MANDONGUILLETES
Aquestes així petitones son una de les tapes mes preuades dels meus fills, com podreu comprovar amb el iman per la nevera.
INGREDIENTS
PER PREPARAR EL BROU D’OSSOS
1 carcanada de pollastre
2 ossos de vedella
2 tomàquets
1 ceba
1 got de cervesa
1 got d’aigua
Oli d’oliva
Sal
PER PREPARAR LES MANDONGUILLES
150 g carn magra de porc
150 g carn de vedella
1 tall de cansalada ibèrica
2 ous
2 alls
Pa ratllat
Farina
Sal
Pebre negre
Oli d’oliva
Enrossirem la carcanada de pollastre i els ossos de vedella amb una mica d’oli, quan els tinguem llestos, els posem a una safata pel forn amb els tomàquets i la ceba tallats a quarts, afegim l’aigua i la cervesa, courem a 180º C durant una hora, si s’acabés molt el suc podem posar-hi una mica mes d’aigua i cervesa.
Passat el temps retirem els ossos, la resta la passem a una cassola, així com el tomàquet i la seva que s’ha confitat, posem-hi una culleradeta de farina per espessir una mica la salsa, deixem coure la farina.
Passarem tot el conjunt pel colador xines i ja tenim la salsa.
Per preparar las mandonguilles, quan comprem les carns demanem que ens les piquin barrejant-les totes tres, salpebrem al nostre gust, afegim els alls pelats i triturats, remenem bé tot el conjunt, posem els ous i tornem a barrejar molt bé, espolsem-hi una mica de pa ratllat i tornem a remenar.
Anirem fent les mandonguilles, amb aquest cas les faig petitones, passem per farina i fregim una mica.
mmmm que buena pinta!! no me extraña que a tus hijos les encanten
ResponEliminaBesos
A mi també m'agraden així, però a la resta els agraden una mica més grans es veuen delicioses.
ResponEliminaMuxutxuak
És molt entretingut això de fer mandonguilles, i si són petitetes encara més. Però el resultat ha valgut molt la pena. Ara mateix agafava una llesca de pa i sucava el plat!
ResponEliminaPetons
Oooh, quines mandonguilletes!! Com als teus fills, a mi també m'agraden molt. Així ja tinc una recepta per fer-les de manera diferent.
ResponEliminaPetons
no m'estranya que els agradin tant!
ResponEliminaLa pinta perfecte !!! així m'agraden petitetes, d'un mos ...
ResponEliminapetonets
Que bones... m'agrada el logo de la teva nevera ;-)!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Mare de Deu quines mandonguilles mes bones.
ResponEliminaBesets
Quan tornes a preparar mandonguilles??? Ostres que bones, tenen una pinta genial. M'hauré de conformar amb copiarte la recepte i provar-les. Un petó
ResponEliminaMandonguilles, ummmm i xicotetes, m'agraden moltisim.
ResponEliminaBessets
http://desdelacuinadelhort.blogspot.com/
Aquestes mandonguilles m'acaven de fer obrir la gana i això que són les 11 del vespre!, quina delícia de plat i quina idea més bona la del imán. Una abraçada
ResponEliminaQuina gràcia això de l'imán... Es molt divertit. A mi també m'agradarien i més en versió petitona. És normal que els hi agradi tant...
ResponEliminaQuina recepta més bona!!! Això de preparar eixa salseta tan bona... MMMM!!! Segur que són unes mandonguilles impressionants!!! No m'estranya gens que els teus fills t'hagen fet eixe imant tan graciós. Salutacions
ResponEliminaL'iman és guapíssim, i aquestes mini mandonguilles, ja no diguem!
ResponEliminaM'ha semblat molt abellidor el brou que has preparat amb tant de mim. A casa fem les mandonguilles d'una altra manera (amb pa, pinyons...), però també se'ns acaben en un tres i no res.
ResponEliminaBesos
D'aquesta recepta només et puc dir que semblen les mandonguilletes que ven la meva carnissera. Però jo no en menjo mai, ni tampoc hamburgueses, perquè no m'agrada la carn picada.
ResponEliminaPerò m'ha encantat el teu tronc de patata. Quina originalitat! I la foto, una passada!
I més encara l'imam personalitzat de la teva nevera. Els te4us fills són una joia!
Petons
No conozco esta receta.....pero se ve deliciosa!!.....a mi tambien me cuestra entrar todavia....paciencia!!......Abrazotes, Marcela
ResponEliminaEstas albóndiguitas se ven deliciosas, y con los ingredientes que llevan tienen que estar de rechupete. No me estraña que a tús hijos les gusten tanto! Además de tapa es un plato para mojar pan ( si queda salsita!!!). Como me gustaría pegarle una untadita al plato!
ResponEliminaCom més petites més bones! Clar que porten una feinada...
ResponEliminaL'iman de la nevera és genial, que divertit!
Tot i que a mi també m'agraden molt, és ben curiós la passió que desperten entre els més joves de les cases. I també ho puc dir per experiència.. Salut!.
ResponEliminaAixí petites li agrada al meu fill amb els spaguettis
ResponEliminaPetonets i bon cap de setmana
Delicioses per picar a totes hores!...i el detall de l´iman més que merescut.
ResponEliminaUns entrants (o un segon plat) sensacional!
ResponEliminaSión, al menos que yo sepa, somos tres los que hemos preparado albóndigas al mismo tiempo pero diferentes, tú, el común amigo josepb (menjá de bacallá) y yó, todas deliciosas.........paco
ResponEliminaQué bones i tan petitones per fer una bona tapa!
ResponEliminaBulma
ResponEliminaLas devoran.
Besos
Rosa
A casa la mida no importa, jejejeje
Petons
SILVIA
La feina com molt bé tu dius, no importa quan veus que els plats queden buits i nets
Un peto
Cristina
ResponEliminaSegur que receptes de mandonguilles hi ha tantes com cuineres
Petons
Manel
A més a més d’aquets ingredients hi ha el plaer de veure’ls-hi les cares
Una abraçada
Isabel
Son més mengívoles, no creus
Un peto
Dolça
ResponEliminaQuan mel van donar em va encantar, es un detallàs
Un peto
Orquidia59
Petites però matones, jejeje
Petonets
MaR BV
Normalment en faig moltes, i ha part de les que mengem se’n porten un tuper cap a casa seva, com em diu el Miquel soc una marassa
Un peto
Teresa
ResponEliminaAixí petites un mos una mandonguilla
Molts besets
Mercè
El iman es una passada, segons van dir per la feinada
Petons
La cuina de l’Eri
Així petites fan més d’aperitiu, el iman em va encantar
Petonets
Francesc
ResponEliminaPer descomptat que sempre les mandonguilles van amb aquesta salsa, si no a casa fan una revolta, jejejeje
Una abraçada
Visc a la cuina
Es molt graciós, es l’únic que tinc a la nevera
Petons
Queti B
Cada cuinera te la seva recepta, i si a casa en fas un altre, doncs ja no es lo mateix
Un peto
Margarida
ResponEliminaA gustos, ni que ho diguis, i quins fills no ho son per una mare
Un petonas
Foodtravelandvine
Me encanta el hacer una receta que para ti sea nueva, lo de los comentarios es pesadísimo
Besos
Damilena
Si es para no dejar ni gota, jejejeje
Besos
Gemma
ResponEliminaPerò la satisfacció també es molt gran quan els veus a taula, el iman es una passada
Petons
Ricard Sampere
Es com els macarrons quan son més petits, deu ser cosa de les edats
Una abraçada
Neus
Una combinació perfecte
Un petonas
Cristina
ResponEliminaNo a totes hores no que una s’engreixa, jejejeje. El iman un senyor detall
Molts petons
Josep
Moltes gracies, es un aperitiu que quan estem tots a casa no pot faltar
Petons
Paco
Si ja me’n he adonat i totes boníssimes
Un abraçada
ANNAFS
Si una tapa o un plat, i sucar-hi força pa
Petons