SOPAR DE PETITS MOS
Com cada any el cap de setmana abans de marxar de vacances, ens trobem la colla d’amics, organitzem un sopar informal per passar-ho bé, explicar-nos els plans que tenim i acomiadar-nos, cada any toca a casa d’una parella.
Aquest any ens a tocat a nosaltres preparar-lo, vaig decidir-me a fer aquests petits mos freds i algun de calent.
Com que ni ha uns quants els passaré en dos o tres posts.
Aquí va la primera tanda:
CORNETS DE PERNIL
INGREDIENTS
Llesques fines de pernil Ibèric
Formatge mascarponeSal
Oli
Quan comprem el pernil, demanem que ens el tallin finet.
Preparem uns cornets o paperines petites amb paper sulfuritzat, procurant que se’ns aguantin dretes, posant a terra la part del forat per omplir-la, o bé si tenim els motlles adequats, anem embolicant-los un per un amb els talls de pernil que prèviament hem untat amb una gota d’oli d’oliva.
Posem els cornets al forn, prèviament escalfat i coure’ls uns vuit minuts a 150º C.
Quan els tinguem cuits, esperem una mica per treure’ls-hi el paper o el motlle.
Posem el formatge a la mànega pastissera i farcim-los.
També queden molt bé farcits amb boletes de meló.
Recepta del llibre d’Alex Albuskerck
PINXO TRES GUSTOS
INGREDIENTS
Anxoves
Olives farcidesCogombres amb vinagre
Escuradents
Oli d’oliva
Pebre negre molt
Aquest sempre el preparo quan tinc anxoves de l’Escala.
Netegem les anxoves i marinem amb oli d’oliva i un polsim de pebre negre molt.
Agafem un escuradents, punxem-hi una anxova per una punta, l’oliva i tanquem amb l’altre punta de la anxova, punxem el cogombre, i ja el tenim
INGREDIENTS
2 ous durs
1 paquet de surimi1 ceba
1 pot de Maionesa
Quan tinguem els ous bullits i freds, el tallem a trossos i els posem al got de la batedora, afegim les barretes de surimi tallades a trossets i la ceba tallada petita. Triturem fins que o tinguem a la textura que més ens agradi.
Anem barrejant-hi la maionesa (per aquesta preparació es comprada), la quantitat es una mica al nostre gust.
Quan el tinguem llest farcim unes llesquetes de pa, la resta la posem a un recipient per si algú en vol més.
INGREDIENTES
Formatge de cabra
Filets d’anxovaLlesques de pa
Tallem el formatge a talls de mig centímetre i el posem sobre les llesques de pa.
A sobre posem el filet d’anxova.
Amb aquest cas he posat anxoves de La Escala que tenia macerades amb oli d’oliva
PETIT MOS DE RUL·LO DE SALMÓ
INGREDIENTS
Salmó fumat
1 llauna tonyina amb oliTomàquets deshidratats
Olives farcides
Cogombres petits amb vinagre
Maionesa
Oli d’oliva
Posarem a rehidratar els tomàquets amb oli d’oliva, alls laminats i pebre en gra.
El salmó fumat l’amanirem amb una mica d’oli.
Tallarem les olives i cogombres molt petits i els barrejarem amb la tonyina que tindrem escorreguda del seu oli, hi esmicolada, així com els tomàquets que ja tindrem rehidratats i tallats petits. Tot el conjunt el barregem amb la maionesa.
Un menú delicioso!! he tomado nota de los rulos de salmón, ingrediente imprescindible en casa, nos gusta a todos.
ResponEliminaBesos
Realment un sopar de luxe!! Amb tots aquests pintxos a mi em faries ben feliç!!
ResponEliminaPetonets
Sandra
jo soc feliç amb aquets sopars... però no controles el que menjes !!!
ResponEliminaPetonets.
Per cert he fet la teva llaminera i un luxe !!! gràcies
Una idea magnífica per compartir amb amics, i les receptes molt bones, espero les següents...un petó
ResponEliminaaquests tipus de sopars són els millors! els amics són molt importants i els hem de cuidar. Segur que van quedar encantats!!! petonets
ResponEliminaOstres quina pinta que fa tot,teniu molta imaginació,els aniré copiant,i algun dia els faré,moltes felicitats
ResponEliminaM'encanten els sopars de cosetes per picar. Nosaltres també en fem, de tant en tant.
ResponEliminaPetonets.
Ostres m'encanten els teus pintxos i tapes que prepares. Hi tens la mà trencada amb la presentació! Ara mateix envejo els teus amics, jo també vull que em preparin aquestes delicatessen! ;) Petons guapa
ResponEliminaUna cenita de categoria!Me gustan todos....yo comeria siempre tapas.
ResponEliminaBesets.
Amb tantes tapetes m'han vingut ganes de preparar-me'n una per a berenar. Tenen una pinta boníssima, de segur que els amics estaran encantats. Besets.
ResponEliminaEls menús de pica-pica m'encanten, et permeten tastar moltes coses en un sol àpat.
ResponEliminaPorten més feina, però al final val la pena, oi?
Apa, apa, com ens cuidem!!!! i si és el preludi de les vacances, encara es troba tot més bo!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Ondia!!! doncs l'any que bé vull ser de la teva colla!!!jajajaja
ResponEliminaPetonets
MARE MEVA, QUE BO TOT I QUINA FEINADA PERQUE AIXÒ ÉS USPER ENTRETINGUT
ResponEliminaFELIÇITATS!!
unos picapica geniales y con amigos mas ideal para pasar una buena velada
ResponEliminauna abraçada
Aquests petits mos atrauen moltíssim a la vista i es mengen en un tres i no res...però preparar-los és na feinada!, has tingut molt bon gust, com sempre!
ResponEliminaEls vull toooooooooots!
ResponEliminaUns aperitius molt bons e ideals quan ni ha molta gent a taula.
ResponEliminaPetons.
Una pregunta tonta...El proper estiu no puc venir jo aquestes trobades ??? jajajaj
ResponEliminaEl de pernil i el de salmó crec que a casa no deixarien ni rastre.
Un menú molt refrescant i bo.
Petons
Crismas
ResponEliminaDeseo que te gusten
Besos
Elsfogonsdelabordeta
Ja veig que ets de les meves
Petons
Isabel
Jo també, però com no els fem cada dia es millor no pensar jejeje
M’alegra que la llaminera t’hagi agradat
Petons
Mª Jose – Dit i Fet
ResponEliminaSon ideals per un sopar informal
Petons
Judith
Els amics de tota la vida els hem de cuidar o molt.
Petons
Rosa
Copia-te’ls i si algun dia els fas ja amb diràs
Petons
GEMMA
ResponEliminaSon una bona solució per parlar i riure sense esta pendent del que menges
Petons
Acabatdefer
Moltes gracies.
El que passa que a tots plegats ens encanta menjar de petits mos, doncs quan amb toca a mi bé mi tinc que lluirrrr.
Petons
Mesilda
Doncs ja en dues, pero la bascula no permet la disbauxa jejeje
Petons
Asela Masià
ResponEliminaAls meus amics i a nosaltres també ens encanta’n
Petons
Gemma
Porten més feina, pero quan tels menges no et recordes de la feina.
Molts Petons
Dolça
Esperant les vacances, els amics, i els petits mos, no te preu!!!!
Molts Petons
Lidia
ResponEliminaEt dic el mateix que a la Gemma, Porten més feina, però quan tels menges no et recordes de la feina.
Petons
Miquel
Tens raó, una vetllada genial, bons amics i petits mos Ummmm
Una abraçada
Mercè
Quan t’ho passes bé, la feina es el de menys
Petons
Visc a la cuina
ResponEliminaToooooooooots per tu jejeje
Petons
LA COCINERA DE BETULO
La avantatja es que els pots tenir tots preparats i pots estar tota l’estona a taula
Petons
Neus
Una pregunta tonta, nooooooo, però t’avorriries jejeje
No en va cada ni rastre de cap.
Petons
Sión, els mossos molt bé :)
ResponEliminaEl slide sembla que s'ha constipat una mica i diu que està buit :(
Coin Sión, si ho arribo a saber, t'haguesis trovat amb dos convidats més,jajaja, tot es veu fantástic.
ResponEliminaMuxutxo bat
Todo me ha encantado.... TODO!!....que buena inspiracion me has dado para cuando tenga visitas....no he tenido tiempo con el cambio de casa y otras cambios que me ha dado la vida....pero empezare pronto de nuevo........Abrazotes, Marcela
ResponEliminaAquest post és molt perillós! que bo! M'encisa sopar de tapes i "pintxos", i aquests teus tenen un aspecte fabulós. Imagine que el sopar fou un èxit, i amb tots a taula alhora,no? ;)
ResponEliminaBesets
sion, amb mi per a un d'aquests sopars hi podries comptar sempre! apa que no vau començar bé les vacances....
ResponEliminaDe luxe Sion!! M'han agradat tots, riquíiiisims. Els sopars així de tapes i pinxos, estan bonisims.
ResponEliminaPetonets.
Aquests són el tipus de sopars que més m' agraden!
ResponEliminaStarbase
ResponEliminaEn aquest moment deuria estar esternudant jejeje
Una abraçada
Rosa
A la propera sereu benvinguts jejeje
Petons
Foodtravelandwine
Me alegra haberte inspirado para una comida que tengas visitas
Besos
Queti B
ResponEliminaJa veig que no soc jo sola la que l’encanten els petits mos
Tots a la taula es una delícia, no saps per quin començar
Molts petons
Manel
La propera ho tindre en compte, jejeje
Una abraçada
Joana
Moltes gracies, es un sopar per anar picant
Petons
ANNAFS
Ja veig que som molts els que ens agraden aquest tipus de sopars
Petons