José Andres
    Un peto

    Teresa
    Es molt interessant el cruixent de les espines
    Petonets

    ResponElimina
  16. Cristina
    Ara al estiu venen de gust plats refrescants i fàcils de fer
    Un peto

    Miquel
    Gracies, la frescor dels tomàquets farcits amb el cruixent de les espines, dona una bona combinació
    Una abraçada

    Gemma
    Amb una mica d’imaginació a la cuina s’aprofita gairebé tot
    Un petonas

    ResponElimina
  17. El plat blanc
    S’han de menjar ben cruixents, i estan molt bones
    Petons

    Mesilda
    Molt cruixents i estan molt bones
    Besos

    Orquidea59
    No chupetear, comerlas si están crujientes y con el tomate relleno resultan muy buenas
    Un beso

    ResponElimina
  18. Isabel
    Fresca i fàcil
    Petons

    Mercè
    Les espines son les de les anxoves amb sal, les neteges les amaneixes amb oli, per aperitiu i les espines les aprofites per la recepta
    Petons

    El taller de cuina
    Si molt de casa nostra
    Un peto

    ResponElimina
  19. Queti B
    Hi ha tantes amanides com cases
    Petons

    Starbase
    A casa també a estat el primer cop i de segur que no serà l’últim, encara que tampoc molt sovint
    Una abraçada

    ResponElimina
  20. Sion,
    Unes barquetes originals i molt atractives.
    Felicitats perquè avui han recomanat el vostre bloc a El Mon a RAC1. Us ho mereixeu.
    Una abraçada

    ResponElimina
  21. Les espines fregides les vaig provar per primer cop al restaurant de l'Arzak i em van semblar exquisides! M'anoto el procediment!

    Petons!
    Anna

    ResponElimina
  22. Ondia quina casualitat!!... just ahir, a l'hora del sopar, varem comentar la suculència de les espines... i mira per on,... me les trobo al teu bloc!! ...en prenc nota!
    una abraçada

    ResponElimina
  23. Mmmmm!! Quina bona pinta i que bo que deu estar!! Això ho hem de tastar.

    ResponElimina
  24. Ja he vist aixó de les espines en algun altre lloc, ha de quedar ben bones, tan cruixents... tinc ganes de provar-ho... I aquestes barquetes ara que aviat tindrem tomaquets a l' hort, mmm...

    ResponElimina
  25. Josep
    Moltes gracies per l’avís, ja varem escoltar-ho
    Una abraçada

    La taula d’en Bernat
    Nosaltres per un programa de José Andrés
    Molts petons

    Alfons
    Me’n alegro d’haver coincidit
    Una abraçada

    ResponElimina
  26. Verònica
    Si les proves t’agradaran
    Un peto

    ANNAFS
    Amb tomàquets del hort no fa ni falta la farsa, Ummmm
    Petons

    ResponElimina