divendres, 17 de juny de 2011

LLETONS DE XAI AMB MONGETES DE SANTA PAU




Quan anem a la carnisseria a Sant Joan de les Abadesses, el Miquel (a mi no m’agraden) sempre li demana si per casualitat te lletons de xai, doncs en menjava quan de jove anava a l'Escorxador amb el nostre amic Pere.

Aquest cop va tenir sort “doncs si en tinc uns quants”  i sels va menjar per esmorzar  com en aquelles èpoques.

INGREDIENTS

Uns lletons de xai
Unes mongetes de Santa Pau
1 gra d’all
Oli d’oliva
Sal

Netegem molt bé de greix i de sang els lletons, passem per sota l’aigua i els eixuguem, salpebrem.

A una paella amb una mica d’oli posem els lletons, els enrossim una mica (sobretot tapats perquè esquitxen molt) quan comencen a enrossir-se, i afegim l’all picat, donem unes voltes, posem les mongetes, unes voltes mes i ja els tenim llestos.

Fa falta una bona llesca de pa de pagès.

Els lletons son unes excrescència carnosa del coll del xai.  

19 comentaris:

  1. Un plato muy bueno que lo quiero probar muy pronto. Seguro que me encantará!
    Besos y feliz finde!

    ResponElimina
  2. Pues a mi me encantan y nunca las he comido con judías, tendré que hacerlas.

    Hace muy poco estuve en San Juan de las Abadesas es una ciudad preciosa, hable de ella en el otro blog,si pinchas en este enlace puedes leerlo.

    http://divertimentosyms.blogspot.com/2011/04/san-juan-de-las-abadesas_1334.html



    Petons.

    ResponElimina
  3. A mi com ja imagineu, SI m'agraden aquestes coses... Salut!.

    ResponElimina
  4. Ui, Asun, a mi tampoc m'agraden gens :(
    I menys per esmorzar... Clar que hi ha d'haver gent per tots els gustos, je je je...
    Segur que el Miquel va escurar ben bé el plat!

    ResponElimina
  5. Els lletons bons, però el que em produeix salivera son les monjetes mhmmmmm quin plat tant bó!!!!! Petons

    ResponElimina
  6. Que plato mas interesante.....no lo conocia!!....se ve delicioso......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  7. Ha de ser una carn molt melosa, com totes les dels colls dels animals. Però el xai i jo no tenim massa bona relació, ni gaire costum de fer-ne. Malgrat buscar-lo a bones carnisseries, el que venen a BCN no m'agrada, llaneja! I per esmorzar s'ha de ser valent!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Més sue bones carnisseries , bones parades de menuts.

      Elimina
  8. OH... Crec que es la primera persona que conec que menja lletons, quan ho dic tothom fa ecccs... i están tan bons.
    Petonets

    ResponElimina
  9. doncs a nosaltres tambe ens agraden molt els lletons!!! però així amb mongetes no els hem provat mai...els fem arrebossant-los lleguremant en farina...estan boníssim i son moooolt melosos (com ja s'ha dit),pero només els trobem a la Garrotxa :-(

    ResponElimina
  10. Doncs a mi no sé si m'agraden perquè crec que no els he provat mai, però s'hauran de provar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  11. A mi me gustan mucho, claro, sin abusar, por aquello del colesterol.
    Pero así preparadas con mongetes no las había probaado. Desde luego un plato único para comer a mediodía.
    Ricas.
    Besets

    ResponElimina
  12. A València en diem lleteroles, i estan boníssimes. Deu ser un poc difícil de trobar, no? Farem per trobar-ne, que és obrir el teu bloc i m'entra una ganaaaaa!

    ResponElimina
  13. No n' he menjat mai, ni crec haver-ne vist mai a la botiga. De toat manera, fa molt bona pinta.

    ResponElimina
  14. Damilena
    Es un plato un poco especial y que no gusta a todos
    Besos

    Maria Pilar-COCINICA
    Las judías le dan un aporte especial. Me voy a dar una vuelta por tu otro blog
    Un beso

    Ricard Sampere
    La cuina de menuts no agrada a tothom, però esta boníssima.
    Una abraçada

    ResponElimina
  15. Gemma
    Es un esmorzar d’escorxador, per gen que matina molt, encara que aquest no va ser el cas d’en Miquel. Jejejeje
    Petonets

    Elvira
    Que bones que estan les mongetes de Santa Pau, la mar de fines per a mi unes de les millors, per no ferir sensibilitats
    Petons

    Foodtravelandwine
    Es un plato que generalmente comen la gente que trabaja en matadero
    Besos

    ResponElimina
  16. Montse de Sants
    Es una carn molt melosa i fina, el xai s’ha de saber on comprar-lo, a Barcelona hi han bones carnisseries que tenen bon xai, si ets de Sans a la Avinguda de Sant Ramon Nonat (Les Corts tocant a Hospitalet) hi ha Xarcuteria Avenida, que tenen un xai que segur que no llaneja.
    Un peto

    Neus
    No es un plat massa comú, però estan boníssims, segons en Miquel, doncs a mi no m’agraden
    Petons

    Anirac
    Fets així, al Miquel l’encanten però es un plat que no es pot menjar meses vegades, perquè si no el colesterol .............
    Un peto

    ResponElimina
  17. Elsfogonsdelabordeta
    Es un plat una mica especial, a mi no m’agraden i això que els menuts en general també m’agraden força
    Petonets

    Orquidea59
    Normalmente se los come al mediodía, pero esta vez quiso recordar viejos tiempos i se los comió para desayunar, como cuando era joven.
    Besos

    Queti B
    Alguns llocs de la província de Girona també li diuen lleteroles.
    Petons

    ANNAFS
    Normalment a les carnisseries no les veus, ja que molts xais no en tenen
    Petonets

    ResponElimina