CONFITURA DE PELL DE SÍNDRIA
Aquesta es una recepta d’aprofitament de les que preparaven a casa dels pares, i que jo de tant en tant també preparo, que ens agrada força per acompanyar els formatges.
INGREDIENTS
Pells de síndria
Sucre 150 g per Kg de pell (segons lo dolça que ens agradi)
1 llimona
1 got d’aigua
Quan compro síndria i tinc l’idea de fer confitura, porto a taula nomes el tros vermell, doncs en reservo la pell amb una mica de la carn.
Per preparar la confitura nomes en trec la part verda tallant-la molt fina.
Posem una cassola al foc amb la pell de la síndria tallada a quadrets d’uns dos centímetres, el got d’aigua, el sucre i el suc de la llimona, a foc suau, veurem que molt aviat comença a deixar anar tota l’aigua que ella mateixa porta, anirem remenant perquè es dissolguí bé el sucre.
Posarem el foc al mínim, vigilant que no s’acabi l’aigua, que gairebé ja serà com un xarop, si fos el cas podem posar-ne una mica més, anirem remenant de tant en tant, fins que la tinguem al nostre gust, a mi m’agrada que es trobin els trossets, si la voleu fina podeu donar-li un cop de trituradora.
Quan la tinguem, deixem refredar completament.
Aboquem la confitura als pots esterilitzats, i els fem bullir uns deu minuts al bany maria.
Una bona manera de aprofitar... i molt original...
ResponEliminapetons
Ostres!!
ResponEliminaQuina bona pensada a casa sempre acaba a les escombraries la pell de la síndria, amb el teu permís m'emporto la recepta.
Petons
Caramba!, no se me hubiera ocurrido jamas de los jamases.
ResponEliminaQue original, debe de estar rica.
Besets
Sion, la meva mare també en feia d'aquesta confitura però la tallava mes gran.
ResponEliminaLa vaig publicar l'estiu passat. Que bona que està!!!!!
Petons
Sempre dic que en faré i encara és el moment! I mira que m'agrada!!!! La setmana passada en vaig fer d'albercocs. Però a casa sóc l'única que menja melmelades. Quan faci més calor, a veure si en faig de síndria. D'aquest any no passa!!!!
ResponEliminaPetons
M'encanta la idea!!! tot el que sigui aprofitar m'agrada ;-)
ResponEliminaUn petonas
Sònia
Ostres, no l'he provada mai! Ha de quedar ben bona, eh? Apuntada queda!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Quina passada de melmelada, no se m'hagués acudit mai!
ResponEliminaHe visto muchas recetas de mermelada con la piel de sandía, pero nunca la hice en casa. Te ha quedado muy bien, y seguro que aparte de aprovechar cosas que normalmente se tiran, está muy buena!
ResponEliminaEl dia que em vaig assabentar que la confitura de síndria es feia amb la pell i no pas amb la polpa em vaig quedar 'de pasta de moniato'. Si ho penses és on hi ha fibra i pectina per a fer la confitura... però em va sorprendre molt.
ResponEliminaQuina bona idea !!! no l'he tastat mai pero ha d'estar bonisssima ...
ResponEliminapetonets
No he tastat mai aquesta confitura! Em sonava que se'n feia, però no he tingut mai ocasió de provar-la. Ara mateix tinc síndria a la nevera, a veure si m'atraveixo a fer-la ;)
ResponEliminaUna confitura original i deliciosa.
ResponEliminaOstres! m'he quedat ben parada!!! confitura amb pell de síndria ... s'haurà de provar!
ResponEliminaM'he quedat al·lucinada... Aquesta la faig volant que em sembla molt original. I com dius amb formatge ha de quedar espectacular!
ResponEliminaPetons i gràcies per compartir-la
Uys!!! no lo había visto nunca, lo probaré, gracias por la receta
ResponEliminaPetonets
No m'agrada el meló d'Alger (quants noms més xulos tenim, eh?), però al curs de gaspatxos se'n feia un, de manera que en tinc a la nevera i l'aprofitaré del tot. Ja sé com podré menjar-ne sense que em recorde l'enfit de quan era menuda. I les melmelades m'encisen! Gràcies!
ResponEliminaB7s
Ostres Sión, quina bona manera d'aprofitar la pell de la síndria!! Una melmelada molt original!
ResponEliminaPetons!
L'estiu passat vaig fer la recepta de la Dolorss i el almíbar que em va sobrar el faig servir per pintar la pasta de full.
ResponEliminaLa teva té també molt bona pinta.
Petons.
Que buena idea!No la he probado nunca,y seguro que esta riquisima....tomo nota.
ResponEliminaBesets.
No em puc imaginar el sabor, dolç? amarg? Ni idea. He provat la melmelada de meló, però això de la pell de síndria no ho havia sentit mai, i això que és una bona manera d'aprofitar el que llancem al fem i et diria que quasi a diari, perquè a casa, quan ve l'estiu ens agrada molt la síndria, és molt refrescant. A veure si un dia m'anime i em pose a fer aquesta confitura, ni que siga per curiositat. Un beset.
ResponEliminaSegunda confitura de cascara de sandia que veo hoy.,.....esto tengo que probarlo!!.....se ve delicioso......al fin puedo comentar y tengo identidad!!....yupi!.....Abrazotes, Marcela
ResponEliminaM'agraden molt aquestes receptes d'aprofitament, i aquesta és díficil de veure, aprofitament de la síndria...això ho hem de tenir en compte durant l'estiu! m'apunto la recepta! petons! Roser
ResponEliminaNeus
ResponEliminaAprofites i et queda una confitura deliciosa
Petons
La cuina de l’Estany
Doncs ja ho saps res de anar a les escombraries, a fer confitura.
Un petonas
Orquidea59
Es una confitura que siempre se hacia en casa de mis padres, eran tiempos en que no se tiraba nada
Besos
Dolors
ResponEliminaA casa la feien mes triturada, es com la faig jo també, però queda boníssima
Petons
Margarida
A casa tampoc som massa de confitures, però queden molt bé per acompanyar els formatges, hi som moooolt formatgers.
Petonets
Encontrar la Felicidad en Pequeños Detalles
Aprofites i disfrutes d’una bona confitura
Petonets
Elsfogonsdelabordeta
ResponEliminaA nosaltres es agrada molt.
Petons
Visc a la cuina
Son receptes d’èpoques de precarietat, que s’aprofitava tot
Petons
Damilena
Si aprovechas y a la vez disfrutas con una buena confitura no se puede pedir más
Besos
Starbase
ResponEliminaA casa dels pares a la època de les síndries no en faltava mai
Una abraçada
Isabel
Si la tastes t’agradarà, si t’agraden les confitures esta clar
Un petonas
Gemma
Es senzilla i fàcil de fer i el resultat val la pena, ha de quedar genial per farcir o acompanyar algun dels teus deliciosos postres
Petons
Josep
ResponEliminaI a més a més barata, jejejeje
Una abraçada
Teresa
Queda boníssima i aprofites una part de la síndria que normalment es tira
Petons
La cuina de l’Eri
Nosaltres la fem amb poc sucre ja que per acompanyar els formatges ens agrada més
Petonets
Bulma
ResponEliminaSiempre se aprenden cosas en los blogs
Besos
Queti B
M’encanta el nom de meló d’Alger no l’avia sentit mai, al fer-la no sembla gens que mengis síndria
Mols petons
Mercè
No es pot llençar res, que els temps no estan per fer-ho, ja semblo ma mare, jejejeje
Un petonas
La cocinera de Betulo
ResponEliminaAquesta queda mes triturada, sempre que ho vulguis esta clar
Petons
Mesilda
Si la proves repetiràs de ben segur
Petons
Asela Masiá
El gust es dolç doncs la síndria es dolça i posem sucre encara que poc, perquè no ens agrada massa dolça
Petonets
Foodtravelandwine
ResponEliminaAhora es la época, a mi me pasa lo mismo estaba desesperada
Besos
Roser
Amb els temps que corren van molt bé. Es de les receptes que passen les mares i que tenen molt èxit quan las prepares
Petons
No he menjat mai aquesta confitura
ResponEliminaM’has donat una bona idea. A casa la farem
Bona cuina
Avui hem obert una síndra grossa, i enlloc de llençar la pell he fet un mix entre la teva recepta i la de la Dolorss i s'està fent una bona cassola de confitura, ja t'ho explicaré!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Feta i publicada!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
La meva àvia ja la feia, la mare, i ara jo
ResponEliminaÉs boníssima!