MIL FULLS D`ESCALIVADA
Desprès d'una excursió a l’Escala i haver comprat un pot de les famoses anxoves, n'ha sortit aquest plat.
INGREDIENTS
Anxoves de l’Escala
1 albergínia1 pebrot vermell
1 pebrot verd
2 cebes petites
Tomàquets xerri
1 pot d’olives negres sense os
Escalivem les verdures com tinguem costum de fer-ho, tenint en compte que tenen diferents temps de cocció, quan les tinguem, deixem refredar una mica, tapades, perquè ens sigui mes fàcil pelar-les.
Un cop les tinguem pelades, les posem a un motlle rectangular, posant primer una capa de pebrot vermell, un altre de verd, una capa d’albergínies, i una capa de anxoves, posem una mica de pes a sobre, perquè ens quedi una mica compactat. Reservem a la nevera.
Tallem les cebes a tires, amanim i reservem.
Per la salsa d’olives: jo tenia olivada negre i es el que vaig posar-hi, si no podem fer-la com indico aqui
Per emplatar, tallem a rectangles el pastis d’escalivada i posem al plat, posem unes tires de ceba a sobre i fem uns punts amb la salsa d’olives i els tomàquets xerri tallats per la meitat.
Un plat digne de diumenge!! Boníssim!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Una escalivada 10 i una presentació 10!. A reveure!
ResponEliminaQuina bona presència té...!!. Salutacions...
ResponEliminaEs un plat digne d'un dinar de festa!!
ResponEliminaMolt bona presentació.
Petonets.
Aquí n'hi ha un mooooolt fan de les anxoves de l'Escala (ara, quins preus!! :OO )
ResponEliminaM'encanta l'escalivada i les anxoves! Un plat boníssim. Molt bona idea. un petó
ResponEliminaplat de sempre amb presentació de 10!!!
ResponEliminapetonets i bona setmana !!
Aquesta torrada és un festival de sabors, deliciosa!
ResponEliminaSión i Miquel; Una escalivada tant i tant "nostrada" i amb el cruixent de mil fulls... que vagi de gust Miquel i Sión¡¡ :-D ;-D
ResponEliminaTeniu un coseta en el meu blog -al final- desitjo que us agradi.
Salutacions¡¡ :-D ;-D
Una combinació sensacional, és com una versió de la clàssica esperadenya (amb pa torrat, escalivada i anxoves) però sense el pa. Ha de ser bo de veritat!
ResponEliminabienvenidos de nuevo y con esta receta mas, la combinacion en mil fulls de la escalivada i anxoves brutal
ResponEliminauna abraçada
miquel
Quin mil fulls tan bo amb anxoves de l' Escala!
ResponEliminaUna variació esplèndida de la clàssica llesca o tarrada d'escalivada, perfecte, sense les calories del pa!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Elsfogonsdelabordeta
ResponEliminaEs un plat ràpid, refrescant i bo
Petons
Mercè
Es una escalivada però amb una presentació una mica diferent
Molts petons
Ricard
No deixa de ser una escalivada, amb un altre presentació
Una abraçada
Gemma
ResponEliminaMoltes gracies.
Un petonas
Starbase
A nosaltres també ens encanten les anxoves, i estem d’acord amb tu, son una mica cares, però un dia es un dia
Una abra
El plat blanc
Una escalivada sempre entra la mar de bé
Un peto
Isabel
ResponEliminaHi ha que renovar-se
Petons
Visc a la cuina
Un festival de sabors i de colors, i més a més bona
Molts petons
Josepb Menja de Bacalla
Es un plat típic de la cuina catalana, però que no cansa de menjar.
Moltes gracies per el detall
Una abraçada
Gemma
ResponEliminaSense el pa, entra més suau i no atipa tant, així podem menjar més coses
Molts petons
Miquel
Moltes gracies, la combinació de sabors es deliciosa, al menys per el nostre gust
Una abraçada
ANNAFS
Les anxoves de l’escala, de tota la vida, son més gustoses que les del nord, i més a més de casa.
Petons
Dolça
Sense el pa, entra més suau, així podem menjar més coses
Petons