dilluns, 6 de juny de 2011

CONFITURA DE PELL DE SÍNDRIA





Aquesta es una recepta d’aprofitament de les que preparaven a casa dels pares, i que jo de tant en tant també preparo, que ens agrada força per acompanyar els formatges.

INGREDIENTS

Pells de síndria
Sucre 150 g per Kg de pell (segons lo dolça que ens agradi)
1 llimona
1 got d’aigua

Quan compro síndria i tinc l’idea de fer confitura, porto a taula nomes el tros vermell, doncs en reservo la pell amb una mica de la carn.

Per preparar la confitura nomes en trec la part verda tallant-la molt fina.




Posem una cassola al foc amb la pell de la síndria tallada a quadrets d’uns dos centímetres, el got d’aigua, el sucre i el suc de la llimona, a foc suau, veurem que molt aviat comença a deixar anar tota l’aigua que ella mateixa porta, anirem remenant perquè es dissolguí bé el sucre.

Posarem el foc al mínim, vigilant que no s’acabi l’aigua, que gairebé ja serà com un xarop, si fos el cas podem posar-ne una mica més, anirem remenant de tant en tant, fins que la tinguem al nostre gust, a mi m’agrada que es trobin els trossets, si la voleu fina podeu donar-li un cop de trituradora.

Quan la tinguem, deixem refredar completament.

Aboquem la confitura als pots esterilitzats, i els fem bullir uns deu minuts al bany maria.




34 comentaris:

  1. Una bona manera de aprofitar... i molt original...
    petons

    ResponElimina
  2. Ostres!!
    Quina bona pensada a casa sempre acaba a les escombraries la pell de la síndria, amb el teu permís m'emporto la recepta.

    Petons

    ResponElimina
  3. Caramba!, no se me hubiera ocurrido jamas de los jamases.
    Que original, debe de estar rica.
    Besets

    ResponElimina
  4. Sion, la meva mare també en feia d'aquesta confitura però la tallava mes gran.
    La vaig publicar l'estiu passat. Que bona que està!!!!!

    Petons

    ResponElimina
  5. Sempre dic que en faré i encara és el moment! I mira que m'agrada!!!! La setmana passada en vaig fer d'albercocs. Però a casa sóc l'única que menja melmelades. Quan faci més calor, a veure si en faig de síndria. D'aquest any no passa!!!!
    Petons

    ResponElimina
  6. M'encanta la idea!!! tot el que sigui aprofitar m'agrada ;-)
    Un petonas
    Sònia

    ResponElimina
  7. Ostres, no l'he provada mai! Ha de quedar ben bona, eh? Apuntada queda!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  8. Quina passada de melmelada, no se m'hagués acudit mai!

    ResponElimina
  9. He visto muchas recetas de mermelada con la piel de sandía, pero nunca la hice en casa. Te ha quedado muy bien, y seguro que aparte de aprovechar cosas que normalmente se tiran, está muy buena!

    ResponElimina
  10. El dia que em vaig assabentar que la confitura de síndria es feia amb la pell i no pas amb la polpa em vaig quedar 'de pasta de moniato'. Si ho penses és on hi ha fibra i pectina per a fer la confitura... però em va sorprendre molt.

    ResponElimina
  11. Quina bona idea !!! no l'he tastat mai pero ha d'estar bonisssima ...

    petonets

    ResponElimina
  12. No he tastat mai aquesta confitura! Em sonava que se'n feia, però no he tingut mai ocasió de provar-la. Ara mateix tinc síndria a la nevera, a veure si m'atraveixo a fer-la ;)

    ResponElimina
  13. Una confitura original i deliciosa.

    ResponElimina
  14. Ostres! m'he quedat ben parada!!! confitura amb pell de síndria ... s'haurà de provar!

    ResponElimina
  15. M'he quedat al·lucinada... Aquesta la faig volant que em sembla molt original. I com dius amb formatge ha de quedar espectacular!
    Petons i gràcies per compartir-la

    ResponElimina
  16. Uys!!! no lo había visto nunca, lo probaré, gracias por la receta
    Petonets

    ResponElimina
  17. No m'agrada el meló d'Alger (quants noms més xulos tenim, eh?), però al curs de gaspatxos se'n feia un, de manera que en tinc a la nevera i l'aprofitaré del tot. Ja sé com podré menjar-ne sense que em recorde l'enfit de quan era menuda. I les melmelades m'encisen! Gràcies!
    B7s

    ResponElimina
  18. Ostres Sión, quina bona manera d'aprofitar la pell de la síndria!! Una melmelada molt original!
    Petons!

    ResponElimina
  19. L'estiu passat vaig fer la recepta de la Dolorss i el almíbar que em va sobrar el faig servir per pintar la pasta de full.
    La teva té també molt bona pinta.
    Petons.

    ResponElimina
  20. Que buena idea!No la he probado nunca,y seguro que esta riquisima....tomo nota.
    Besets.

    ResponElimina
  21. No em puc imaginar el sabor, dolç? amarg? Ni idea. He provat la melmelada de meló, però això de la pell de síndria no ho havia sentit mai, i això que és una bona manera d'aprofitar el que llancem al fem i et diria que quasi a diari, perquè a casa, quan ve l'estiu ens agrada molt la síndria, és molt refrescant. A veure si un dia m'anime i em pose a fer aquesta confitura, ni que siga per curiositat. Un beset.

    ResponElimina
  22. Segunda confitura de cascara de sandia que veo hoy.,.....esto tengo que probarlo!!.....se ve delicioso......al fin puedo comentar y tengo identidad!!....yupi!.....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  23. M'agraden molt aquestes receptes d'aprofitament, i aquesta és díficil de veure, aprofitament de la síndria...això ho hem de tenir en compte durant l'estiu! m'apunto la recepta! petons! Roser

    ResponElimina
  24. Neus
    Aprofites i et queda una confitura deliciosa
    Petons

    La cuina de l’Estany
    Doncs ja ho saps res de anar a les escombraries, a fer confitura.
    Un petonas

    Orquidea59
    Es una confitura que siempre se hacia en casa de mis padres, eran tiempos en que no se tiraba nada
    Besos

    ResponElimina
  25. Dolors
    A casa la feien mes triturada, es com la faig jo també, però queda boníssima
    Petons

    Margarida
    A casa tampoc som massa de confitures, però queden molt bé per acompanyar els formatges, hi som moooolt formatgers.
    Petonets

    Encontrar la Felicidad en Pequeños Detalles
    Aprofites i disfrutes d’una bona confitura
    Petonets

    ResponElimina
  26. Elsfogonsdelabordeta
    A nosaltres es agrada molt.
    Petons

    Visc a la cuina
    Son receptes d’èpoques de precarietat, que s’aprofitava tot
    Petons

    Damilena
    Si aprovechas y a la vez disfrutas con una buena confitura no se puede pedir más
    Besos

    ResponElimina
  27. Starbase
    A casa dels pares a la època de les síndries no en faltava mai
    Una abraçada

    Isabel
    Si la tastes t’agradarà, si t’agraden les confitures esta clar
    Un petonas

    Gemma
    Es senzilla i fàcil de fer i el resultat val la pena, ha de quedar genial per farcir o acompanyar algun dels teus deliciosos postres
    Petons

    ResponElimina
  28. Josep
    I a més a més barata, jejejeje
    Una abraçada

    Teresa
    Queda boníssima i aprofites una part de la síndria que normalment es tira
    Petons

    La cuina de l’Eri
    Nosaltres la fem amb poc sucre ja que per acompanyar els formatges ens agrada més
    Petonets

    ResponElimina
  29. Bulma
    Siempre se aprenden cosas en los blogs
    Besos

    Queti B
    M’encanta el nom de meló d’Alger no l’avia sentit mai, al fer-la no sembla gens que mengis síndria
    Mols petons

    Mercè
    No es pot llençar res, que els temps no estan per fer-ho, ja semblo ma mare, jejejeje
    Un petonas

    ResponElimina
  30. La cocinera de Betulo
    Aquesta queda mes triturada, sempre que ho vulguis esta clar
    Petons

    Mesilda
    Si la proves repetiràs de ben segur
    Petons

    Asela Masiá
    El gust es dolç doncs la síndria es dolça i posem sucre encara que poc, perquè no ens agrada massa dolça
    Petonets

    ResponElimina
  31. Foodtravelandwine
    Ahora es la época, a mi me pasa lo mismo estaba desesperada
    Besos

    Roser
    Amb els temps que corren van molt bé. Es de les receptes que passen les mares i que tenen molt èxit quan las prepares
    Petons

    ResponElimina
  32. No he menjat mai aquesta confitura
    M’has donat una bona idea. A casa la farem
    Bona cuina

    ResponElimina
  33. Avui hem obert una síndra grossa, i enlloc de llençar la pell he fet un mix entre la teva recepta i la de la Dolorss i s'està fent una bona cassola de confitura, ja t'ho explicaré!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina