dijous, 15 de setembre de 2011

CONILL ESCABETXAT




Aquesta és una recepta que preparava la meva avia quan li portaven conills, així en tenia per uns quans diumenges. Encara que sembli mentida en aquells temps a casa ens semblava un dinar de festa major.

Crec que es molt adient recuperar aquest plat, que a mi em porta molts bons records d’infantesa, per la recepta del 15, que com ja és habitual cada mes organitzen els blocs,  Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta.

INGREDIENTS

1 conill
2 cebes
1 porro grosset
4 alls
1 cullerada sopera de pebre vermell dolç
Llorer, farigola i romaní
75 ml vinagre de Xeres
75 ml Xeres sec
600 ml oli d’oliva
Sal
Pebre negre

Tallar el conill en 12 trossos, salpebrar i reservar.

Tallem les verdures en juliana grossa, les posem a una cassola amb una mica d’oli a daurar-les suaument.

Passat el temps, afegirem a la cassola, els alls amb la seva pell, el manat d’herbes, el pebre vermell, el Xeres, el vinagre i l’oli d’oliva, en aquest punt, anirem posant-hi els trossos de conill, tenint en compte que tenen que quedar totalment coberts per l’escabetx.

Posarem el foc molt lent durant mitja hora amb la cassola tapada, i una hora més amb la cassola destapada. Rectificar de sal si fes falta.

Es aconsellable guardar-lo a la nevera unes 48 hores, passat el temps podem servir-lo fred o donar-li un toc d’escalfor.


30 comentaris:

  1. De tots els escabetx, el de conill és el que està triomfant. Tot un clàssic que té l'èxit assegurat!

    ResponElimina
  2. Jo tb he fet conill escabetxat, però això dels escabetx, és un món, oi? Cadascú el fa d'una forma i totes bones!
    Petons

    ResponElimina
  3. Jo crec que està bastant empatat el conill amb les sardines... però t'asseguro que tots tenen una pinta brutal i cadascú de vosaltres li aporta un toc diferent! M'agrada que us hagi animat a recuperar plats de les àvies!
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  4. Hola Sion, un plato aparentemente sencillo, pero divino de comer, ahhhhh y el pán que no falte, saludos paco

    ResponElimina
  5. M'encanta el conill escabetxat!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  6. si és la recepta de l'àvia, segur que és boníssima! petonets

    ResponElimina
  7. recepta de 10 !! el mon de l'escabetx dona per fer de tot !!

    petonets

    ResponElimina
  8. Una pinta deliciosa. M'encanta el conill en escabetx i estic veient tantes receptes hui que crec que l'hauré de fer un dia d'aquests. Besets.

    ResponElimina
  9. Que rico!Y cuanto tiempo sin comerlo,me has dado ganas.
    Besets.

    ResponElimina
  10. Recepta de l'avia???? M'encanta!!!! S'han de recuperar aquestes delicies... t'ha quedat de luxe!!!
    Un petonas
    Sònia

    ResponElimina
  11. No et diré alló de 'a la propera que faci conill el faré així' perque primer va l'arrós de conill que tinc pendent de fa molt.
    Però a la segona... hehehe

    ResponElimina
  12. No he provat mai el conill en escabetx, aquest teu té molt bona pinta.

    ResponElimina
  13. una recepta sanissima i deliciosa!! el conill és la meva carn preferida!! m'encanta aquest plat! petons

    ResponElimina
  14. Hem triat el mateix escabetx, però amb ingredients diferents, perfecte!

    ResponElimina
  15. Quin blog més maco i català! si senyor!
    Em quedo per la teva cuina.
    Bisitos!!!!

    ResponElimina
  16. Felicitats per recuperar una recepta de l'àvia.
    Quan no existien les neveres era un dels bons mètodes de conservació dels aliments.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  17. Gemma
    Si el de conill i el de sardines son els escabetx més fets, tradicionalment
    Petons

    Anniki
    La base és la mateixa però els ingredients varien
    Un peto

    Elsfogonsdelabordeta
    Es un plat que faig, junt amb les sardines habitualment, a casa els hem continuat fent com els feia la meva avia
    Un peto

    ResponElimina
  18. Paco
    Son plats per acompanyar amb un bon pa
    Una abraçada

    Gemma
    A casa també
    Petonets

    Judith
    A nosaltres almenys ens agrada molt
    Petonets

    ResponElimina
  19. Isabel
    Si que dona per molt com estem veien aquest 15
    Un peto

    Asela Masià
    Es el mes dels escabetx, ni han molts per provar
    Petons

    Mesilda
    Doncs ja en tens uns quants per provar, animat
    Petons

    ResponElimina
  20. Encontrar la Felicidad en Pequeños Detalles
    Las receptes de l’avia acostumen a ser delicioses.
    Petons

    Starbase
    Posa-la a pendents, tots en tenim un bon grapat
    Un peto

    Cristina
    Si el fas deixa’l reposar uns dies encara esta més bo
    Un peto

    ResponElimina
  21. Roser
    A casa també ens agrada molt el conill, de totes les maneres, com molt bé pots veure al bloc
    Petons

    Gloria
    Es la màgia de les receptes que a cada casa es fan amb diferents ingredients, adaptant-les al nostre gust.
    Molts petons

    Cuinant i païnt
    Moltes gracies, ja he fet una passejada per el teu
    Petons

    El pare
    Es podien menjar preparacions que si no eren amb escabetx era impossible de conservar-les en l’època de la meva avia
    Una abraçada

    ResponElimina
  22. Una idea excel·lent per deixar el dinar preparat i trobar-nos-el, gustós i al punt, en tornar a casa. Gràcies per la recepta!
    Besos

    ResponElimina
  23. T'ha quedat escepcional!!! no he fet mai escabetx de conill, i entre tantes receptes em faré un lio! totes em semblen boníssimes, així doncs, me les imprimeixo totes i les aniré fent poc a poc... tinc per uns anys, si no vull que la casa aborreixen el conill!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  24. Sion, un plat boníssim i senzill. A mi, però, el conill no m'agrada gaire... (trauma infantil). Crec que, si el faig, serà amb pollastre.

    ResponElimina
  25. Queti B
    Es una forma de tota la vida per conservar els aliments quan havia abundància però no havien neveres, i que alhora treballant un dia tens dinar per uns quants.
    Petons

    MaryLou
    Es qüestió d’anar-les fent mica en mica.
    Petons

    Francesc
    Per això estan les receptes per fer-les al gust de cada un, amb pollastre pot quedar molt bé
    Una abraçada

    ResponElimina
  26. Apali! Un altre de conill! jejeje
    Ara, téns tota la raó del món: no l'hem fet ningú igual! :-)

    Salut!

    ResponElimina
  27. Fa molta il.lusió fer receptes tan bones que porten bons records. Fa una pinta ...

    ResponElimina
  28. No he fet mai un escabetx d'aquests i segur que m'agradaria. En faig sovint de sardines i d'albergínia, però el procés és diferent ja que la cocció la faig per una banda i l'escabetx per altre.

    Però molt interessant aquesta i a més m'agrada molt el conill.

    ResponElimina
  29. Massitet
    Mira que tots deus esta molt i molt bons
    Una abraçada

    ANNAFS
    Sempre es bo recuperar receptes de les nostres avies, son un munt de saviesa
    Petons

    Ricard Sampere
    Nosaltres també acostumem a fer-ne més sovint de sardines, però et puc assegurar que aquesta te la menges uns tres o quatre dies desprès esta sensacional
    Una abraçada

    Eva Flores
    Moltes gracies
    Petons

    ResponElimina