CONILL ESCABETXAT
Aquesta és una recepta que preparava la meva avia quan li portaven conills, així en tenia per uns quans diumenges. Encara que sembli mentida en aquells temps a casa ens semblava un dinar de festa major.
Crec que es molt adient recuperar aquest plat, que a mi em porta molts bons records d’infantesa, per la recepta del 15, que com ja és habitual cada mes organitzen els blocs, Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta.
INGREDIENTS
1 conill
2 cebes
1 porro grosset
4 alls
1 cullerada sopera de pebre vermell dolç
Llorer, farigola i romaní
75 ml vinagre de Xeres
75 ml Xeres sec
600 ml oli d’oliva
Sal
Pebre negre
Tallar el conill en 12 trossos, salpebrar i reservar.
Tallem les verdures en juliana grossa, les posem a una cassola amb una mica d’oli a daurar-les suaument.
Passat el temps, afegirem a la cassola, els alls amb la seva pell, el manat d’herbes, el pebre vermell, el Xeres, el vinagre i l’oli d’oliva, en aquest punt, anirem posant-hi els trossos de conill, tenint en compte que tenen que quedar totalment coberts per l’escabetx.
Posarem el foc molt lent durant mitja hora amb la cassola tapada, i una hora més amb la cassola destapada. Rectificar de sal si fes falta.
De tots els escabetx, el de conill és el que està triomfant. Tot un clàssic que té l'èxit assegurat!
ResponEliminaJo tb he fet conill escabetxat, però això dels escabetx, és un món, oi? Cadascú el fa d'una forma i totes bones!
ResponEliminaPetons
Jo crec que està bastant empatat el conill amb les sardines... però t'asseguro que tots tenen una pinta brutal i cadascú de vosaltres li aporta un toc diferent! M'agrada que us hagi animat a recuperar plats de les àvies!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petons
Sandra
Hola Sion, un plato aparentemente sencillo, pero divino de comer, ahhhhh y el pán que no falte, saludos paco
ResponEliminaM'encanta el conill escabetxat!!!
ResponEliminaPetonets.
si és la recepta de l'àvia, segur que és boníssima! petonets
ResponEliminarecepta de 10 !! el mon de l'escabetx dona per fer de tot !!
ResponEliminapetonets
Una pinta deliciosa. M'encanta el conill en escabetx i estic veient tantes receptes hui que crec que l'hauré de fer un dia d'aquests. Besets.
ResponEliminaQue rico!Y cuanto tiempo sin comerlo,me has dado ganas.
ResponEliminaBesets.
Recepta de l'avia???? M'encanta!!!! S'han de recuperar aquestes delicies... t'ha quedat de luxe!!!
ResponEliminaUn petonas
Sònia
No et diré alló de 'a la propera que faci conill el faré així' perque primer va l'arrós de conill que tinc pendent de fa molt.
ResponEliminaPerò a la segona... hehehe
No he provat mai el conill en escabetx, aquest teu té molt bona pinta.
ResponEliminauna recepta sanissima i deliciosa!! el conill és la meva carn preferida!! m'encanta aquest plat! petons
ResponEliminaHem triat el mateix escabetx, però amb ingredients diferents, perfecte!
ResponEliminaQuin blog més maco i català! si senyor!
ResponEliminaEm quedo per la teva cuina.
Bisitos!!!!
Felicitats per recuperar una recepta de l'àvia.
ResponEliminaQuan no existien les neveres era un dels bons mètodes de conservació dels aliments.
Una abraçada.
Gemma
ResponEliminaSi el de conill i el de sardines son els escabetx més fets, tradicionalment
Petons
Anniki
La base és la mateixa però els ingredients varien
Un peto
Elsfogonsdelabordeta
Es un plat que faig, junt amb les sardines habitualment, a casa els hem continuat fent com els feia la meva avia
Un peto
Paco
ResponEliminaSon plats per acompanyar amb un bon pa
Una abraçada
Gemma
A casa també
Petonets
Judith
A nosaltres almenys ens agrada molt
Petonets
Isabel
ResponEliminaSi que dona per molt com estem veien aquest 15
Un peto
Asela Masià
Es el mes dels escabetx, ni han molts per provar
Petons
Mesilda
Doncs ja en tens uns quants per provar, animat
Petons
Encontrar la Felicidad en Pequeños Detalles
ResponEliminaLas receptes de l’avia acostumen a ser delicioses.
Petons
Starbase
Posa-la a pendents, tots en tenim un bon grapat
Un peto
Cristina
Si el fas deixa’l reposar uns dies encara esta més bo
Un peto
Roser
ResponEliminaA casa també ens agrada molt el conill, de totes les maneres, com molt bé pots veure al bloc
Petons
Gloria
Es la màgia de les receptes que a cada casa es fan amb diferents ingredients, adaptant-les al nostre gust.
Molts petons
Cuinant i païnt
Moltes gracies, ja he fet una passejada per el teu
Petons
El pare
Es podien menjar preparacions que si no eren amb escabetx era impossible de conservar-les en l’època de la meva avia
Una abraçada
Una idea excel·lent per deixar el dinar preparat i trobar-nos-el, gustós i al punt, en tornar a casa. Gràcies per la recepta!
ResponEliminaBesos
T'ha quedat escepcional!!! no he fet mai escabetx de conill, i entre tantes receptes em faré un lio! totes em semblen boníssimes, així doncs, me les imprimeixo totes i les aniré fent poc a poc... tinc per uns anys, si no vull que la casa aborreixen el conill!!!!
ResponEliminaPetonets
Sion, un plat boníssim i senzill. A mi, però, el conill no m'agrada gaire... (trauma infantil). Crec que, si el faig, serà amb pollastre.
ResponEliminaQueti B
ResponEliminaEs una forma de tota la vida per conservar els aliments quan havia abundància però no havien neveres, i que alhora treballant un dia tens dinar per uns quants.
Petons
MaryLou
Es qüestió d’anar-les fent mica en mica.
Petons
Francesc
Per això estan les receptes per fer-les al gust de cada un, amb pollastre pot quedar molt bé
Una abraçada
Apali! Un altre de conill! jejeje
ResponEliminaAra, téns tota la raó del món: no l'hem fet ningú igual! :-)
Salut!
Fa molta il.lusió fer receptes tan bones que porten bons records. Fa una pinta ...
ResponEliminaNo he fet mai un escabetx d'aquests i segur que m'agradaria. En faig sovint de sardines i d'albergínia, però el procés és diferent ja que la cocció la faig per una banda i l'escabetx per altre.
ResponEliminaPerò molt interessant aquesta i a més m'agrada molt el conill.
quin plat de conill més bo!
ResponEliminaMassitet
ResponEliminaMira que tots deus esta molt i molt bons
Una abraçada
ANNAFS
Sempre es bo recuperar receptes de les nostres avies, son un munt de saviesa
Petons
Ricard Sampere
Nosaltres també acostumem a fer-ne més sovint de sardines, però et puc assegurar que aquesta te la menges uns tres o quatre dies desprès esta sensacional
Una abraçada
Eva Flores
Moltes gracies
Petons